• 1993 te kurulmuş ve uzun bir ara verdikten sonra ilk albümlerini 2003 yılında piyasaya çıkarmış yunanistanın önemli progressive rock gruplarındandır.
  • duyma özürlü kimselerin iletişim kurmasına yardımcı olan bir aracın adı. hürriyet'ten yapıştırılmış açıklama:

    27 yaşındaki türk tasarımcı ajlan mengü, japon elektronik devi hitachi için, sağır ve dilsizlerin normal insanlarla iletişim kurmasını sağlayacak bir cihaz geliştirdi. bileğe takılan s.o.s adlı cihaz tırnaklara yapıştırılan kum tanesi büyüklüğündeki nanoçipler ile sağır-dilsiz alfabesini ses ve yazıya dönüştürüyor. s.o.s., italya’nın 2002-2005 yılları arasındaki en iyi 50 tasarımdan biri olarak seçilerek altın pergel 2002-2005 kataloğunda yer aldı.

    1978 doğumlu ajlan mengü’nün, milano’daki avrupa tasarım enstitüsü’nden mezun olurken sağır ve dilsizlerin diğer insanlarla sesli iletişim kurmasını sağlamak için yaptığı sound of silence (s.o.s / sessizliğin sesi) adlı tasarımı, sağır ve dilsizlerin iletişiminde yeni bir sayfa açacak. dünyanın en büyük mikroçip üreticilerinden japon hitachi, mengü’nün s.o.s. projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor.

    hitachi, mengü’nün avuç içine yerleştirilen özel bir görüntü ve ses sistemi ile parmak uçlarında bulunan algılayıcı çiplerden oluşan projesinde, yeni geliştirdiği kum taneciği büyüklüğündeki nanoçiplerinin kullanılmasını istedi.

    gün itibariyle haberin orijinali şurada bulunabilir: http://www.hurriyet.com.tr/…/3392270.asp?m=1&gid=69
    ayrıca; (bkz: 27 yaş krizi)
  • gelmiş geçmiş ve gelecek olan da dahil olmak üzere en iyi yorum andrea parodi ve al di meola' nın dır. armentos isimli albümde bulunur.
  • nevermorecu olduğunu düşündüğüm, dokuzuncu nesil yazar.
  • sanırsın ki heidi, peter ile kırlarda koşturuyor.

    http://fizy.com/#s/1h1tlp
  • simon&garfunkel-sound of silence
    şarkıyı geçtim gerçekte de vardır böyle birşey.uzun süre sessiz bir odada bekleyince hep duyarım
  • bazen insan ağlamak istiyor.
    ben de ağlamak istiyorum bazen.
    ağlamak isteyince bu şarkıyı açıyorum.
    babamı hatırlıyorum.
    ağlamak zaten beceremediğim bir şey.
    evet ağlayamıyorum çok büyük bir şey olmadıkça.
    ama bu şarkı çalınca ben farkında olmadan yüzümden yaşlar akıp gidiyor.
hesabın var mı? giriş yap