• sosyal mesafe değil, fiziksel mesafe sosyal dayanışma!
  • hakkında, bazı gerizekalıların sadece el sıkmanın yanlış olduğunu sandığı gözlemlenen bir mesafe türü. pandemilerde felaketi önlemek için en etkili ilaçtır. tabi anlatabilirseniz.
  • şahsım tarafından yıllar evvel tanımı yapılmıştır.
  • bahse konu alan mesafe tanıma zorunluluğunun bir dayatma ile değil empatiyle akıllarda anlaşılması ve bu mesafe tanımanın sadece fiziksel değil manevi olarak ilgili kişinin kişisel hayatı içinde geçerli olduğunun ayrıca bilinmesi gerekmektedir.
  • salgın günlerinde sağlıklı kalabilmek için, dikkat edilmesi gereken fiziki aralıktır. örneğin ellerimizi bir tehdit gibi algılamaktayız ya özellikle dışarıdayken, bu ölçüyü de aklımızdan çıkarmıyoruz. açıkhavada yürürken bile, karşımızdan bize doğru gelmekte olan insanların geliş yönüne göre kaldırımdan inmek, kenarda durup geçmelerini beklemek hep bu tedbiri elden bırakmamaktan.

    ama! işyerinde bazı salaklar var ki, bir şey anlatmak ya da göstermek için dibimize girmekten vazgeçmiyor. uyarmaktan, yakınlık arttığından tuvalet bahanesiyle kaçmaktan yoruldum. bu salaklar, sabahları toplanıp on kişi bir arada kahvaltı yapıyorlar, hastanede enfeksiyon bölümünü ziyaret ettikten hemen sonra gördüklerini anlatmak için yanımıza uğramayı marifet sayıyorlar.

    kendi mesafem kadar, çevremde gördüğüm tüm mesafeleri tartmaktan ve müdahale etmekten vazgeçmeyeceğim. sürerse yanıma bir sopa alıp, tarif ve uyarı için kullanmayı düşünüyorum. pis akılsızlar... fiziksel yetmez, zihinsel ve ruhsal mesafe de koymak gerek bunlara.
  • dünya sağlık örgütü tarafından en az 1 metre olması tavsiye edilen, özellikle günümüzde çok bulaşıcı olan covid-19 hastalığının yayılma hızını yavaşlatarak sağlık hizmetlerinin daha verimli hale getirilmesi için uygulanmaya çalışılan bir çözüm.
  • bugün itibarıyla covid-19 türü korona virüsü salgınını engelleme amacıyla sokakta yürüyen türk vatandaşları için de getirilmiştir.

    (bkz: 3 nisan 2020 3 adım mesafe kuralı getirilmesi)
  • saçma sapan bir ifade daha. ingilizce social distance terimini mot-a-mot çevirince böyle komik oluyor işte. hafif bir social media tadı da almıyor değilim.

    ayşe hande arslan hocamızın dediği gibi, fiziksel mesafe ifadesinin daha doğru olduğunu düşünüyorum.
  • bir üstteki girdide de açıklandığı üzere uyduruk bir ifade. hele polisler sokakta sosyal mesafeyi koruyalım diye ikazlarda bulundukça tüylerim diken diken oluyor. ne demek istediğini anlıyorum ama anlatılmak istenen için çok alakasız bir kelime. tarzanca gibi. bence bu bilim kuruluna bir de tdk üyesi atasınlar.
  • doktorlar 1.5 m öneriyor ama abd de yapılan bir araştırmada bir insanın ökürdugunde yada hapsurdugunda o partikullerin 8 metreye kadar ilerledigi tespit edildi kisacasi insanlardan uzak durun bu zamanda.
hesabın var mı? giriş yap