• son zamanlarda dikkatimi çeken, bugün beni iyice zıvanadan çıkaran tespittir.
    (bkz: berke ve pelinsu'nun yolda kalışı)
    (bkz: çin'den televizyon almak)
    (bkz: n11'de 2.198.174 tl'ye satılan ekran kartı)
    (bkz: dünyanın en güzel kadını kelly brook'tur)
    gibi başlıklarla sol frame nin çöpe çevrilmesini geçtiğimiz günlerde yapılan toplu alımlarla ilgili görüyor ve bu gereksiz başlıklarda bir kasıt, bir troll çalışması olduğunu düşünüyorum. ayrıca böyle devam ederse çok uzak olmayan bir gelecekte sözlüğün inci 2 kıvamına geleceğini, sonra da tarihin tozlu sayfalarında yerini alacağını öngörüyorum.
  • gün geçtikçe hayal kırıklığına uğruyorum. şurada yazar olmaya çok heveslenmiştim. ancak yazar olduğumdan beri sol taraftaki akışta ilk 10'da 3-5 tane saçma başlık ve içerisinde gereksiz birçok yorum görüyorum. bazen ben de bunlara katılıyorum. şöyle dönüp geçmişe baktığımda genelde spor yorumları yaptığımı gördüm. ancak o kadar aşağılayıcı, hakaret dolu ve ayrıştırıcı düşünceler ve yorumlar var ki haberleri okuduğumda duyduğum hislerin aynısını artık burada da yaşamaya başladım.
    ... insanı
    ... rezaleti
    ... sevinen insan
    ... kız vs. vs.
    daha neler var. ve bu tarz başlıklar açmaktan bıkmadılar, bıkmadınız. ister istemez ben de aynı duruma düşüyor ve suçluyorum ama sözlük asıl amacından sapmış gibi. bunun sebebi olarak da yaş ortalamasının düşmesi ve sözlüğe sırası ile rastgele insanların yazar olarak kabul edilmesi. ben de çok geç yazar oldum. yaklaşık 2 yıl bekledim. beni de aynı jenerasyona koyabilirsiniz çünkü yaşım 27.
    eminim aşağılarda "arkadaşın sıkıntısı şuymuş", "....'dan sonrasını okumadım" gibi yorumlar olacak. hatta yabancı kelimeler kullananlar olacak (plaza dili kullananlar -sanki türkçe karşılığı yokmuş gibi-) zaten anlatmaya çalıştığım şey de bu.
    "bunu söyleyen modern, laik geçinen tip" ya da "dinci, muhafazakar görüşü" gibi atıflarda bulunuluyor. trole trol diyen troller bile var burada.
    yazmaya kalksam çok şey var, toparlayamadım.
    bu çöplük nasıl toparlanır da eski haline döner bilmiyorum. gidişatı da oldukça kötü görüyorum.
  • sözlüğe biri çöplüğe dönmüşsün demiş. bunun üzerine o da başka tarafa dönmüş.
  • böyle oluşumlar hakkında ahkam kesenlere bayılıyorum. beğendiği şarkıcı popüler olunca dinlemeyi bırakanlarla aynı psikolojik köşede bulunuyorlar bence.

    eğer sözlüğün çöpe döndüğünü düşünüyorsan gelmezsin, bu hali kimi mutlu ediyorsa o burada durur. diyelim ki tespitinde haklısın zaten çöpe döndüğü için yok olur gider.

    bunları okuyunca yazanlara "eee sana ne? sahibi sen misin? sen mi yiyorsun sözlüğün parasını?"

    birinin çöpü diğerinin hazinesi olabilir. rahat olun.
  • daha yazar olamadık. dönmesin beklesin 5-6 sene daha.
  • lan bu ne ya ? 1 tane bile adamakıllı gündem başlık olmaz mı ? diyerek katıldığım tanımlama.
  • delile ve argümana(delillendirmeye) ihtiyaç göstermeyen bir hakikat

    cep telefonu yaygınlaşıp,

    kırsaldan 1 nesil önce gelmiş büyükşehirleri istila edip, şehir kültürünü de şehir mekanlarını da mahveden insanların bebelerinin ellerine geçince bu hale geldi.

    99 2000 senelerinde filan güzeldi. sanat edebiyat fikir vs konularında entriler girenleri merakla okurduk

    şimdiki o tv dizisi netfliks mastrı şef özgür şef muhteşem süleyman beren saat sörvayvır insatagram yamyamları ortalarda pek yoktu.

    bak şimdi, mesela herhangi bir konuda bir başlık açalım.

    demin aklıma coetzee geldiydi, in the heart of the heart of the country veya ne bileyim işte herhangi bir konuda bir başlık açalım. de lillo vs herhangi bir başlık olsun. veya tarihteki en detay bir konuda bir şey olsun. mayerling faciası, haight ashbury, akla hayale gelebilecek en basit sıradan kenarda köşede kalmış basit bir ayrıntı olsun.

    hemen üşüşürler, aa onun netfliks'teki dizisi şöyleydi böyleydi, oradaki kız bilmem kimin flörtüydü yaa, bilmem ne diye doluşurlar başlığın altına. o arada son trend göz makyajı filan konularını ihmal etmezler. sen komple göz makyajı olsan ne yazarsın? arkadaşarl, ben botoks yaptırdım yaşasın yüzüm artık ablak görünmeyecek diye çığlık atanlar var, inanmak zor.
  • son dönemde iyice ayyuka çıkmıştır.
    çoğunluğun görüşüne katılmıyorsanız ötekisiniz ve yok edilmelisiniz. herkes aynı fikirde olmak zorunda. ve bu çöpe dönmesini sağlayanlar genelde açılan başlıktan ve konudan bağımsız olarak "en güzel espriyi" yapmaya çalışanlar.

    sözlükte bir fikir ne kadar saçma olursa olsun bunu dile getirebilmeli insanlar. sözlüğün amacı budur zaten. bilgi paylaşımı.
    nükleer bomba patlamadan durdurulabilir mi ? bu soruyu da ben sordum. altında sayfalarca küfür görebilirsiniz. lakin neden olur / olmazını tartışan çok kıymetli yazarlarda görebilirsiniz istisnai bir biçimde. bir süre sonra baktılar ki gerçekten değerli bilgiler giriliyor, bu sefer ilk 3 sayfa küfredenler entrylerini silip kaçtılar.

    bilim aptalları başlığını da ben açtım. onunda altında sayfalarca küfür var. yahu ben haarp'a falan inanan biri değilim ki. hemen bir önceki entry de haarp başlığında yazdığım #149581797 nolu entry e bakınca anlayabilirler. ama buna bile bakmadan direkt, gerizekalı, aptal, salak, aktroll, hatta alakasız bir şekilde fetöcü falan diyen oldu. bilim aptalları dediklerim ise tam olarak bunlardı...
    yoksa bilim adamlarına, fikirlerine v.s. saygımız sonsuz. lakin öyle saçma bir taraftar grubu oluşmuş ki "acaba" bile dedirtmiyorlar.

    bu grup aynı zamanda trolleri besleyen grubunda ta kendisidir.
    ne kadar manipülatif başlık varsa yazmazlarsa ölecekler gibi davranıyorlar ve güzel laf sokan entry yarışındalar.
    dikkat edin, bilgi sahibi insanlar troll başlıklarına yazmaz, küfür v.s. polemiğe girmez, aklına yatanı cevaplar, yatmayana o da senin görüşün der geçer.

    yukarıda bahsettiğim topluluk ise tek kelime bilgi verme derdinde olmamıştır hiçbir zaman.
    bu sebeple sözlük çöpe dönmüştür.
hesabın var mı? giriş yap