• gazeteci ismail saymaz'ın gezi direnişi sırasında öldürülen insanlara ithaf ettiği, altıncı ve son kitabının adı. iletişim yayınları'ndan önümüzdeki hafta çıkacak kitap, otuz dava dosyasının incelenmesinden oluşuyor. kitabın kapağında da engin çeber'in işkence edilerek öldürüldüğü koğuşun fotoğrafı var.

    http://www.iletisim.com.tr/…özde-terörist-2005.aspx
  • "bir demokrasi polisiyesi"
  • ismail saymaz'ın yeni kitabı.
    "eğer "1973'te işkencede öldürülen kaypakkaya'yı anmak suç değildir" derseniz siz de "terörist"siniz"
  • haksızlıklar, hukuksuzluklar kitabıdır. kitabı okudum ve en çok idrak ettiğim şey şu oldu; bahsi geçen eylemlere ve benzerlerine ben de defalarca katıldım, polisin tombaladan çektiği insanlara nasıl hayatı zehir ettiğini gördüm. bu davalardan yargılanan insanlardan biri siz olabilirdiniz. sırf daha iyi bir dünya istediğiniz için.
  • 2005 yılında türkiye'de terör suçu gerekçesiyle tutuklu sayısı 273 iken 2010 yılında terör suçundan tutuklu sayısı 12897. dünyadaki terör suçundan tutuklu bulunan insan sayısı ise 35117. yani dünyadaki sayının üçte birinden fazlası türkiye'de terör suçlusu. ya türkiye dünyadaki bir numaralı terör yuvası ülke olmalı ki dünyanın üçte birinden fazlası ülkemizde bu suçtan hapisteler ya da bu insanlar sırf fikirlerinden dolayı, devletle aynı şeyi düşünmedikleri için devletin gözünde teröristler ama sözde teröristler ! tıpkı gezi parkı olaylarında demokratik gösteri hakkını kullanan insanlara taksime çıkan terörist muamelesi görür diyen devlet büyüklerimizin belirttiği gibi. *
  • son dönemin en başarılı gazetecilerinden ismail saymaz'ın son çıkan kitabı. içinde pes dedirten pek çok hikayeyi görmek mümkün. hele tek amacı son günlerini yaşayan hasta babasını görmek için ülkesine gelen doğan akhanlı isimli yazarın hikayesi var ki, insan şoka giriyor resmen.
  • herkesin okuması, okumayı sevmiyorsa da okuyan birilerinden dinlemesi gereken kitap.

    en acıklı hikayelerden biri de, duvara uyuşturucuya hayır yazan gençlerin terör örgütü suçundan yargılanması.
  • adaletsiz adaletin de nasıl keyfi uygulandığını anlatan kitap.
  • gezi olaylarından sonra yeni başlayanlar için türkiye gerçekleri... yalansız dolansız , kanıtlarıyla, mahkeme dosyalarıyla yani tüm gerçekliğiyle okuyacağınız 3 kitaptan biri (bkz: sıfır tolerans), (bkz: esas duruşta cinayet). bu ülkede az çok olan biteni bilmenize, sistemin nasıl işlediğini anlamanıza rağmen kitapları okurken şu hisse kapılıyorsunuz daha doğrusu öyle olmasını istiyorsunuz; bir sebep, kişinin başına gelenlere bakınca bunların olmasına neden olan en azından küçücük de olsa bir sebep. arıyorsunuz çünkü ülkenizde her ne kadar bunlara tanık olursanız olun, öylesine ve değersiz ve bu kadar düşman bellenmiş olduğunuza inanmak istemiyorsunuz. arıyorsunuz ama bulamıyorsunuz.
hesabın var mı? giriş yap