sözlük yazarlarının okumakta olduğu kitaplar
-
kitap okumak güzel şey. aferin herkes okusun. fakat, entryye kitabın adıyla birlikte;
- peki neden bu kitabı tercih ettin?
- kitap şimdilik nasıl gidiyor, ilk görüşlerin nelerdir?
- meselâ bu yazarı neden okumalıyız ?
gibi ufak tefek anekdotlar yazılmadığı sürece burası, '' bak işte kitap okuyorum ben öhhöm öhhöm '' şeklinde yorumlanan ve hava atılan bir başlık olarak görülecek haberiniz olsun.
zira, şuraya gelip sadece kitap adı yazmanın, maaş yazmaktan hiçbir farkı yok. kimse kusura bakmasın.
yoksa, sizin ne okuduğunuzdan kime ne? -
(bkz: sözlük yazarlarının okuduğu kitaplar)
hayır bana kalırsa böyle bir başlığın bile sözlükte olmaması lazım da, var işte, hem de 1500 entry içeriyor. yetmedi değil mi o başlık. illa yenilerini açıp hiçkimsenin duymadığı yazarları okuduğunuzu göstermeye kasacaksınız. buyur kardeş al o zaman, ortamlarda şekil yapmanı sağlayacak kitap ve yazarları sıralamaya devam et. -
-
george orwell 1984
2. okuyuşum. bugünlerde iyi gidiyor. kendimi alıştırmak açısından. -
ulan sanki ortada 100 tane kitap var ve yazarlar arasında dönüp duruyor. hep mi aynı kitapları okuyorsunuz birader.
evet “dönüşüm” bu hafta bende. geçen hafta da “tutunamayanlar” bendeydi. “kürk mantolu madonna”nın üzerine çay döktüm şuan hangi yazardaysa kusura bakmasın. -
latife tekin - sevgili arsiz ölum
dag solstad- mahcubiyet ve haysiyet
cok merak ediyorum diye bilmeden iki yogun anlatimli kitabi bir araya getirmisim. bir anadolu koyüne bir norveç'e gidiyorum. bayağı hirpaladilar beni. -
richard feynman - surely you're joking, mr. feynman
ayrıca; (bkz: sözlük yazarlarının okumakta olduğu kitaplar)
(bkz: sözlük yazarlarının okuduğu kitaplar)
bu başlıklar yirmi senelik sitede ilk sizin aklınıza gelmiyor.
edit: sözlük yazarlarının şu an okuduğu kitaplar başlığından buraya taşınmış. -
ahmet hamdi tanpınar - saatleri ayarlama enstitüsü
-
-
(bkz: puslu kıtalar atlası)
(bkz: ihsan oktay anar)
şu ana kadar olduğum en başarılı türk edebiyatı yapıtlarından biri.