• internet tabanlı platformlara bağlanan, katılımcı insan.
  • çoğu sosyal medyada atan nabzın gerçek anlamda türkiyenin nabzı olduğunu düşünür. oysa değildir, sosyal medyanın en çok takip edilen spikeri gerçekte sokakta tanınmamakta, sokakta en çok tanınan tv yüzleri sosyal medyada yer bulamamaktadır.
  • sosyal medyada arkadaş çevresinin geniş olmasını marifet sayıp gerçek iki üç dost a 1000 lerce takipçiyi tercih eden insandir.
  • starbucksa check in atmaya gider.
  • yalan yanlış bilgilerin insanıdır.
  • dünyada ki tüm haberlerden haberdar olan insan.
  • yeni kavram: smi [#sosyalmedyainsanı]
    sosyal medya insanı, şarjı bittiğinde yalnızlığını, interneti olmadığında da çaresizliğini fark eder. tuvallette oyun oynarken kazandığı puanların haklı gururu, yılların en büyük aferinini alır. en önemli anısını hatırlatan en çok beğeni aldığı fotoğrafıdır. en büyük kırgınlığı, takip ettiği arkadaşlarının geçen gün paylaştığı çok önemli analizi görmemesi hatta destek vermemesidir. selfie çubuğu, onu iyi günde, kötü günde, hastalıkta ve sağlıkta yalnız bırakmayan, arkasından konuşmayan, fitnelik yapmayan, kazık atmayan, aramadığında trip atmayan tek gerçek dostudur.

    sosyal medya insanı, ruhlar aleminde gezmeyi, oturduğu yerden, olmak istediği yerde check-in olarak gerçekleştirebilecek kadar ulvi, bu müthiş özelliği göstermeyecek kadar da mütevazi bir insandır.

    sosyal medya insanı, yakınının ölüm haberini “türkiye’de ilk kez” sosyal medya mecralarından paylaşır, aldığı her like, her yorum, kalbini, ruhunu rahatlatır.

    sosyal medya insanı, gideceği restoranı adaptör yerine/sayısına göre karar verir. dünyanın en nazik insanı nasıl olur cevabını wifi şifresini sorarken gösterir.

    sosyal medya insanı yemeğini soğuk yemeyi sever, yemeğin sıcaklığı, çekeceği fotoğrafların megapikseline kurban olsun.

    sosyal medya insanı, uykusu gelsin diye telefonu eline alıp uykusunu kaçırabilir, hatta bunu da ibret olsun diye alarm saatlerinin ekran görüntüsü ile takipçileri ile paylaşır.

    sosyal medya insanı, çalışmayı sevmez, pazartesini hiç sevmez.

    sosyal medya insanı taklit etmez, esinlenir.

    sosyal medya insanı, kamuoyunun beklentilerine hızlı cevap vererek gündeme göre uzmanlığını ortaya çıkarır.

    sosyal medya insanı, hem patrondur, son kararı verir, hem müşteridir, her zaman haklıdır.

    sosyal medya insanı, cv’sinde sosyal medya uzmanıdır.

    editör notu: sosyal medya insanı, daha çok beğeni, paylaşım alması için ücretsiz çalıştırılan, mesai kavramı olmayan gönüllü editörlerdir.

    zamanında yazdığım yazı [2015]: (bkz: https://medium.com/…-sosyalmedyainsanı-768f2c7cb314)
  • sosyal medya antik dönem pazar yeri gibi oldu artık... büyük bir meydan (tik tok, instagram vb) herkes kendini pazarlıyor, parlatıp parlatıp sunuyor. öyle bir dönem ki bu gönüllü kölelik dönemi, insan artık mutant bir canlı,su,hava, gıda ile yaşamıyor ekseri olarak "etkileşim", " beğeni ", " ilgi"ile yaşıyor. bundan sonra insan doğası diye bir tanım yapma imkanı söz konusu olursa 'mutant insan doğası'diye tanım yapılmalı. bütün distopyalar yok olan doğa kaynakları, nükleer felaket, kıyamet senaryoları üzerine inşa edilmişti ama asıl distopya sosyal medya da yaşayan insanlar aslında.
hesabın var mı? giriş yap