• diyanet yetkilisine yöneltilen ithamla karışık sorunun anafikri.cevapta şuna yakın birşeydi:

    "bu iddialar bütünüyle asılsızdır efenim , kimin elinde belge var , ispat var? hangi yüzyılda yaşıyoruz efenim? şimdi bu hayvancıkların kaç kuruşluk dimağları var ki , türlerine yönelmiş bir soykırım tehlikesini idrak etsinler , bu kurbanları bana sayıyla verdiler , verdiler ama biz bu bayramı nasıl organize ettik? nereye dayanıyor bunun kökeni , ibrahim peygambere ; nedir bu söylencenin aslı astarı , önemli değil.herkes biliyor.karıştırmayın efenim , hayvan haklarını.bir hakkın var olabilmesi için tarafların hak kavramını asgari düzeyde de olsa bilmesi , tanıması lazım.hayvan bu , insanla bir olur mu?"

    hemen orada hazır bulunan acar gazeteci atılır ve sorar:

    "sayın yetkili , bu bayramda yüzbine yakın kurban katledilmiş deniliyor , bir açıklama getirecek misiniz?"

    yetkili yüzünü buruşturur , sorulan sorudan rahatsız kürsüye biraz daha yaklaşarak bütün vücuduyla abanır.

    "bu katledilme sözcüğünü duymamış olayım , aforoz ederim seni.-ancak diğer gazetecilerin uyarısıyla saçmaladığının ve inandığı dinin islam olduğunu fark edererk - e , şey yani seni yaşar nuriye söylerim.o da seni mehdi filan ilan eder.başını derde sokar.seni incitirim , bağlı bulunduğun kurumu da hakeza"

    bunun üzerine şaşırtıcı bir biçimde o mekanda bulunan bütün gazeteciler sus-pus oldular.gıkları çıkmadı bir daha nasıl hasıl olduysa..gerçekten inananlar bunun , ebeveynsiz kurbanın yere inişindeki hikmete bağladılar.
  • bu sözde soykırım için devletin elinde, evraklar, canlı şahitler ve fotoğraflar var. ülkemize dayatılan bu sözde soykırımı destekleyen ülkeler var ve ellerinde kanıt niteliği taşıyan hiçbir şey yok. kınıyoruz.
  • diyanet işleri başkanı'nın "çocuk ve sivillere dokunulmuyor" açıklaması ile yeni bir boyuta taşınan iddaaaa.
hesabın var mı? giriş yap