• yeni nesil rol-yapma kutu oyunu. basit kural/setting sistemi, dm olmaması, card/loot based olması ile ön plana çıkıyorlar.
    ankara'da hucon aracılığı ile deneme fırsatı buldum, gayet yapmışlar. kendilerinin ricası üzerine kişisel feedback'imi siz yazarların huzuruna sunuyorum.
    "özellikle frp oyun kültürüne giriş yapmak isteyenler için on numara, ben dnd ile tanıştığım için bu tür oyunlara biraz önyargı ile yaklaşmıştım fakat 2-3 saatlik bir deneme oyununun ardından fikrimi değiştirdiler. gayet basit sistem, doya doya gülüp eğlenebileceğiniz, monster kesebileceğiniz, rp yapabileceğiniz şekilde tasarlamışlar. dm olmama sistemi de şu şekilde;
    oyunda main scenario ve mini-scenariolar mevcut. harita üzerindeki her bölge scenario kitabında yazılı, örneğin bir şehire gittiniz, şehirin betimlemesi, içinde yaşayan npcler, trade pointler, tavernalar vs hepsi scenario kitabında yazılı. yani anlatıcıya düşen tek şey scenario kitabından o bölümleri oyunculara aktarmak. anlatıcıyı da tamamen oyuna entegre etmişler, kutu oyunu mantığıyla anlatıcı kartları üzerinden oyunculara destek/köstek olabiliyor. fakat kafasına göre değil, velhasıl bize gıcık olan dm'in gazabından kurtulabiliyorsunuz.
    hepimizin aşina olduğu classlar mevcut, rogue,mage,priest,warrior ve ranger, ilerleyen expansionlarda necromancer,paladin gibi classlari gösterdiler ancak ilk paket için 5 class ile başlayacaklarmış.
    asıl hoşuma giden kısımlardan birisi de, karakter yarat, zar at şunu yap vs demeden 10 dakika içinde oyuna başlayabiliyorsunuz. herşey hazır. stat olarak pc oyunlarındaki gibi hp, hit,def,damage gibi en temel statları kullanmışlar ki ayrıca hoşuma gitti. kafam rahat bi şekilde oyuna odaklanabildim. düşman kestikçe ya da quest tamamladıkça loot kazanıyorsunuz, bu hp, hit vs bu itemlarla artıyor. bayaa bayaa diablodaki loot sistemi gibi olmuş. statların bu itemlara bağlı. (convention deneme oyunu olduğu için ilk savaşta legendary vermişlerdi ayrıca bi götümüz kalkmıştı *)
    6 slot kullanmışlar, head, glove, chest, belt, pant and weapon. weapon dışında olan itemlar set halinde. örneğin head of ekşisözlük, belt of ekşisözlük vs bütün seti toplayınca ayrıca set bonus kazanıyorsunuz.
    combat sistemi altıgen tabanlı ve turn-based tasarlamışlar. gayet basit, d20-d10 kullanıyorsunuz savaşırken.
    ufak tefek eksiklikleri vardı 2-3 ay önce şimdi ne durumdalar henüz bilmiyorum. umarım faydam dokunur, role-playing'e ilgisi olan yazarlar bir el atın, güzel bir şey çıkmış ortaya.

    edit: gameplay teaser
    https://www.youtube.com/watch?v=j5hwrhnejp8

    link: https://www.indiegogo.com/…the-awakening/x/17130960
    iletişim: https://www.facebook.com/soulshardgame
    website: https://www.soulshardgame.com/
  • metucon'da oynadım bu oyunu, öylesine bir şeydir demiştim. burada başlığı görünce şaşırttı. güzelinden yeni bir frp oyunu.
hesabın var mı? giriş yap