• "sozlukte imaj yaparsak bize de bi iki karı düşer"

    külliyen yanlış.iki saattir her spor alanında başarılarımı anlatıp, done veriyorum, bir allahın kulu damerhaba tanışabilir miyiz, yalaşabilir miyiz demedi.

    oysa ki irc de yüzücü22ist-m nikimle gecede iki tane düşürüyodum.
  • "sözlük bir eğlence aracıdır"
    yanlıştır: sözlük eğlenceli birşeydir, ama kutsal bilgi kaynağıdır. eğlenceli olan bilginin üretilmesi, paylaşılması ve tüketilmesidir. özet geçicem kusura bakmayın, bir kitabı okuyup eğlenmekle o kitabı karşınızdakinin kafasına vurarak eğlenmek farklı şeylerdir. sizin ikinciden hoşlanıyor olmanız sözlüğü de o şekilde kullanmanıza gerekçe değildir.
  • (aslında zaten bu yanılgıya düşmüş olan kullanıcılar bu entrymi okuyana kadar çok geç olacak ama hadi bakalım...)

    "ay arkadaşım bana bugün ekşi sözlük diye bir şey gösterdi. irc, forum gibi diilmiş sss'ı da okudum hmm evet kaptım bu işi. ben de yazar olabilirim! ben de olucam ben de istiyorum, ahanda ben de yazıyor burda tıklayayım oley."

    sözlüğe yazar olmadan önce uzun bir süre okuyucu olarak takılmak tam anlamıyla farz olmasa da önemli bir şeydir. insanlara sözlük anlatmak başlığında da incelendiği gibi sözlüğü benimsemek, tam anlamıyla kavramak zordur.. bu yüzden mümkün olduğunca okumak, daha çok okumak, başlıklara, yazarlara genel olarak bir aşina olmak iyi bir şeydir ben de! demeden önce. daha noluyoruz diyemeden sözlükten uçma* ihtimaliniz ve girdiğiniz hatalı entry* oranı da azalır böylece (*yine de mükemmel yazar diye bir şey yoktur, hiç bir entrysi silinmeyecek kadar hatasız yazan yazar da).
    zaten uzun süre okur olduktan sonra zamanızın geldiğini anlarsınız ("yok henüz kıvama gelmedim biraz daha okuyayım" diyebiliyorsanız zaten bu işi hızla kapmakta olduğunuzu gösterir). gönül rahatlığıyla başvurursunuz o zaman..
    efendim bu didaktik yazımı şöyle bir disclaimerla sonlamak istiyorum: ben haydin yazar olayım demeden önce 1-1.5 sene kadar okur kalmama rağmen sonradan ilk entrylerimi utanıp da sildiğim olmuştur*. o kadar okudum hatmettim yine adam gibi yazar olamamışım diye üzülmeyin insan haliyle bir şaşalar* ilk yazarlık zamanlarında...
    (bkz: ukalayım ama ısırmam)
  • "- entryleri hizli girmeliyim. hizli yazmaliyim. cunku 24 saat sabit bir gun olduguna gore daha fazla entry girmek, hizli entry girmekle dogru orantilidir. bissuru yazicam, cok yazicam eh eh..."
    "- nispeten hak verilebilir bir ego olsa da yanli$tir. bildik bilmedik her ba$liga maydonoz olmak bir yana, entryler en az bir kez mutlaka gonderildikten sonra okunmali, her link cok basit bile olsa kontrol edilmelidir. tikla karde$im bak bakalim gidiyor mu? cunku goz, cogu kez gormek istedigini gorur, olani degil. arkasinda n tane bo$ link birakan bir suser olmayiniz. bedbaht olarak taninirsiniz sonra"
  • "bilip bilmememe aldirmadan gordugum her ukteye atlar, hele bir de altina (bkz: ukte dolmasi) yazarsam, sadece moderatorlerin gozlerine girmekle kalmam, belki onlara dolma bile sararim.. canlari cekmi$tir $imdi.. ay canlarim..modlarim"

    yanli$. yukardaki davrani$ bicimi insani moderator degil $ebek yapar.
  • sozlukte actiginiz yeni basliklarda veya girdiginiz entrylerde sizinle ugrasanlar tabii ki olacaktir. burasi oldukca serbest bir ortamdir. sozluk basindaki zamaninizi, bu tarz kisiler ve olaylarla mucadele etme yanilginiz olmasin, zorunda degilsiniz, unutmayin ki sizi rahatsiz etmeye yonelmis olan kisiyi onemsemeniz caninizi sikacak ve de yazacaginiz her tur basliga yansiyacaktir. siz yine de sozluk ile bildiklerinizi paylasin.
  • entrylerinizi ispiyonlayan kisiler sandiginiz gibi size gicik degildirler, hele ki yeni bir suser/susess iseniz zaten bu kisi sizi nerden bilebilir taniyabilir. gammaz senior staff uyesinin ozelligi sozlukte kontrole yardimci olmaktir, #mutluluk adli kanalda @melek adiyla operatorluk yapmak degil
  • "bu moderatörler kesin bana gıcık, o yüzden siliyorlar entrylerimi" (bkz: hoca bana taktı)

    yanlış. moderatörler hatalı olduğunu gördüğü her entryi, kimin yazdığını önemsemeden silerler. hatta çoğu zaman diğer moderatörlerinkini de silerler. bu eylemin amacı, yazarın sözlükteki hatalı entry sayısını azaltmaktır.
hesabın var mı? giriş yap