• kaç zamandır üzerinde kafa yorduğum şey.

    sahi, insanları sözlüğe çeken şey gerçekte nedir? soruyorum kendime... 10 sene önce hadi facebook benzeri paylaşım siteleri yoktu da bir boşluğu dolduruyordu diyelim. artık resimlisi, görüntülüsü, üçü beşi bir aradası da çıktığı halde insanlar neden hala sözlükten vaz geçmiyor? onlarca (saymayı bıraktım) klonu ve janjanlı başka platformlar olduğu halde modası neden geçmedi?

    bir açıdan bakınca serbest ortam diyorum, olmuyor. hem serbest değil, hem daha serbestleri var. işin sırrı arayüzünde desem... (ı ıh...) nedir, nedir, nedir...

    yazar sayısı 100.000'leri geçmiş, ssg malı götürmüş, sözlüğü dinciler, dinsizler, şakirtler, faşistler, bilmem neler istila etmiş; benim derdim başka... bu sözlük neden hala ayakta? neden?

    çok dertliyim be sözlük...
  • sol tarafı değildir.
  • özet geçilmemesidir.
  • (bkz: alt tarafı)
  • galatasaraylıların çok olması. fenerlilerin çoğunluk olduğu bir sözlüğü düşünemiyorum bile. böyle güzel.
  • 1999-2006 yılları arasında* girilmiş entry'leri halen okuyabiliyor olmamız.

    edit: hayır, 2008 girişliyim.
  • benim için arkadaşlarımın ilgi duymadığı ve biriyle hakkında konusamayacagim şeylere yorum yapma imkanını vermesi. bazen o kadar saçma sapan ilgi alanlarım oluyor ki arkadaşlarım çok yabancısı oluyor. (mesela bu ara deli gibi anime izliyorum ve etrafımda bunu seven tek insanoğlu yok). konuşmaya başlayınca insanların ilgisini çekmediği için dinlemiyorlar bile. ama burda muhakkak aynı şeyin başka birini de heyecanlandırdığını görüyorum. insan denen mahluk sanırım paylaşmadan ve kendisi gibi olanı bulmadan yaşayamıyor. aslında kimseyle tam olarak aynı olamazsın tabii de yine burda tam olarak istediğin şeyler hakkında konuşuyorsun. benim için bu. fakat biraz ifşa olduğumdan çok da özgür olduğum söylenemez maalesef..
  • yazarken bir yalnışlık olmasın diye sürekli olarakdan tdk'dan kelimenin doğruluğunu teyip etmeme vesiyle olması.

    böylelikle türkçem gelişiyor.
  • yanliz olmadigini görmek. kafayi yememek.
    türkiye gibi bir toplum kendinden farkli olan/düsünen insani kaldiramiyor. oyunu bu toplumun kurallarina göre oynamazsan nefessiz hissetigin çok an oluyor maalesef. eksi de burada yardimci oluyor. seni anlayan insanlarin bir cümlesini okumak bile ferahlatiyor insani.

    ben aileme her tatile geldigimde cikmiyorum eksiden :)
  • dünyada sadece üç internet sitesi kalacak deseler, birisinin sözlük olmasını isterdim. o derece seviyorum buraya yazmayı, benim için en güzel tarafı bu.

    diğerlerinden biri de youtube olsun, öbürü ise sizin en sevdiğiniz site olsun :)
hesabın var mı? giriş yap