• kesinlikle katıldığım önerme.
    twitter’ı bildiğin sözlüğe taşıyorlar.
    nerdeyse hiç orijinal bir şey kalmadı.
    bir zamanların gündem belirleyen sözlüğü, twitter’ın çöplüğüne dönüştü.
    bu çöplükte orijinal girdiler kaybolup gidiyor. hak ettiği değeri bulmuyor. bu durumda yazarların yazma hevesi bitiyor.
    nereden nereye, tebrikler kanzuk!
  • sözlük: içinde belirli başlıklara ait tanımlamaların olduğu şey.
    buna göre ekşi sözlük sözlük adını almış ve içinde uzun yıllar boyunca tanımlamalar barındırmış. ama ne yazık ki artık bu tanımlamalardan bulmak çok zor. artık insanlar bir konuda bilgi vermek yerine kendi düşüncelerini yazıyorlar. bunun yeri sözlük değil ama sözlüğün değişmesi, biçim değiştirmesi de çok olağan bir olay. buraya kadar bir sorun yok.
    asıl sorun ise artık tanımlama yapılması gereken başlıklarda tanımlama yapılmaması. örneğin c kişisinin a tablosu adlı bir başlık üzerinden düşünülürse bu başlığa yazarların bu tabloya ilişkin bilgileri girmeleri beklenir. ancak onun yerine başlık altında yazarların herhangi bir teknik eleştiri yapmadan yalnızca görüşlerini belirtmeleri, yazılan entrylere yanıt vermeleri gibi çok ilginç olaylar gözlenmekte. dolayısıyla tablo veya ressam hakkında bilgi alınamaz.
    bu durum sözlükte vakit geçirdikçe daha çok karşıma çıkıyor. çünkü yeni başlıklarda daha sık geziniyorum. onun yerine merak ettiğim konuları sonuna "ekşi" yazmak koşuluyla google da aratıp başlığa gelince net bilgiler ile karşılaşabiliyorum. bu başlıklar da genelde 2010'lu yıllardan önce açılmış oluyor.
    kimileri de sözlüğü blog olarak kullanıyor. kimi reklam kimi bambaşka amaçlarla kullanıyor. keşke sözlüğü buna dönüştürmek yerine yeni bir platform ile bu ihtiyaçlar giderilseydi. sözlüğün sahip olduğu dil ile uyumsuz, kurallara uymayan pek çok entry ve başlık var ancak artık bunların önüne geçilemiyor. biz de bilgi almak için sözlükte kaybolmak zorunda kalıyoruz.
    edit: unuttuğum bir şeyi ekleyeyim: sözlükteki favoriye almanın twitter favlama özelliği ile karıştırılması. beğenmek ile favorilemek arasındaki ayrımı fark etmek önemli.
  • hayretler içinde kalmama sebep olan vakit kaybı girilerin bolcana varolmasının ana sebeplerinden bir tanesi. adam gidip koç üniversitesi başlığının altına 'bilmem ne bölümünü bilmem ne ile kazandığım üniversite' yazıyor, buraya kadar tamam adam kazanmış. ardından gelenlerin entryler: 'gitmediğim üniversite', yok efendime söyleyeyim 'gidip gitmemekte kararsız kaldığım üniversite'..

    tamam beğenmiyorsam alır başımı giderim arkadaşta bu kadar da olmasın zaman kaybıdır, ayıptır. ayrıca sözlüğü ergenler mi bastı bana mı öyle geldi anlamadım.
  • aristokrasinin yönetiminde olan ekşisözlük, ssg ve dönemdaşlarından alınıp halkın eline kanzuk'un yazar alımlarını kolaylaştırması ile geçmesi, ki bu dönem gezi zamanına denk geliyor, hükmedene hizmet etme amacı güden twitter'a evrildi.

    bir zamanlar öğrenmek için bakılan mecra artık; parayı verenin düdüğü çaldığı, bilginin çok kirli ve taraflı olduğu bir boşluk hali.

    okuma yazma bilmeden üniversite bitirmiş bir iktisatçıyı iyi kötü, okur yazar yapan önce lafmacun.org u gömdüm. sığınak olarak geldiğimiz kutsal bilgi kaynağı da tarihin karanlık sularına karıştı.

    2000 sene evvel yazıtlara işleyen dedem gibi!!! ben de diyorum ki , hep kötüye gidiyoruz amk...
  • sözlüğün artık bir twitter indeksi haline gelmesidir.
    x yaşındaki kadının y olması dışında neredeyse tüm başlıklar bir tweet alıntısı. eskiden sözlükten twitter hesaplarını beslemek için yapılırdı. şimdi twitter olmasa sözlükte başlık açılmayacak hale geldi.
  • takipçi sayılarının görülmesi ile twitter olmaya bir adım daha yaklaşmıştır. herkes sadece kendi takipçi sayısını görse neyse ama bunun teşhir edilmesi saçma olmuş.
  • yahu yok sözlüğün bir şeye dönüştüğü falan, abartmayın!

    sadece bizim çocuklar "bak bunu yapmışlar koyalım, aaaa instada şu var du deneyelim, sanki twitter gibi şeyetsek daha mı şey olur ne?" diye kendilerine göre bir ar-ge yapıp sözlüğü aşureye çeviriyorlar.

    rahat olun, çok kasmayın 9 - 10 yıllık bir süreç bu.

    beklentileri yüksek tutmadan alışın gitsin.

    not: 9 senelik yazar...
  • son dönemdeki çaylak alımları ile belirginleşen durum.
hesabın var mı? giriş yap