• etrafınızda birisine isminizi söylediğinizde sizin isminizin anlamını merak edebilir. anlamı ne acaba? gibisinden sorularla karşılaşırsınız. ne kadar yaygın kullanılan isim olsa da anlamlarını bir çoğumuz bilmiyoruz.

    yine aynı şekilde çok kullanılan bir isim olsa da hikayesi, anlamı farklı olabilir. demek istediğimi kendi ismimden yola çıkarak örneklendireceğim:

    1987 senesinde annem ile babam doğacak çocuklarına isim bulmaya karar vermişler. ancak doğumun olacağı güne kadar bir karar verememişler. çocuk doğmuş ve 3 dakika yaşamış. annemle babam açısından normal olarak tam bir hayal kırıklığı olmuş. özellikle annem kendini çok harap etmiş. daha sonra annem tekrar hamile kalmış ancak bir önceki talihsiz olay kendini unutturmamış. ya aynı şey tekrar olursa diye annem çok korkuyormuş. babam ise ona moral vermek için doğacağım günü kastederek "o gün gelsin her şey düzelecek" dermiş. aradan zaman geçmiş ve ben doğmuşum adımı da ogün koymuşlar. ben doğunca herkes anneme "ogün" geldi demiş.
  • 1987 senesinde doğar doğmaz artist olsun diye babannesi tarafindan gökhan güney den esinlenerek gökhan ismi verilmiş, ama hala bazi orospu cocugu arkadaşları tarafindan götan diye şakaya maruz kalan nacizane ben.

    dipnot: tüm gökhanlarin serzenişiydi aslinda bu!
    dipnot2: artist falan da olamadim.
  • ilginc hikayelerdir. benimki, abisine dedesi tarafindan verilen nurettin ismine uysun diye verilmis nurullah ismini "r" harfini soyleyememem nedeniyle, cok buyuk kazik yemis olma durumumdan olusur.
  • rahmetli babaannem rüyasında görmüş, biri söylemiş bu çocuğun adını "enis" koyacaksınız diye. e sonra bizimkiler de durur mu patlatmışlar berke can ismini. şaka şaka. adım öyle rüyadaki olmayan biri tarafından konmuş anlayacağınız.
  • doğmuşum. dedemin ismini vermişler.
  • dedemin ismini koymuşlar, pek bi hikayesi yok yani. üzülmeli miyim lan?
  • (bkz: deniz gezmiş)
  • annem ve babam üniversitede tanışıyorlar, bir süre birlikte olduktan sonra ayrılıyorlar. sonunda ayrı kalmaya dayanamayıp tekrar barıştıklarında arka planda a dieu jolie candy isimli fransızca bir şarkı çalıyor. şarkıda ingiliz candy isimli bir kıza yazılmış; ama bizim şarkıyı söyleyen salak jean-françois michael kızın ismini kandi diye telaffuz ediyor. hep derim zaten fransızlar cidden gereksiz kasıntılar diye… neyse efendim bunlar aşık olmanın verdiği gazla bir gün kızımız olursa bu ismi verelim diyorlar. tahmin edin noluyor. bunların bir kızı oluyor ve gidip candy diyorlar. heh işte o günden belliymiş benim normal biri olmayacağım.

    buna "ay çok romantik!!" diyenler çıkıyor arada; ama bilemiyorum.
  • babamın her 60-70 kuşağı gibi muhammed ali clay'i sevmesinden dolayı ismimi muhammed ali olarak koymuş. isimden mi olsa gerek boks sporunu çok severim ancak bir türlü lisans çıkartıp maçlara girmek nasip olmadı.
  • ilkokulda sıra arkadaşım olan veledin ismini nerden esinle olduğunu sorup durmuştum yıllar boyunca. o da en son dayanamayıp 3. sınıfın 2. döneminde kulağıma fısıldadı. "annemle babam ismimi gazeteden görmüş ve beğenip koymuşlar diye, kimseye söyleme.."

    çocuğun yani herifin adı "oskar" amk :)
hesabın var mı? giriş yap