• gösteriş merakı; bak ben nerelere gidiyorum, ne kadar çok para harcıyorum bir üst level ı olan neler yiyip içiyorum diye etrafına yayın yapan ifşacı ilgi budalası insanlardır.

    her paylaşım ilgi içindir
  • tür. media is dead long live the social media.

    şu an denebilecek cümle.
  • aynı pozu alt alta 30 kez paylaşan türü var bir de bunların.

    dostum sözüm sana ;
    instagram ''albüm'' diye birşey çıkardı sırf seni timeline'da bu kadar görmeyelim diye. aynı pozdan 30 adet alt alta paylaşmanın anlamı ne? götünün 5 farklı açıdan nasıl göründüğünü artık biliyoruz. darısı diğer organlarının başına.
  • bugünlerde çokça gördüğümüz tipler; bunlar bir kaç kategori;

    long weekend çi beyaz yakalı: bu arkadaşlar bir hafta izin almaz, bir hafta bir yere tatile gitmez. bu arkadaşlar cumaları ya da pazartesileri birleştirerek yaz boyunca 5 defa bir yerlere gider sonra da yaz bitiminde krediye girer. bir yerler derken yanlışlık olmasın, bodrum, çeşme. şimdi yeni yeni kaş, akyaka (maalesef) . bu arkadaşlar beachlere dünyanın parasını ödeyerek, magandaların yükselmesini sağlamış tiplerdir aynı zamanda. ekseriyetle her anlarını "story" lerine attıkları için, onlarla gitmiş kadar olursunuz.

    klasik tatilci: bu arkadaşlar yılda bir kere minimum bir hafta maksimum 15 gün izne çıkar, devlet memuru, öğretmen, orta gelirli insanlar buraya girer. bunların klasik tatil yerleri genelde akçay, erdek, marmaris falandır. bu arkadaşlar "story" ci değil, facebook da albüm paylaşımı yapan, instagrama "birden fazla foto" yükle seçeneğini kullanan kişilerdir. gezme odaklı değillerdir. yazlık tutarlar ya da herşey dahil yaparlar. herşey dahil yapanların aynı otelin içinde 5 tane arka arkaya fotoğraf koymalarını hiç anlayamam, bacak,tırnak ve de ıslak saç selfilerini.

    bohem tatilci: beach clubla falan işi olmayan tatilci tipi. bu da senede en az 2 kere gider deniz kenarı bir yere. çoğunlukla foto koymaz. göstermek isteyeceği pek bir şeyi yoktur. kaş tayfası olabilir, yunan ı tercih edebilir ya da selimiye falan olabilir tercihi, sessizlik arar, kaliteli yemek arar, güzel deniz arar. o yüzden koyduğu fotoğraflar ya siluettir ya da manzaradır.

    neticede sosyal medya kendimiz ile övündüğümüz, kendimizi insanlara göstermeyi ve onların beğenilerine çaresizce ihtiyaç duyduğumuz pis bir mecradır. o yüzden kimsenin "mutsuz" halini göremeyiz, o yüzden sosyal medyaya "mutsuz" ike bakarken, "herkes mutlu bir ben derbeder" havalarına girer, daha çok mutsuz olur.
hesabın var mı? giriş yap