• cok eski bir latin $iiri. latince'nin pekcok ozelligi gibi, bu da farkli milletlere/dillere gecmi$tir.

    at olur meydan kalir
    yigit olur $an kalir
    soz ucar yazi kalir
    32 bit'e high color.
  • yaygınlıkla ve yanlışlıkla zannedildiği gibi bu sözde övülen yazı değil sözdür. sözün, kutsal kitapta sessiz, cansız bir biçimde öylece kalan harfleri/yazıyı dile getirerek uçurmakta, cansız olana isa misali can/ruh vermekte olduğuna inanılır.
  • makyaj yapan kadinlara yonelik versiyonu soyledir:

    - far ucar kalem kalir..
  • "sümer tabletlerinden bu yana yazılı sözcükler seslendirilmek için yazıldılar. çünkü bu işaretler kendi ruhlarıymış gibi belirli bir sesi içlerinde taşıyorlardı. klasikleşmiş bir deyim olup, günümüzde "yazı kalır, söz uçar" anlamına gelen "scripta manent, verba volant", aslında yazıya değil, söze övgü düzmek için kullanılırdı. sayfadaki sesler kanatlanıp uçabiliyorlardı. sayfadaki sessiz sözcükler ise hareketsiz ve ölüydü. yazılı bir metin, yani scripta, ile karşılaşan okur sessiz harflere ses vermekle ve onları incil'deki anlamı doğrultusunda konuşulan söz yani verba yapmakla yükümlüydü. ruh vermeliydi. ..."

    okumanın tarihi, alberto manguel
  • çok mantıklı söz. eğer aklıma gelenleri o an aklımdan geçtiği gibi yazıyo dökebilseydim, şu an 3 nobel, 2 grammy, 4 oscar, 1 şampiyonlar ligi kupası sahibi olurdum. twitter'ı, uzman tv'yi falan türkiye'de ilk benim dile getirdiğimi hiç söylemiyorum bile, kimse inanmaz çünkü.
    misal, şu an bu düşüncemi yazıya dökerek başarısızlığımı kalıcı hale getirmiş oldum, yazıya dökemediğim düşüncelerim, sözlerim de uçtu gitti tabi. piii.
  • "söz uçar yazı kalır" sözü sanılanın aksine yazıyı değil rivayeti-sözü üstünlemek için söylenmiştir.
  • sonsuz bir döngüdür:

    (bkz: söz uçar yazı kalır)
    (bkz: yazı uçar suser kalır)
    (bkz: suser uçar söz kalır)
    .....
    .....
    ......
  • (bkz: hakim bey)
  • hep yanlış anlaşılmış ve vurgu hep "yazı" sanılır. aksine ta aristo zamanına kadar gider bu söz . yazının aslında taş misali olduğu . sözün ise insanı harekete geçireceğinin kanıtı olan bir söz ki eski zamanlarda bile sessiz kitap okuma yoktur. insanlar sesli bir biçimde kitaplarını okurlardı. aslında bu sözü anlamak için "agora" filmi iyi gelebilir .
  • zamaninda romali karde$lerimizin "verba volant scripta manent" $eklinde ifade ettikleri; sozlerin zamanla erozyona yenik du$ecekleri, ve fakat yazili belgelerin daha bir kalici olacaklarini bildiren ifade..
hesabın var mı? giriş yap