• yoo ben alınmıyor ve arttırıyorum. arkadaşlarıma da söylediğim şey şuydu. yarın bir gün bir çocuğum olursa sana eğitim vermen için emanet etmem.
    ben çok iyiyim demiyorum ama öğretmenlerin hali bilen içinden gelen biri olarak net söylüyorum içler acısı. ağlanacak halimize gülüyoruz. aslında söylenecek o kadar çok şey varki şu dilin ucunda ah vah halimize dedirten. neyse ben yarınki dersime hazırlanayım en iyisi.
    edit: boşluk
  • (bkz: #52870782)

    --- spoiler ---

    vasıfsız, hiçbir yetisi olmayan, "büyüyünce öğretmen olacağım"dan çok "puanım öğretmenliğe yetti" mesleğinin 3 ay(hatta bir dönem 4 oldu, bayram seyranla birlikte 5 ay) tatil yaparak aldığı zehir zıkkım olasıca paradır. her ne kadar benim net gelirimin kat be kat altında kalsa da kanıma dokunuyor bu öğretmenciklerin haftada 3 gün tatil yaparak, öğrencilere bir bok katamayarak aldıkları bu para.

    boğazınızda kalsın sizi gidi işe yaramaz müsvetteler. sınıfta anlattığınız dersle, özelde anlattığınız ders bile farklı. dini imanı paradır bu eziklerin.
    --- spoiler ---

    bir meslek gurubu hakkında bu şekilde düşüncesi olan bir sözlük ortamından bahsediliyorsa ben bu eleştiriyi kaldıramam arkadaş.

    entry numarası eklendi.
  • (bkz: reserved) tatildeyim döncem (bkz: swh)
  • hödük ve gerizekalı bir nesil yetiştirdiği için eleştiriye tutulan öğretmenler bunları hak ediyorlardır. çünkü kendilerini eleştiriye tutan malları piyasaya torna edenler yine kendileridir. öğretmenlik yapmış biri olarak da benim gocunmadığım durumdur.
  • her şeyin suçlusunu öğretmen olarak gören sevgili sözlük yazarlarının son iddiasıdır. tatilin kabahatlisi öğretmen, başarısızlığın tüm kabahatlisi öğretmen. alınan maaşın kabahatlisi de öğretmen. gören de zannedecek ki öğretmenler 10 bin tl falan kazanıyor. bizim kazandığımız paraya haram diyen yazarlar gördüm ben burada. şimdi bu yazar eleştiri mi yapmış oldu? kusura bakmayın, saldırıyla eleştiriyi ayırt etmek lazım. öğretmenleri itibarsızlaştırmak için varını yoğunu ortaya koyan bir güruh var burada. ben de onların anladığı dilden konuşmaya çalışıyorum nezaket çerçevesinde. bunun eleştiri ile uzaktan yakından alakası yok.
  • zamane ogretmenleri cok vizyonsuz, cogu universite cagina gelmis ogrenci, ogretmenligi garanti meslek olarak gorup ilgili universiteye giriyor.nasil olsa 1-2 yilimi kpss'ye harcar yine atanirim her turlu gorusundedir lakin, bir muhendis oyle degildir, o ise ilgisi oldugu icin, kafasi yatkin oldugu icin secer. sonuc olarak ogretmen arkadaslarin elestiri kaldiramamasi normaldir, kendilerini gelistirmeleri gerekir.
  • her alanda olduğu gibi çürük çarık öğretmenler mevcut. bir dil öğretmeni olarak sayısız çalışma arkadaşım oldu, aralarında rol model olacak muhteşem kadınlar/adamlar olduğu gibi bir boktan haberi olmayan insanlar da vardı.

    lakin, tutup da bunu tüm öğretmenlere genellerseniz, küfür boyuta gelirseniz orada sizi durdururlar. bu ülkede en prestijli, en konforlu ve en saygıdeğer yaşaması gereken mesleklerin belki de en önündedir öğretmenlik mesleği.

    siz yeri geldiğinde bir tane patronunuzdan, bir tane çalışanınızdan illallah ederken, bu insanlar günde 200-250 öğrenciye bir şeyler anlatmaya ve öğretmeye çalışıyorlar. sadece bir gün için yoğun bir öğretmenin temposunu yaşayın, akşam eve geldiğinizde kendi sesinizden nefret edecek duruma geldiğinizi göreceksiniz.

    fakat bütün bu tempoya ve yoğunluğa sonuç ne oluyor? sizin köfte ekmek yapmanız için size verilen köfte adedi iki tane. ekmek de ekmek bile değil. işin sonucu olarak da saatlerce gırtlak patlatacağı yerde hoca performansı düşük tutuyor, zira emeğinin karşılığını alamayacağını biliyor.

    sonra da özel derslere tutunuyor. onu yapmasa taksiye çıkacak, onu da yapmasa başka bir yolu deneyecek. yok kardeşim, bu işin hakkı bu değil.

    dediğim gibi, işin içerisinde çürük elmaların kralları var. lakin saçma ve mesnetsiz genellemelerden önce, oturup bir düşünün bu işin ne demek olduğunu ve hak ederinin ne olabileceğini, ondan sonra oturup konuşalım kim nerede hatalı diye.
  • sadece sözlükte değil, gerçek hayatta da büyük bir kısım öğretmen eleştiri kaldıramamaktadır.
  • haklı tespit.ben de entry girdiğimde sorunu iki tarafta da bulup bir tespitte bulunduğumda öğretmenler hemen yetişip kendilerinin perfect match for perfect country olduklarını iddia ediyorlar çok da ayıp ediyorlar.biraz araştırma görevlilerinden bir şeyler öğrenin adamlara her gün neler söylesek de haklısınız temasında konuşuyorlar ki asıl egolu olması gerekenler onlar.
hesabın var mı? giriş yap