• sözlükte sazan olmak olmak çok kolay; gözlem gücü yeterince gelişmiş herkes basitle zorun, aşikarla gaybın bireyden bireye şiddetle değiştiğini bilir, "yuh artık, bunu da bilmeyen var mıdır" dediğimiz bir çok şeyi hayatlarında duymamış, öngörülebilir gelecekte de duyacağı şüpheli yüzlerce kişiyle tanışırız ve birileri de bizim için aynı şeyleri düşünüyor olabilir. hal böyleyken düşünsel yeteneklerinden ve bilgi derinliklerinden haberdar olmadığınız binlerce insanın hangi konuda ne kadar ciddi oldugunu, neye dayanarak konustuğunu kestirebilmek güçleşir, bir çok kişi sizin ironi yaptığım aşikar dediğiniz anlatılarınızı ciddiye alabilir.

    sazan avcılığı ise medya tipi ucuz popülerlik beklentisi, insanları varlığından haberdar etmenin mümkün en basit ve en az çaba gerektiren yoludur. mübahtır aslında zira çoğunluk, konuları bizim ilgi alanlarımız arasında olmasından bağımsız bir çok başlığa birbirinden güzel, okunmaya, üzerinde düşünmeye değer onlarca giriş yapmış insanı tanımaz da hemen herkes ananızı sikti orospu çocukları demiş hamamböcüğünü ve girişini bir çırpıda bulabilir sözlükte. durum bu iken üniversiteden mezun olduktan iki sene sonra ilk milyon dolarını kazanma hayalleri kuran, lakin kurgularında çabalamaya ve emek sarfetmeye yer ayırmayan, en çabuk yoldan hedefe ulaşmayı kafaya koymuş insanların, varoluşlarını çevreye duyurabilmek için tepkiye oynamaları anlaşılabilirdir. sözlükte daha önceleri de çok görülmüştür eminim bu durum bundan sonra da çok görülecektir. levent oranları, banu alkanları, cem şancıları yetiştirmiş bu topraklardan umudunuzu kesmeyiniz.
  • dikkatli olmak gerekir, zira kırkından sonra sazanı teneşir paklar.
  • tekniğini bilmek gerekir...(bkz: sozlukte sazan avlama teknikleri)
  • (bkz: suzan avcı)
  • varlığın nedenini fenomen olarak kabul etmek, eytişimsel bir süreç olarak kabul edilmez de, olgusal boyuta indirgenirse, bu bağlamda, ekşi sözlük'teki en büyük bu yöndeki eylem kabul edilebilir.
  • (bkz: sozlukte sazan mpeg)
    (ara: avi)
  • haydi rastgelebiçiminde engin sözlük göllerine yollanan avcılar, sözlükte sazan avına çıkarlar. kadınlar da bu avcıları; sahilde, gözleri ufukta bilinmeyen bir noktada kenetlenmiş, rüzgarda savrulan saçları ile mütemadiyen beklerler. vuslat belki yakındır... belki uzak... bişii söyleyip gereksiz yere ümitlendirmek istemem...
    ne!... oltaya mı geldim, yanlış mı anladım?. tüh tüh tüh!
hesabın var mı? giriş yap