• (bkz: biyogaz santrali)
    geçtiğimiz ay işim gereği belçika'da yaklaşık 3-4 saat maruz kaldığım o kokuyu anlatmak ya da betimleyebilmek çok zor. şehrin tüm pisliğinin, çöpün, kanalizasyon atığının, çürümüş gıdaların vs. vs. 20-30 metre aralıklarla güneş altında tutulduğunu düşünün. üstümdeki leş kokan eşyaları yakmam ya da kireçleyip gömmem gerekirken bir de utanmadan geri getirdim. kötü koktuğunu önceden söylemişlerdi de ne olacak ımınıkıyım 5-10 dakika sonra alışır burnum demiştim. ne alışması ya zaman geçtikçe koku ciğerime mi sindi ne olduysa 3 gün aynı kokuyu aldım
  • kavunu bagaja atın ve orada unutun. o leş koku size bildiğiniz bütün kötü kokuları unutturacaktır merak etmeyin.

    edit:imla
  • tütün kolonyası.bu kadar kötü kokup da bu kadar kalıcı olması da işin cabası.
  • lise erkek soyunma odası kokusu.
  • ceset kokusu

    anneannem, annemin kuzeni, onun eşi ve çocukları gölcük'te göçük altında kaldı 17 ağustos 1999 depreminde. bütün ailem, kuzenlerim, onlara ulaşmak için elleriyle toprağı kazdılar tabiri caizse. devletin beceriksizliği içler acısı idi. zaten yakınlarını bir gecede o şekilde kaybetme acısı içerisinde olan insanlara bir de kendi ölüsünü bulma travması yüklenmişti.

    cesetlere ulaşıldı. o üzüntü ile oradan dönüp gelen kuzenlerimden birine sarılmak için "abi!" diye ağlayarak koşup aynı anda mide bulantısı ile geri çekildiğimi hatırlıyorum. kuzenime sinen koku dayanılmazdı çünkü, kusmaya başladım aynı anda. çürük dişin iğrenç bir kokusu var ya onu 5000'le falan çarpın işte, öyle bir koku.

    o koku zihinde bastırılıyor ama hissettirdikleri, size bunu yaşatanlara duyduğunuz öfke ve kaybın üzüntüsü dinmiyor.

    edit: imla.
  • parvoviral enteritis'e yakalanmış köpek dışkısıdır.
  • (bkz: halı saha soyunma odası)

    hazırlanış şekli

    11 tane deli dana gibi koşan kıllı adam

    yüzyıllardır yıkanmayan soyunma odasının hemen yanındaki tuvalet

    onlarca farklı kişi tarafından kullanılmış leş gibi kaleci eldiveni(bunu bir kere ben de kullanmıştım bir hafta kokusu çıkmamıştı elimi kesecektim artık amk )

    terli forma

    osuruk kokusu

    bunlar bir güzel harmanlanır ve o genizi yakan soyunma odası kokusu elde edilir. eğer olurda kayıp yere düşerseniz kafanıza silah sıkılması en acısız çözüm olacaktır.
  • kağıt fabrikası kokusu...

    inanılmaz gibi geliyor ama rüzgarlı bir havada kağıt fabrikası yakınından geçmek bile koku duyusunun gerekliliğini sorgulatır insana.
  • corapsiz giyilen spor ayakkabinin kokusunu alsin icin diye icine parfum sikmistim, gene corapsiz giymeye devam ettim. apartmanin girisinde ucuncu kattaki koku hissediliyordu.
hesabın var mı? giriş yap