• sözlükte varolduklarına inanmadığım topluluk.
    hayır, buraya da sızmış olamazlar. yok artık o kadar da değil.
  • babalarini arkalarina alinca dayilanan cocuklara benzetmekteyim kendilerini.
  • devleti, orduyu ve mahkemeleri arkasına alınca dayılanan çocuklardan daha cesur insanlardır. ha cesur olmaları haklı veya desteklenmeye değer oldukları anlamına gelmiyor (refleksif bünyeler için açıklama); ama bir ülkede devlet tüm kurumlarıyla (hani güzel hatrınız için %10 hain kotası koyalım, kurumlarının %90'ı ile) arkasındayken kendisine karşı çıkana korkak diyenler olması enteresan. korkak olmak kötü bir şey ya, kötü addettiğimiz kişi mutlaka korkaktır.
  • sozluk dışı yerlerde bu kişileri adamdan saymayanların sozlukte de adamdan saymasına gerek yoktur.onlar gereksiz yere gövde gösterisi yapmaya çalıştıkça kendilerini ciddiye almamaya devam etmek kendilerine yapılacak en büyük kötülüktür şüphesiz.
  • anlamı genişleyip daralsa da boş olamayacak bir kümedir.
    (bkz: iki saattir konuşuyoruz bir kere kemalist demedik)
  • (bkz: buyrun benim)

    ip adresim: 172.16.1.80 (ping beni, boya beni)

    ip olmayan adresim: uc yuz evler karsisi, kartal maltepe

    ataturke dusmanlik nedeni: damat feritin torunuyum, uykuda yatan hainlik genlerim ab fonlariyla acildi, ihanet enzimlerim costu, dayanamiyorum.

    istiklal mahkemelerinde asilmadan onceki son istegim: bi coker versene

    ciddi yorum: ataturk dusmanligi, tipki ataturkcu dusunce gibi, ici bos ve tehlikeli bir kavram oldu. ataturkun mirasini korumayi cani gonulden isteyenler, ornegin yayilmacilik dusmani ve savas karsiti olabilirler, laiklik yanlisi olabilirler, kadin erkek esitligini ve bilimselligi savunabilirler. yani zaten bu kavramlar vardir, o anki konuya gore gereken on plana cikarilir ve mudafa hatti o paralelde kurulur. bunun onemi, o kavramlarin altlarinin dolu olmasidir, bu nedenle de istismar edilmeleri daha zordur. oysa bunlari es gecip, kriteri "ataturk sevgisinden" ibaret tutunca, kimse neyi savundugunu, neye dusman oldugunu anlamiyor cunku o anda tartisilan konunun detaylari arada kaynayiveriyor, daha cok bagiranin elinde kaliyor ataturk.
  • hariçten olanı aşağı gören kemalist zümreye göre kendisi dışındaki herkesin sözlükte konuşlanmış olanlarıdır..
  • tam olarak ne olduklarını bilemediğim insanlardır. mesela şunu diyebilir bir kişi: atatürk de bir insandı, devlet adamıydı ve ben onun şu fikirlerine katılmıyorum ve bu kararlarını doğru bulmuyorum. bana oldukça normal gelen bu duruma "hiii aahaanda atatürkk düşmanı pis rezil ben senin teee.. " tepkisi veren insanlar vardır. atatürk'ün dediği birşeye katılmamak eşittir atatürk düşmanlığıdır. bahsi geçen durumda, "sözlükteki atatürk düşmanları" diye etiketlenen kişiler yanlış anlaşılmış ve hatta iftiraya maruz kalmış insanlardır çünkü fikir ayrılığı "düşmanlık" demek değildir, karıştırmayalım.

    not: bana mesaj atıp da "sen atatürkçü müsün, değil misin, ne boksun, itiraf et hadi söyle" diyecek olan heyecanlılar için, yukarıda şöyleyim veya böyleyim demediğimi belirtmek ister, asıl noktayı kaçırmamanızı temenni eder, son altı kelimenin tekrar tekrar okunmasını öneririm.
hesabın var mı? giriş yap