• kurulsun kurulsun, cıddı bır boslugu doldurur.
  • troçkist temelli sdh hareketinin partisi. kurultaya çağırıyor: https://www.facebook.com/events/988809571195266/
  • neden işe yaramayacağı, herhangi yeni bir şey anlatmadığı ve ilerde de anlatamayacağı "...türkiye’nin kimlik ve yaşam tarzı kutuplaşmasını kenara itecek emek eksenli bir siyasete şiddetle ihtiyacı var..." cümlesinde belli olan, "yeni" bir ideoloji kulübü daha. başını yorganın altına sokup öcünün ( kürd sorunu ) gitmesini bekleyenlerin kıl çadırı.

    benzerlerinin de şimdiye dek ispatladığı gibi bir siyasi parti değil.

    mevcut siyasi otoriteye karşı mücadeleyi onun dayattığı sınırlar içinde ve bu otoritenin hemen her türlüsü ile kendisini tanımladığı egemen etnik kimlik üzerinden ( yani daha az risk taşıyan bölge ) kotara-bileceklerini sadece zanneden değil öyle olmasını temenni edenlerin kadim ideolojik sığınaklarının sonuncusu ki chp de buna yetiyor zaten.

    http://bolsevik.org/…sine-ihtiyaci-var-nicin-2.html
  • türkiye'de legal ve faal durumda olan 20. sosyalist parti.
    (bkz: sosyalist partiler)
  • moderen revizyonist troçkist kırması menşevik alaşamı yeni oportünist cephedir.

    (bkz: mrtkmayo-c)
  • 1970 lerdekiler daha şanslıydı en azından o zaman sol un halkta bir karşılığı vardı.onu da terbiyesizce siz de mi birleşelim biz de mi birleşelim?
    yok efendim lenin sol'u mu mao sol'u mu tercih edelim diye çar çur ettiniz o dönemi hala akıllanmadı sol tipler..
    aynen devam çocum...
  • birçok yurtsever, etliye sütlüye karışmayan, solu elitizm dışına çıkaramayan sosyalist tabela partilerinden bir diğeri olmak yerine emeğin zaferini işçi, öğrenci, ezilenlerle birlikte inşa etmek adına yola çıkmış genç ve enerjik troçkist parti.

    (bkz: sürekli devrim teorisi)
    (bkz: troçkizm)
  • başkanı, ankara üniversitesi dtcf sosyoloji bölümünde araştırma görevlisiyken ihraç edilen barış akademisyeni güneş gümüş.
  • sep'in 2016'daki kuruluşu "zor yıllar"a tekabül etmiştir. 2015-16'dan sonra dozunu iyice arttıran baskıcı ortamda türkiye sosyalist hareketi büyük oranda zayıflarken sep canlılığını korumayı bilmiş, etki alanını genişletmiştir.

    bu süreçte ülkedeki hemen hemen tüm üniversiteler düşer ve kolayca faşistlere teslim olurken odtü'nün ayakta kalmasında sep'in üniversite gençlik örgütü mft'nin (marksist fikir topluluğu) belirleyici bir rolü olmuştur. bu arada sep'in ve önceli sürekli devrim hareketi'nin kökleri odtü mft'ye dayanmaktadır.

    mft'lerin dışında sep'in kültür merkezleri konumundaki spartaküs k.s merkezleri de sosyalist soldaki teorik açlığa cevap verdiği için (özellikle ankara'da) önemli bir çekim merkezi olmuştur.

    son dönemde anti-faşist mücadelede de sep gençliği artan oranda sorumluluk almaktadır.

    sep'in bir diğer dikkat çeken özelliği de yürüttüğü işçi çalışmalarıdır. istanbul'da sultangazi, ankara'da sincan gibi akp'nin kalesi olarak görülen bölgelerde ısrarlı çalışmalar yürütmek önemli bir irade gösterisidir. dahası bu çalışmalar meyvelerini vermektedir. özellikle sultangazi merkezli yürütülen tekstil işçileri çalışması aylar içerisinde önemli ilerlemeler göstermiştir. öyle ki parti çevrelerinde islamcılığın kalesi olarak görülen sultangazi'nin gelecekteki önemli mücadelelerin filizleneceği yer olması umulmaktadır. bunun dışında ikitelli, göngören, rami, bayrampaşa, çağlayan işçi havzaları sep'in çalışma yürüttüğü diğer bölgelerdir. ankara'da sincan dışında ostim, ivedik, balgat, saray ve siteler işçi bölgeleri çalışma yapılan diğer alanlardır.

    sep'in disiplin ve sebat gerektiren çalışmalar örgütleyebilmesinin sebebi gençlik içerisinden marksist kadrolar yetiştirebilmesidir. bu da sep'in çalışkanlığının ve iddialı oluşunun arkasındaki ana etmendir.

    sep ve arjantin'in en önemli troçkist örgütlerinden birisi olan mst'nin kuruluşuna öncülük ettiği uluslararası örgüt ısl (ınternational socialist league) de yine dikkat çekici bir içeriğe sahiptir. diğer troçkist uluslararası örgütlerden farklı olarak ısl, dünya çapında farklı geleneklerden gelen örgütleri bir araya getirmeyi (sep ve mst örneğinde olduğu gibi) hedef almaktadır. böylelikle kısır, dar grupçu ve enternasyonalizmle uyumsuz karbon kopya örgüt anlayışları aşılmak istenmektedir. belirli bir ilkesel temel üzerinde yükselen ama kimi ikincil farklılıkların yoldaşça tartışıldığı yeni bir uluslararası örgüt anlayışı birliği, iddiayı ve dünyada radikalleşen emekçiler ve gençler için adres olmayı ifade etmektedir. nitekim kuruluşundan bugüne (2019) ısl önemli mesafeler kaydetmiştir.

    sep'in haber sitesi için sosyalistgundem.com
hesabın var mı? giriş yap