• bu söze dair bir kaynak bulamadım. sözlükte 14 yıl boyunca hiç bahsinin geçmemiş olması, geçtiği zaman da kaynaksız geçmesi, koskoca hayatımda bu sözü internet'te yayılana kadar hiç duymamış olmam (büyük laf çünkü). bunlar şüpheyle yaklaşmak için yeterli.

    aynı sözün benzerini atatürk versiyonu türkiye internetlerine yayılmadan birkaç yıl evvel dalai lama, the universe in a single atom adlı kitabında söylemiş:

    "eğer bilim budizm'in yanlış olduğunu kanıtlarsa budizm değişmek zorundadır".

    sağlam bir kaynak bulana kadar uydurma farz etmek lazım.

    edit: haklı çıkmışım: https://teyit.org/…nun-ataturke-ait-oldugu-iddiasi/
  • tamamı "eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse, bilimi seçin." şeklindeki m. k. atatürk söylemidir.
  • büyük önder'in en büyük en taşaklı lafıdır. bunu söyleyebilmek hem de herşeyin tek hakimiyken mangal gibi yürek ister.
  • ''dünyada her şey için, maddiyat için, maneviyat için, muvaffakiyet için, en hakiki mürşit ilimdir, fendir; ilim ve fennin haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, dalalettir. yalnız, ilim ve fennin yaşadığımız her dakikadaki safhalarının tekamülünü idrak etmek ve terakkiyatını zamanında takip eylemek şarttır.''
    mustafa kemal atatürk
  • güzel söz. aksi durumda ülkede hayvanat bahçesi müdürü tübitakın başına geçer.

    not; bilime ters düşen ilerlemeye ve gelişime de ters düşer. öyle bir toplum yok olmaya hatta bok olmaya mahkumdur. bilim sorgulamaksa karşıtı itaattir. itaat kismi huzur sağlasa da sonu değersileşmek ve zamanla insani değerlerden uzaklaşmaktır. bunun sonu ise kolay harcanabilen hayatlardır. bilimin insanlık için kullanılması ise yaşanası bir dünyadır.
  • rte: sözlerim herhangi bir şey ile ters düşerse o şey kesin fetöcüdür.
  • atatürk'ün halkını ne kadar iyi tanıdığını gösteren bir söz.

    liderlikte iki yol vardır: ya tanır ve eğitirsin ya da tanır ve kullanırsın.

    şimdi isim verek kimseyi rencide etmek istemiyorum.
  • “ben, manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. benim manevi mirasım bilim ve akıldır. zaman süratle ilerliyor, milletlerin, toplumların, kişilerin mutluluk ve mutsuzluk anlayışları bile değişiyor. böyle bir dünyada, asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek, aklın ve ilmin gelişimini inkâr etmek olur. benim türk milleti için yapmak istediklerim ve başarmaya çalıştıklarım ortadadır. benden sonra beni benimsemek isteyenler, bu temel eksen üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar.”
    1933 yılında atatürk’ ün milli eğitim bakanı dr. reşit galip’e hitaben söylevi,
    kemalist devrim ve ideolojisi, ismet giritli, i.ü. yayınları, istanbul
  • "hayatta en hakiki mürşit ilimdir fendir" demiş olması bile yeterli aslında.
hesabın var mı? giriş yap