• bugün konya sosyal bilimler lisesi'nin giriş kapısında gördüğüm "tarihin yitik nesli devler" ismiyle açılmış seminere ait aşırı bilimsel bir sergi.

    izninizle sergiye ait görselleri paylaşayım:

    resim1
    resim2
    resim3
    resim4

    öğretmenin açıklaması

    evren dediğimiz yer o kadar büyük ki yaklaşık 9.460.800.000.000 çarpı 93.000.000.000 kilometrelik evrende (hala büyüyor durduramıyoruz.) en fazla iki metrelik boyumuz var ve bilmediğimiz şeylerin yanında bildiklerimiz hiçbir şey. devler yoktur diye kesin bir yargıda bulunmak bağnazlık olacaktır.

    ama, şöyle bir durum var. sergide kullanılan resimlerin gerçekdışı olduğu bariz. belki bir öğretmen öğrencisinin ufkunu açmak için "dünya'da devler de var olmuş olabilir mi?" diye bir seminer yapabilir ve ben desteklerim bu semineri. ama 2010 senesi facebook paylaşımlarına ait resimleri kullanarak bu resimlerin doğruluğunu bile araştırmadan (ki resimlerin oynanmış olduğu, kaç defa yazıldı söylendi.) okulun girişinde böyle bir sergi açarsan, işte o zaman olmaz o iş.

    gelen hakaret dolu mesajlar üzerine edit: bu sorunu bir yerlerde dile getirmem ve o serginin oradan kaldırılması gerekiyordu. ve bununla birlikte, liseme yazılan yorumları kabul etmiyorum, ortada bir sorun varsa bu daha merkezidir, konya sosyal bilimler lisesi ile ilgili değil.

    saygılarımla.
  • belki iyi niyetle hazirlanan ama yeterince arastirma yapilmamis ve sahte oldugu kanitlanmis fotolarin kullanildigi sergi diye yorumlayayim. art niyet aramak istemiyorum hocalarinda.
    bilimsel arastirma yapmak ne demek, kimse bilmiyor bence. ögretmenler bilmiyor ki ögrencisine ögretsin, yol yordam göstersin.
    zaten bilen bir avuc bilimadami , akademisyeni vardi su ülkenin, onlari da sutladilar.
    kalanlarin cogu, internette gördügü her safsataya inanacak olan saskinlar.
  • lan şu görselde 3.sırada bildiğin sarı baretli amele elinde kürekle oraya sonradan eklenmiş. yani söz konusu kafatasının var olduğunu farzedersek bile kürekle dalınmaması gerekmez miymiş acaba? arkadaki iş makinesini söylemiyorum bile.
  • okulun fotoğrafçılık kulübü “uygun olmayan photoshop uygulamaları” adlı bir sergi açıp bu görselleri sergilese anlaşılır ama “tarihin yitik nesli devler” adıyla güya çalışma hazırlayıp, yalan olduğu google’da ufak bir araştırmayla herkesin görebileceği şeyleri bir eğitim kurumunda sergilemek… ne desem bilemedim. umarım şakadır, yalandır, bir şeylerdir işte.

    öte yandan, bir an için lise dönemine döndüm. bu şekilde bir çalışma hazırlayıp hocaya göstersem hoca elli tane kaynak, araştırma, belge vs isterdi. hem de internetin olmadığı dönemde.

    yeni türkiye’nin öğretmenleri anca bu kadar öğrenci yetiştirebiliyor işte. dindar neslinizin hayrını görün…
  • (bkz: meşazını aldım hacı emin abi)

    yok olmuyor ben gülemiyorum buna. okullar böyle öğretmenler ile doluyor ise lağvedilsin. zaman kaybı. ülkede herkes reçber olsun en azından tarım devi olalım onun yerine.
    bunlara inanır takılırız beraber nedir yani?
  • normal bir ulkede disiplin cezasi veya memuriyetten atilma ile cezalandirilmasi gereken sozde ogretmenin yaptigi skandal.

    dini inanc, bilimsel tez vs. bunlar olabilir. ama sergi acip, fotoshoplu resimler kullanip, yanlis bilgiler verip, uluslarasi bilim dunyasini suclayip ustune din propagandasi yapmak suctur.
  • bir sonraki sergi konusu "bir doneme damgasini vurmuş guzide yaratiklar : ejderhalar" şeklinde belirtilmistir.

    "yillar suren anlaşmazlık : elfler ve cücelerle dair." ise sırada bekleyen bir diğer sergi.
  • bu serginin düzenlendiği okuldan mezun olanlar, bu fotoğrafların yalan olduğunu söylediğimizde bize dinsiz imansız kafirler diyecekler. en iyi ihtimalle amerikan ajanı yahudi dönmeleri diyerek bırakırlar.
  • islam'da devler olduğunu sanan suserlerin "dine inanıyorsunuz da buna niye inanmıyorsunuz" dediği saçma sergi.

    ben de orklarla ilgili sergi açayım bari. evet orklar gerçek bilmiyor musunuz? filmi bile var!

    edit: oha öğretmenin açıklamasında da "kuran ve hadislerde geçen devler" denmiş. ayetler var ayetler demiş lan! bilmesek inanacağız. "benim adıma söz uyduran cehennemde yerini hazırlasın" diye hadis var, bunu da iletin o öğretmene.
hesabın var mı? giriş yap