• çalıştığı işten sıkılan,

    artık her sabah kalkıp traş olmaktan, takım elbise giymekten, koştur koştur gelip park yeri aramaktan, sığır bir müdürün nazını çekmekten bıkmış.

    aldığı üç kuruşu üstüne başına mı kiraya mı, yeme içmeye mi vereyim diye düşünmekten anası ağlamış sözlük yazarlarına tavsiyelerdir.

    ufak - orta- yüksek meblağlı sermayelerle neler yapılabilieceği konusunda bir nevi fikir alışverişidir.

    sallayın gitsin, isterseniz taşkala yapın amk valla önemli değil.

    belki aramızdan bi iki kişi çıkar ciddiye alır konuyu. aklına olan bişe vardır sermaye yetersizliğinden gerçekleştiremiyordur, belki iş gücü eksiktir, belki organizasyon ile ilgili problemler yaşıyordur ne bileyim burda herkes birbirine yarar gibime geliyor.

    ankaradayım ve yaklaşık iki senedir araştırmadığım sektör kalmadı.

    kreş açayım dedim, kreşten çok çocuk var ama nasıl bir olaysa insanlar çocuklarını kreşe yerleştirmek istediklerinde 2-3 ay sıra bekliyor.

    yazın 3 ay sıçıştalar.

    bi sürü prosödürlü ve sorumluluk isteyen bi iş.

    250 bin tl ye kreşini devreden bir kadınla konuştum, hatun dedi ki en iyi zamanımızda 7 bin tl kazandık kar olarak.

    7 bin tl için 250 bin hava parası! mantıksız.

    ulan ceviz ekelim dedik, en az 3 - 5 sene içinde mahsul yok bi bok yok. benim yaş geldi 30-32, zamanım yok.

    salma tavukçuluk yapsak dedik, araştırdık, bir sürü hibe var, neredeyse cebinden para cıkmıyor ama yumurtaları satmak onlara pazar sağlamak sorun.

    büyük şirketler alıyor, onlar da en taban fiyattan öldürüp alıyorlar. parayı da çekle senetle 6 ay sonra vermeyi taahüt ediyorlar.

    ha parayı alırsın ama 6 ay sonra gelecek paranın hııaaamınaaaa diye ona da giremedik.

    ulan bi dükkan bullalım erzurum artvin taraflarında inanılmaz bir lezzet olan odun ateşinde yatık cağ döneri deneyelim dedik.

    kimle konuştuysam ağlıyor. gel kardeşim al bende bütün izinleri alınmış on numara ustasıyla, bacasıyla oturmuş düzeni olan dükkan var hemen sana bırakayım dıyor.

    senet yapalım para kazanınca ödemeye başlarsın diyen bile oldu.

    organizasyon işine girelim dedik. olmadı.

    tekrar bar işine gireyim dedim. bir anda en az hiç gitmese 150 200 arası bi meblağdan bahsediyorlar.

    hadi tamam dedim konuştum efes ankara bölgesi satış sorumlusuyla.

    adam dediki dostum daha önce de yapmışsın etmişsin bilirsin. 2006 dan sonra bu işlerin tepesine bindiler. dedikleri doğru.

    sigara yasağı, fıçı fiyatları, vergiler yasaklar baskılar derken o paraları riske atmaya değmiyor. düzensiz bir hayat da cabası.

    kusura bakmayın uzun tutuyorum yazıyı ama biraz daha bu işlere hevesi olan arkadaşların kafalarında bi fikir oluşsun diye yapıyorum.

    kredi çekerim, arabam var bi tane külüstür, onu da satarım. üç beş eşten dosttan da bişeler bulurum ama bulduklarımla ne yaparım? yada bulanlar ne yapıyor amk? yok mu lan şöyle sağlam bir başarı hikayesi arkadaş bizi biraz gazlasa falan.

    bildiğim tek şey şu lanet bankadan en kısa zamanda defolup gitmek.

    iki sene oldu, ha gittim ha gidicem derken iki sene önce kesin ayrılma kararı aldım ama bankaya başladığım sürenin üzerinden 6 sene geçmiş!

    of beaa, içimi döktüm lan resmen.

    varsa aklında mantıklı makul bi fikir çekinmesin olum, bakarsın biz de yardım ederiz. hatta birbirimize yardım ederiz belli mi olur.

    olur tabi amk bi sikim olmaz bizden lan. o kadar da yazdık tüh!

    edit:beyler bayanlar, şaka maka bi sürü fikir var mesaj olarak gelen, başlığa yazmayıp mesaj olarak geri dönüş yapan bir sürü insan var .
    kiminin zamanı var
    kiminin parası
    kiminin yeri arsası
    kiminin kırıkkale de kızılcahamam'da 400 dönüm yeri
    kiminin fikri.

    yazın, çekinmeyin. hepsini birleştirip birşeyler çıkarabiliriz. sermayeleri birleştirip yeri olan adamın yerinde , fikir ile gelen yazar arkadaşlarla birşeyler yapabiliriz. uzmanlık alanları var bazılarının. bildiğim iş, anladığım sektör diye yazanlar var. hepsini not alıp, kimler ile neler yapabiliriz bakıyorum. hatta beraber de bakabiliriz bi gurup falan kurup.
    bir sürü insanmışız lan yaşadığı hayattan işinden nefret eden. belli mi olur aga bakarsın şu işten 3 kişi bile kendini kurtarsa o 3 kişi de 9 kişinin hayatını değiştirir şans bu. sabahtan akşama siyaset spor tartışana kadar arada hayatlarımızı değiştirmeye yönelik de birşeyler yapabiliriz herhalde. denemekten zarar gelmez herhalde ...

    edit2: okulu bitirmiş elinde diploması olan bir doktor az önce "yapabileceğim birşey var mı bana göre"diye mesaj attı! devlette direkt işe girmek istemiyorum falan dedi.
    durun bakalım enteresan bir hal aldı...

    edit3:onca zamandır şu sözlükte yazarım, bi sürü farklı entry için mesajlar almışımdır ama ilk defa bu kadar çok mesajı bir arada görüyorum. herkese cevap vermeye çalışıyorum, gecikirsem kusura bakmayın.

    iyi dinleyin şimdi;

    •birisi diyor ki arsam var yerim var,
    •diğeri ziraat mühendisiyim ben yardımcı olabilirim size diyor,
    •diğeri ben kosgeb'de kurs veriyorum diye mesaj atıyor.
    •diğeri hibe alma programlarında bilgiliyim diyor ben hibe ayarlarım,
    •diğeri sermayem var diyor,
    •bir diğeri sermayem yok ama işinizin başında dururum, okuyorum zaten ek gelir olur diyor,
    •biri açtığı wafle dükkanını nasıl adam ettiğini ve etmeye devam ettiğini küçük bir meblağı nasıl değerlendirdiğini anlatıyor,
    •biri küçük bir tatil beldesindeyim fikir varsa ufak bir sermaye ile bişeyler yapmak istiyorum ortak da olunabilir diyor.

    tek tek toplayınca aslında şöyle bir olay çıkıyor ortaya, aslında muhtaç olduğumuz kudret ekşisözlükte saklı lan!

    bi ekip kurucam valla, ne iş yaparsak hayvancılığa girecekler bir gurup

    sermayedarlar bir grup

    iş arayan çalışacak zamanı olanlar

    işten anlayanlar , hibe ayarlayanları buluşturucam az daha bekleyin. aha ben de kendime iş bulmuş oldum o arada ahahah bu birleştirmeler ile kurulan işletmelerin yüzde 2 'sine ortak oluyorum:) durun durun şaka maka olacak gibi bişeyler.

    edit3:(bkz: #63062278)

    edit4:(bkz: #63086427)
  • (bkz: en güzeli merkezi bir yerde büfe)
    (bkz: en güzeli merkezi bir yerde oto yıkama)
    (bkz: en güzeli memurluk sırtını devlete dayayacaksın)

    bunlar ekşi sözlük semalarında bulunan fikirler. aşırı yaratıcıdır.
  • birçok sektörü araştırıp, kısa vadede para kazanilmak istendiği için vazgeçilmiş.
    şimdi bilirkişi edasıyla konuşmak istemiyorum ama arkadaşım öyle kolay para yok! riske gireceksin.. o iş öyle tutmuyor.
    ha illa risksiz bir şey istiyorsan al sana birkaç yok lan bir öneri;
    - kulustur arabani doblo tarzı bir şeyle degistiriyorsun. ya da değiştirme sonra bakarsin duruma gore. önce bir sahis şirketi kuruyorsun, temizlik vb. bir suru uzantısı olan. home office. koltuk-yatak vs yıkama firmasi kuruyorsun. gidip 2-3 bin liraya profesyonel bi makine aliyorsun. sonra 5-10 bin tane (en zor kısmı burası) el ilanı broşür bastırıp, kapı kapı , dükkan dükkan dolaşıp dagitiyorsun (bunu h.sonlari da yapabilirsin). 1-2 hafta içerisinde tek tuk aramalar başlar, sen de randevulari mesai saati bitimine verip (zaten hepi topu 1-1.5 saatlik iş) gidip halledeceksin. artık bulunduğun şehir/semt kaç lirayı kaldırılırsa ona gore fiyatlandırma yapacaksın. brosur işini boşlamadan devam edersen zaman geçtikçe güzel bir portföy olusturursun ve güzel paralar kazanmaya baslarsin. çok az sermaye, çok az risk ve bol kazanç. hatta bi zaman sonra ofis acip patronculuk bile oynarsin. ama kendi işinin amelesi olmayan , patronu olamaz diye bir dustur biliriz biz. neyse iyi forumlar.
  • profesyonel ot sarıcısı.

    amsterdamdaki turistler için uydurduğum bir meslekti ama zaten herkesin profesyonel olduğunu görünce patlayan iş kolu.
  • korkmayın lan dalga geçmez kimse, valla yazın. gerekirse taşkala yapın, hikayesi olan vardır belki, öncü olur neden olmasın? ufkumuzu açar belki bilen söylesin.

    bir dalı tutmadan diğerini bırakma diyorlar, işin iyi maaşın iyi güzel yerde çalışıyorsun ortamın iyi diyorlar ama bu değil aga istediğim şey. bi bankanın genel müdürlüğünde hep aynı işler aynı yüzler değil! vardır birileri, illa ki vardır benim gibi düşünen. yaşlandım resmen, sağlığım bozuldu lan. bu lanet işte çalışmak için yaşıyorum resmen, yaşamak için çalıştığım falan yalan. bu işte çalışmasam ankarada kalmam 1200 tl kira
    ile gelip gitmem için benzin koymam 400-500 lira
    üstüne başıma giymekten nefret ettiğim gömlek takım ot bok almam bi sürü para!

    ulan valla köye yerleşecek götüm olsa kalkıp köye yerleşip hibe alıp arıcılık hayvancılık falan yapayım diyordum, bayramda gittim köyde çocukluğumda beraber ya tatillerinde oynadığım ismet amcanın oğullarına rastladım. yahu neden destek teşvik almıyorsunuz yazık devlet veriyormuş, herkese dağıtıyormuş dedim. herifler yıllardır hayvancılık işi ile uğraşan tipler, imam dedi aldık aldık da bir hastalık vurdu 10 tanesi gitti! insanın içinde heves kalmıyor öyle olunca da. kolay iş değil.
    dedi lan hayatlarında köyden çıkmamız 30 yaşında hayvancılık konusunda ihtisas yapmış adamlar . köye de gidemiyorum o yol da kapandı:/.
  • tarikat kurmak

    sermaye ve özel bir eğitim istemez.
    ihtiyacınız olan tek şey biraz sakal, bolca ipe sapa gelmez uyduruk hikaye...
  • tesadüfen olduğuna daha çok inandığım şeydir.

    güzel bir iş yapayım isteyen insanlar ya da olaylar denk gelir vs. ya da bir fikrin peşinden aylarca belki birkaç yıl koşturursunuz ancak bir yere varılır...

    ama bunun dışında çevrenizde eksikliğini hep gördüğünüz hissettiğiniz ben olsam şöyle yapardım veya daha iyisini yapardım dediğiniz şeylerin üzerinden geçmek yararlı olabilir.

    bu arada ekşi'de gördüğüm işlevsel başlıklardan biri o kadar insan var neden bir araya gelip bir şeyler yapmasınlar?

    edit:21 yaşına yeni girmiş olup medya ile ilgili bir bölümde son sınıf okuyorum.aynı hevese sahip olmadığımız insanlarla pek bir yere varamamış şeyler üzerine çok kafa yordum inanın bir şeyi gerçekten yapmak isteyen insanlar yeterli belki sermaye vs. bile. değil.bulursanız kaybetmeyin onları.tanım:işe yaramasını dilediğim başlık.
  • (ara: inanma seni)
  • ekşi sözlük iş ağı'nın daha bir alternatif olanı. iş geliştirme ilanlarında da daha büyük sermayeli ve start-up'a dayalı işler var. bu biraz daha hafifi olmuş.

    benim aklıma ilk gelen şey styling ajansı oldu aslında. nişantaşı'ndaki bir apartman dairesini showroom diye kiralar 5 kişi açarız gibime geliyor. modadan anlayan, işletme ekonomi eğitimi almış 3-5 kızla ve 2 moda fotoğrafçısıyla yapılır gibi. türkiye'deki çoğu dergi kendi çekimini yapamıyor. doğuş grubu'nun dergileri adam akıllı bütçelere sahip o kadar. geri kalan herkes amerikan edisyonundaki çekimi alıp dergisine basıyor resmen bir özgünlük yok. bir de üst düzey beyaz yakalılara alışveriş hizmeti de sunsak tamamdır. çoğu c level yöneticinin başını kaşıyacak zamanı yok o adam mı alışverişle uğraşacak allasen? ayda 30k alan cfo'dan cmo'dan 500 tl bile cukkalasan kardır. 2-3 tane sosyetik kadına yanlar, instagram'da star oluruz. ciddi düşünen elime mum diksin. yeni mezunum sonuçta hemen olacak bir iş değil ama türkiye'deki çoğu ajans aptal saptal işler yapıyorlar. 2-3 sene sonra bile hayata geçirsek çalışkan olduğumuz sürece kazanırız gibi.

    edit: abv autocorrect skjhdjdkfjd.
hesabın var mı? giriş yap