• embesil sayısının önlenemez artışı sonucunda derhal gündeme gelmesi gereken zorunluluk. insanlar, geçtiğimiz yıllarda sosyal medya uygulamalarını iyiden iyiye hayatlarının merkezi yapmaya başladılar. her anını paylaşanlardan, "göstermek" için yaşayanlardan hemen hemen hepimiz muzdaribiz, ama bu işin görece zararsız olan bölümü. asıl sıkıntılı kısım beğenilmek ve ilgi çekmek uğruna ne kadar ileri gidilebileceği.
    az önce bir haber okudum. süper kupa maçında sahaya atlayan tipler "youtuber" imiş. muhtemelen önceden: "evet arkadaşlar, bugün sahaya atlayacağız." diye duyurmuşlardır da bu eylemlerini. hadi burda da kimseye zarar gelmemiş olabilir lakin herkes biliyor ki eşini, dostunu dövenler; çoluğa çocuğa psikolojik işkence uygulayanlar gırla. hatta öyle tahmin ediyorum ki yurt dışındaki terör saldırılarını reddit'ten, ordan burdan canlı yayımlayan tipler de bir yerde bu işi ilgi çekmek, tanınmak için yapıyorlar.
    bu işe bir dur denmesi lazım. instagram'ın pilot uygulamalarla başladığı gibi beğeni, takip, etkileşim, paylaşım vb. ne halt varsa gizlenmeli. insanlar hastalıklı dürtülerle teşhircilikten ve saçmasapan eylemlerden motivasyon eksikliği yaşayıp vazgeçecektir. tüm dünyada medyanın manipüle edilebilirliği göz önüne alınırsa sosyal medyayı kapatmak kesinlikle en saçma çözüm olacaktır. özgürce haber almak için sosyal medyaya daima ihtiyacımız olacak. bu yüzden de asıl gereklilik "gerizekalıların" ünlü olma ve para kazanma aracı olarak yozlaştırdıkları bu uygulamalara çekidüzen vermek. bu uygulamanın kimsenin özgürlüğünü ihlal edeceğini de düşünmüyorum. çok basit bir müdahaleyle önlem alınmazsa şayet, ileride çok çok daha sıkıntılı durumlar yaşayacağız. o yüzden bu istek sağduyulu insanlar tarafından tüm dünyada gündemde tutulmalı.
  • bu başlığa bugün denk geldim. social dilemmada anlatılan batağa o kadar düşmüşüz ki bu başlığa sadece 1 tane entry girilmiş. hepimiz mutlu mesut geçiniyoruz. başka da diyecek bir şey yok.
hesabın var mı? giriş yap