• merhum arif mardin'in prodükte ettiği '76 tarihli average white band klasiği.
  • michael ruetten ın radyobabylonda da yayınlanan harika radyo programı.
  • talha kaya'nın tek başına 3 senede geliştirdiği bilgisayar oyunu. an itibarıyla steam greenlight'ta destek bekliyor: http://steamcommunity.com/…iledetails/?id=802490348

    daha önce bir talha kaya oyunu oynamadım doğrusu. bu çalışma da ilk bakışta rengarenk piksel grafikleriyle artık her yerden fırlayan rpg maker oyunlarından birine benziyordu. ancak greenlight sayfasını okuyunca ve youtube'daki videoları izleyince anladım ki daha fazla yanılamazmışım. oyunun kendine dert ettiği meseleler (büyümek, kendi ayaklarının üzerinde durmak, anlam ve yön arama, depresyon, intihar), kaya'nın ilham aldığını söylediği işler**, fragmandaki müzik falan her şey mükemmel görünüyor. yani soul searching ile türkiye'den de bir undertale, bir lisa çıktığına tanık olabiliriz. umarım başarıyla çıkar greenlight sürecinden*, yolu açık olsun.

    bunlar kaya'nın youtube sayfasındaki videolar: fragman, oynanış videosu

    bu da greenlight sayfasındaki açıklama:

    soul searching, küçük bir salda denize açıldığınız, hayatta kalma öğeleri bulunan bir hikaye oyunu. adalarda yaşayan insanların hikayelerini keşfedebilir, ejderhalarla karşılaşabilir, oltayla balık tutabilir, salınızı özelleştirebilir, yeni sallar alabilir, hayaletler bulabilir, büyüler öğrenebilirsiniz.

    ursula le guin'in yerdeniz serisinden ve pi'nin yaşamı gibi filmlerden ilham alan soul searcing, büyümek, doğduğun yeri terkedip kendi ayakların üzerinde durmakla alakalı bir oyun. izolasyon, anlam ve yön arama gibi temaları işleyen oyun, depresyona ve intihar düşüncelerine kadar değiniyor.

    3 yılda tek kişilik bir takım tarafından yapılan soul searching, çok kişisel bir oyun. değişik hikaye anlatma teknikleriyle oyunlarda nadiren işlenen duyguları işliyor. bütün kod, görseller, müzik, herşey tek bir kişi tarafından yapıldığı için, özel bir kişisel dışavurum özelliği taşıyor.

    tek kişilik mod haricinde, oyun ayrıca 4 kişiye kadar aynı bilgisayarda çoklu yardımlaşmalı bir mod öneriyor. yeniden oynanabilirlik sunacak bu modda oyuncular hayatta kalmak için birlikte çalışmalı. ne kadar oyuncu, o kadar hayatta tutacak insan, dolayısıyla o kadar zorluk, ama ayrıca o kadar daha fazla kaynak toplayabilecek güç.

    özellikler:
    - aşağı yukarı 3 saatlik bir tek kişilik senaryo.
    - yüzde yüz türkçe ve ingilizce desteği
    - 4 oyuncuya kadar desteklenen yardımlaşmalı mod
    - kapsamlı ve reaktif müzikler
    - denizde yaratıklar, ejderhalar, katil balinalar, ve başka sürprizler.
    - insanların hikayelerini dinleyebildiğimiz adalar, ayrıca insanların keşfetmemiş -olduğu diğer adalar.
    - denizde hayatta kalmanızı kolaylaştıracak büyüler
    - oyunun sonunu hafif değiştiren hikaye seçenekleri
    - karakter görünüm özelleştirme (cinsiyet ve cinsel eğilim seçenekleri dahil)
    - oynanışı etkileyen gündüz gece döngüsü
    - oyun içi kapsamlı seçenekler menüsü
    - değişik kontrol şemaları: 4 oyuncuya kadar xbox kumandaları, 2 oyuncuya kadar klavye, 1 oyuncu için fare desteklenmektedir.

    edit: umduğum gibi yeşil ışık yakıldı, şimdi sıra oyunu beklemekte. gelişme olursa burayı tekrar güncellerim.
  • talha kayanın, üzerinde 3 yıl uğraşıp bugün çıkardığı oyunu. o artık steam'de!
    http://store.steampowered.com/app/586240/

    türkçe ve ingilizce dil desteği var, fiyatı da açılışa özel 12 lira. daha ne olsundu? oynayıp görmek lazım.
  • kardeşimin steamden aldığı ve hakkında övgüyle bahsettiği oyun. sanırım bugün yarın deniyerek düşüncelerimi buradan sizlerle paylaşacağım.
  • hüzünlü bir tony martin parçası. afiyet.

    https://www.youtube.com/…lbt5k&ab_channel=matusmedo
hesabın var mı? giriş yap