• sözlük'ün yeni formatına(ki eskidi bile) hala alışamamış bir gelenekselci suser olarak, bu yeni formatta entry linki vermeyi az önce öğrendim.

    eskiden entry numarası (bkz: #123456789) diye bir şey vardı görünür bir yerlerde. bu işi onunla yapıyorduk, ben artık onu göremiyorum.

    şu an yapılması gereken şuymuş; entry'nin sağ altındaki tarih~saat'in üstüne tıkladığımızda entry yeni sekmede açılıyor, bu sekmedeki link de entry'nin linki oluyor.

    vardır belki başka yolları da, benim yapabildiğim bu.
  • entry altındaki tarih-saat kısmına tıklayıp bağlantı adresini kopyala da diyebiliyoruz diye biliyorum ben.
    en azından ben öyle yapıyorum. misal:
    böyle oluyor
    modlogtan numarasını bulunca da böyle oluyor:
    (bkz: #65353441)
  • bende entrynin altından msj gönder deyip, numarayı kopyalıyorum
  • amaç zaten sözlükten bilgi edinmek. gayet doğal bir durum.
  • öğrenene kadar kendimi idiot hissettiğim, ama yazılım temelli biri olarak üçüncü denemede tahmin edip bulduğum olay ki, burada da bu yöntemi söyleyen olmamış, bir başlıktaki gönderine direkt link vermek için,

    kendi alıntılayacağın iletinin sağ altında isminin yanında tarih saat linki var, onu yeni sekmede aç linkin sonunda gönderinin idsi var, o numarayı kopyala beybe, ileti alanının üstündeki butonlardan (bkz: hede) | hede | * | -spoiler- | http://) ikinciyi yani hedeyi seç, açılan input alana gönderini # ile başlayarak yaz, örnek #1235465
  • link vermek değil de sözlük jargonuna göre bakınız vermektir.
    herhangi bir başlıktaki herhangi bir yazarın entry'sine bakınız vermek isterseniz; önce başlığı yazıyorsunuz sonra / koyup @ işareti ekleyip nickini yazıp bakınız içerisine alıyorsunuz. söz konusu yazarın lgili başlıkta kaç entry'si varsa hepsi sıralanmış oluyor.
    (bkz: pena/@ssg) gibi.
    maalesef ki burada sözlüğün bir eksikliği ortaya çıkıyor, nickten sonra 1-2-3-4-5 diye bir sıralama yapma şansımız olsaydı çoklu entry'lerden bakınız vermek istediğimiz entry'e nokta atışı bakınız verebilirdik ve bu çok daha kullanışlı olurdu. uzun uzun entry numaraları ile kuru bakınız verince başlığın ne hakkında olduğu veya enrty'i kimin yazdığını anlamak için bakınıza tıklamak zorunda kalıyorsunuz.
    (bkz: pena/@ssg/4) veya (bkz: pena/@ssg-4) şeklinde ilgili yazarın başlıkta eğer mevcutsa 4. entry'sine bakınız vermek gibi. sanki böyle bakınızlar, (bkz: #14428974634) gibi bilmem kaç rakam içeren bakınızlardan daha estetik olurdu. uzun başlıklar karakter sınırı nedeniyle nicklerle bakınız olarak verildiğinde bakınız işlevini yitiriyor ama istenirse buna pekala çözüm bulunabilir.

    ayrıca başlıktaki entry'lere yazım sırasına göre bakınız vermek için;
    (bkz: pena/1) gibi, tabii zaman içerisinde bakınızı verilen entry sırasının sahibi yazar uçurulursa yerine bir sonraki entry geçeceği için uzun vadede karışıklıklar olabilir.
  • örneğin bir haber paylaşmak istiyorum nasıl yapabilirim.
hesabın var mı? giriş yap