• çalış'ta yuzerken hadi adaya kadar yarısalım diyip yarı yolda soluk soluğa karaya donerken hep lanet okudugumuz ada. bir de neredeyse çalış denizine dökülen kanalizasyon şebekesinin kahverengiye dondurduğu denizin rengi, adada masmavidir; ayaklarınızın altında binbir türlü kesici taş, kaya yerıne yumusacık kum vardır. annemler rivayet ederdi ki, zamanında adanın çevresinde dört dönen köpekbalıklarıyla huzur dolu bir yermis burası. eski evimizin yanında pansiyon gibi bi sey açılmıştı bir de geçen sene, adanın da içine sıçmaya başlıyorlar yavaş yavaş hayırlısı.
  • (bkz: malta)
  • erinç karakan ın adası
  • misterduncan takma isimli bir elemanin burada cektigi ingilizce ogretme amacli icinde turkiye hakkinda da bilgiler bulunan video suradan izlenebilir.
  • son bir kaç sene içindeki yapılaşma ile büyülü, ayrıcalıklı havası azalmış, herhangi bir yurdum şehrinde bolca bulunan estetikten uzak, görgüsüzce kondurulmuş, rantı kaliteli yaşamın önünde tutan binalarla dolmuştur... yıllar sonra tekrar gittiğim hemen hemen her il, ilçe, kasaba, belde için sarfettiğim sözleri sarfedeceğim burası için de: cahillerin elinde yazık olmuş...
  • cennet mekandir..kis aylarinda uzerinde 5-6 kisi yasar..bakkal bile yoktur ama dunyanin en guzel yerlerinden biridir
  • gitmeyin.
    moralim bozuldu benim.o evlerin pencere ve balkonlarının baktığı manzara delirtiyor zaten, bir de her balkona çıktığında sahibinin o manzarayı seyrediyor olduğunu düşününce çıldırıyorsun.istemsizce.

    yamaçta kurulu şirin bahçelerini hiç anlatamam.

    yaşıyoruz diyoruz ya, ** yaşıyoruz.

    kıskandım.
  • fethiye çalış plajının karşısında yer alan ada.

    denizi marmaris/datça/bodrum muhteşem üçlüsünün çok gerisinde ve sıcak. manzarası muhteşem. evlerin tüm cepheleri manzaralı.

    burada deniz keyfi değil de, manzaranın tadı çıkarılır sanki.

    sonuç olarak, güzel bir denizi olmadığı için yaz tatili konusunda ilk sıralara çıkmaz.
  • fethiye'de bulunan, karaya epey yakın tatlı ufacık bir ada. 24 yıllık hayatımın en güzel tatilini burada yaptım ben. asla unutamayacağım bir doğum günü hediyesiydi.

    denizi çok soğuktu çünkü ekim ayında girmeye yeltenmiş idik. otelin (zaten 1 ya da 2 tane otel vardı) havuzu panoramik, tamamıyla denizi gören bir havuzdu. anlatılmaz yaşanır anlayacağınız.

    o kadar sakin, o kadar doğal, o kadar güzel ki. hayattan tamamıyla uzaklaşabiliyorsunuz bu adada.
  • ismini 15. yüzyılda bölgede bulunan rodos şövalyelerinden alan adadır, kanuni döneminde fethedilmiştir. halen kale kalıntıları görülebilmektedir.
hesabın var mı? giriş yap