• bitkisel östrojen içerir. kadınların menstrüasyon dönemlerinde içinde soya lesitini olan yiyecekleri (ev yapımı olmayan, bildiğimiz seri üretim çikolatalar, bisküviler, kekler gibi) tüketme isteği sadece şımarıklıktan ya da şartlanmadan olmasa gerek.

    erkeklerin fazla miktarda tüketmesinin sekonder seks karakterleri** ile cinsel arzu, ereksiyon ve sperm üretiminde gerilemeye sebep olabileceği düşünülüyor. soya lesitini tüketimi erkeklerde ne kadar erken yaşta başlarsa bahsedilen bu etkileri göstermesi ve bunların kalıcı olması olasılığı da o kadar artıyormuş.

    *
  • gıda sanayiinde bir çok alanda kullanılmasından mütevellit bu soya ürünü gdo'lu ürünleri tüketmek istemeyenlerin her yerde karşısına çıkmaktadır.
    2020 eklemesi: organik menşeili olanı organik üretimde kullanılmasına izin verilen bir bileşendir. tabi ithalatçısından organik menşeili sertifikasını alabilirseniz. genelde bu yüzden organikçiler kullanmıyorlar.
  • soya sindirimi zor ve alerjen bir besindir. japonlar bu özelliğinden dolayı yıllarca hep fermente ederek kullanmışlardır. tabi gdolu soyadan bahsetmiyoruz burada.
    soya lesitini ise ister organik ister gdolu olsun her şekilde zararlıdır. nedenine bakarsak; üretimi.
    soya; icerisi asit dolu aliminyum tanklar icerisine boşaltılır. asit aliminyumu çözer, soyanin ise her seyi icerisine alma özelliği vardır. böylece islem sonunda aliminyum tanklarin dibinde icerisinde bolca aliminyumlu, tadi tuzu olmayan beyaz bir toz kalır. bu soya lesitinidir ve tadi tuzu olmadığından.. vb ozelliklerinden her türlü gıdanın içine girebilir. endüstrinin vazgecilmezidir.
    ıstemediğiniz ot burnunuzun dibinde biter misali soya lesitini maalesef her yerde. siz siz olun soyadan uzak durun
  • (bkz: e322)
  • gıda sanayisinde emülgatörözelliğinden dolayı yaygın olarak kullanılır.
  • vücuttaki yağ dengesini sağlayan bir maddedir. kapsüllerde hap olarak satılır. yemeklerden sonra iki tane soya lesitini kapsülü alındığında sindirim işlemi kolaylaşır... uzun süreli kullanımı bağırsak kanamasına yol açabilir.
  • zararlı, çünkü gdo.

    elde bir veri var mı? mekanizması ortaya konup, deney ile kanıtlanmış mı? saygın ve hakemli bir dergide filan yayınlanmış mı?

    bazıları gdo olunca zararlı olduğunu düşünüyor.
    canlıların genetiğini insanlar binlerce yıldır değiştiriyor da bunu laboratuvar ortamında yapınca owww,tüüü kaka.
  • tüketmemek için götüm götüm kaçtığım gdo'lu madde.
  • fazla alan erkeklerde kırıklık olduğu isviçreli bilim adamları tarafından ispatlanmış diyorlar.
hesabın var mı? giriş yap