*

  • millete laf yetiştirme ve kavga üslubu yerine akıllıca, mantık çerçevesi içerisinde herkesin anlayacağı bir dilde bugüne kadar yapılan yanlışları düzeltici önlemler ve politikalarımı anlatırım. nedir bunlar derseniz;
    1) türkiye'nin acilen bir tarım ve hayvancılık önlem planını harekete geçirmesi gerekir. tarımsal alanların arttırılması, çiftçinin desteklenmesi, tarımsal krediler verilerek tarımın teşviki. hayvancılara teşvikler sunulması. gübre ve yem yardımı, meraların alanlarının arttırılması. mera hayvancılığının teşviki. et ve canlı hayvan ithalatı geçici çözümdür. günü kurtarma maksatlıdır ancak kaldı ki günü bile kurtaramamıştır.
    2) vergilerin durmadan arttırılması yerine; vergi alınmayanlardan vergi toplanmasının sağlanması. af da yok. vergisini ödemeyeni neden af edelim? dürüstçe ödeyenin günahı nedir? ötv nin mantıklı hale getirilmesi. devletin tek gelir kaydı değildir ötv. vergi borcu olanlardan hızlıca tahsilat yapılmasının sağlanması.
    3) sanayi teşviklerinin lafta değil; fiili olarak desteklenmesi. yandaş, yoldaş olduğuna bakılmaksızın endüstriyel üretim yapmak isteyen girişimcilere işlerin kolaylaştırılması. bugün en ufak bir dükkan açmak için düzinelerce bürakratik işlem ve ödemeler yapmak durumundasın. bunların kolaylaştırılmasının sağlanması. fabrika kurulsun ki işsizlik azalsın; gençlere iş sahası yaratılsın.
    4) üniversitelerin sayısının azaltılarak verimliliklerinin arttırılması. her köye neredeyse fakülte açıldı. işsizler ordusu. verimsiz olan bölümlerin tasfiye edilmesi; üniversite kadrolarının gerçekten bilim üreten akademisyenlere bırakılması. üniversite bilim yuvasıdır. politikaya alet edilmez. yandaş yoldaş kim varsa hepsinin temizlenmesi,
    5) inşaat sektörüne yeni kısıtlamalar getirilmesi. her önüne gelen müteahhit olup inşaat dikemeyecek. uluslar arası standartlar getirilecek ve her boş arazi şantiye haline gelemeyecek. inşaat sektörü, ekonominin temeli değildir.
    6) devlet kadrolarında liyakat sistemi kesinlikle uygulanacak. torpil, yandaş, adam kayırmanın önü kesilecek. imam hatipli kalkıp trt genel müdürü olamayacak.
    7) milli eğitim konusunda acil eylem planı hazırlanarak uygulamaya geçirilecek. eğitim ana okulundan başlar. çocuklar geleceğimiz ve onların eğitimini garanti altına alamayan bir devlet sistemi düşünülemez. şu ana kadar bir türlü sistematik bir düzene oturtulamayan eğitim, mevcut hükümetin en büyük başarısızlığı. eğitim camiasının duayenleri ile birlikte oluşturulacak eylem paketi ile tüm eğitim sistemi on yıllar boyunca her dönemin ihtiyaçlarına yanıt verecek şekilde bir düzen içerisine oturtulacak.

    aklıma ilk gelenler bunlar. bunların hepsini alt başlıklarda genişletmek mümkün.
  • `the republic will be reorganized into the first galactic empire, for a safe and secure ''society''`
  • tarım ve yüksek teknoloji ürünler üzerinde arge yapmak için elimden gelen herşeyi yapardım.
  • vergi adaleti.
  • beni secerseniz komur dagiticam.
  • camileri özelleştirmek.

    diyanet işleri başkanlığı'nın en son baktığımda afad'ın 6 katı bütçesi vardı. bu ne demek? bir deprem olsa seni göçük altından çıkarmaya gelecek bir kişiye karşılık, ölünce götüne pamuk tıkamaya hazır 6 kişi var demek.

    bütün dinlerin ve ibadethanelerin örgütlenmesi değişmeli. hakkın ve hukukun üstünlüğü ancak böyle sağlanır ve insanlar böyle özgürleşir. diyanet işleri'ni lağvedeceksin. bütün dini anlayışlara kur kardeşim vakfını diyeceksin. hesap kitap işlerini sıkı takip edeceksin. vatandaş hangi ibadethaneye gitmek istiyorsa oraya kaydolacak, para ödeyecek. din adamını da vakıflar kendisi yetiştirecek lise öğreniminden sonra başvuran adaylar arasından.

    efendim diyanet işleri olmazsa ortalık ışid militanı dolar. var da dolmuyor mu? doluyor üstelik beş bakanlığın bütçesine denk bir bütçeyle finanse ediliyorlar, bizim sırtımızdan üstelik. ışid militanları çıkıyorsa bu bir güvenlik sorunudur, gerekli müdahale ve mücadeleyi kolluk güçleri yürütür.

    bırak herkes özgürleşsin. mesela yahudiler zengin oldukları için vakıflarını kendileri finanse edip bedava ibadete açsınlar. parası olmayan adam gidip havrada ibadet etsin. kampanyalar olsun, daha ucuza daha sağlam bir tanrı yahut sıfır komisyonla cennetten arsa. allahkart olabilir mesela, aylık yüklersin, her ibadethaneye girişte basarsın kredin düşer, sonra yüklersin.

    sırf kamu kaynakları kullanarak yapılmış camilerin özelleştirilmesi geliriyle neler yapılabilir bir düşün. bu yolla aynı zamanda türkiye'de türkçe ibadet eden kesimin, yani alevilerin ibadethanelerinin tanınmaması sorununu da çözmüş oluruz.

    işbu entry ironi içeriyorsa da eser miktardadır.
  • haftasonunu 3 güne çıkarmak.

    çalışma saatlerini tüm çalışanlar için eşit tutarak 10:00-17:30 olarak revize etmek.

    istediğin zaman alkol satın alabilme özgürlüğü.

    tecavüzcülere halkın meydan dayağı atabilme özgürlüğü.

    trafik kurallarına uymanlara anında ceza kesilmesi.

    büyük şehirlerden başlayarak, her yere bisiklet yolları/tabelaları/parklarının yapılması.
  • ¦derslik başına en fazla 20 öğrenci düşecek şekilde okul sayısını artırmak.
    ¦okullarda daha az ders, daha çok etkinlik tabanlı müfredat.
hesabın var mı? giriş yap