• "sozlukteki kirlilikler" siralamasi yapilsa taptene* girmesi zor gorunen kirlilik.

    (bkz: sozlukteki kirlilik kirliligi)
  • az önce hakan şükür'ün golüyle 1-0 olan kirlilik.
  • futbol içerikli entrylerde gözlemlemiş olduğum bir kirlenme çeşididir.
    (bkz: gaza gelmiş taraftar psikolojisi)
  • halk bunu istiyor saçmalığına girmeden basitçe denebilir ki; insanların zevklerine ve ilgi alanlarına yönelik saygısızca bir tanımdır.
    bu futbol izleyicisi arkadaşların yaptıkları; diğer herhangi bir alanda herhangi bir biçimde olabileceği gibi futbol hakkında güncel bilgiler vermek, kişisel yorumlarını belirtmektir. ve eleştiriye konu olan tüm bu tanımlar/tartışmalar özel etkinlikler hakkında ve spesifik başlıklar altında yapıldığından; "vay efendim zırt pırt önüme çıkıyor, sinir oluyorum" diye serim serim serzenmeye, en önemlisi de "sövüyorum" demeye hiçbir beşeriyet mensubunun hakkı yoktur, olmamalıdır. teknik olarak konuşursak sözlükte yanlış bilgi bile sözlük formatına uygun olduğu sürece serbesttir. el-insaf kriterleri açısından da, ima yoluyla sövmeye varıp çirkinleşmedikçe zeka kokan atışmalar da -yine sözlük formatına aykırı olmamak kaydıyla- makul görülmelidir. yoksa iş oraya vardıktan sonra; ben "çalıştığım kahvede bütün gün fashion tv izlemek zorunda kalıyorum bi de burda manken lafı açmayın hulan" diye bağrınırım, bir başkası "anakin skayvolkır denince aklıma hayırsız amcaoğlu geliyo kaldırın şu star vors entrylerini" deyiverir, işte o gün tdk sözlüğüyle birleşme fikrine daha bi sıcak, daha bi güzel bakılır. di mi güntekin?
  • gunde 24 saat sozluk okuyan kisilerin farkedebilecegi kirliliktir. girilen her entryi tek tek okuyan bu kisilerin en yakin zamanda profesyonel bir yardim alip bu bagimliliklarindan kurtulmalari gerekmektedir.

    ha "e bir saatte 150 entry girilince kendimi tutamiyorum tek tek okuyorum" deniyorsa bu apayri bir konudur tabi. yillardir televizyon icin de yapilan bu abidik tartismaya soyle guzel bir cevap verilebilir: "e izleme?" ya da "e okuma?"

    televizyonda gunduz saatlerinde her kanalda birbirine benzeyen kadin programlari var diye sikayet edebilirsin. (televizyon izlemek zorundaymissin gibi) ama sozluk icin de bu soylenmeye baslandiysa konusulacak pek bisey yok aslinda.

    sen hem her turlu populer seyi takip edeceksin, hem de niye populer seyler sozluge giriliyor diye sikayet edeceksin. nasil olacak bu is?
  • ekşi sözlük'te entry okuman tamamen "aktif" bir eylem olduğundan (örneğin televizyon açık olduğu sürece siz isteseniz de istemeseniz de size bir şeyler gösterecektir) entry kirliliği diye bir şey söz konusu değildir. çünkü entrylerin geldiği ana frame halka açık değil kişiye özeldir, sözlüğü ilk açınca gelen başlık hariç tamamen kişinin istekleri doğrultusunda hareket eder. sözlükte olsa olsa sol frame'i işgal ettiğinden "başlık kirliliği"nden söz edilebilir ki sporla ilgili başlıkların, (ki dünyada yüzlerce spor dalı olduğunu ve her dalda mücadele eden milyonlarca insanı göz önüne alırsak) göreceli olarak ceren (ara: ceren) veya emrah (ara: emrah) ile başedemeyeceği aşikardır.
  • futbol olmazsa ağzını açıp iki laf edemeyecek o kadar çok insan var. sözlükte bunun bir örneği. anneannesi ziyarete gelse yatağından kalkmayan ama futbolcu karşılamaya havaalanlarını dolduran insanlar ülkesi olduk. boş alkışlarla yönlendirilmiş sloganlarla ülkenin yönetimi değişiyor beylerin tek derdi penaltı idi ofsayt idi.....
  • kime göre neye göre.

    o onu yazsın bu bunu yazmasin demek ekşi sözlük gibi bir ortamda çok komik.

    bilgi girmeliyiz ,atomu parçalamalıyız tavırları çok saçma.
  • bu işin bir kime göre neye göre'si vardı zamanında, bence özgürlükçülük ayağına oralara hiç girmeyin.

    (bkz: sözlük formatı)
    (bkz: çöp entry)

    10 sene önce bahsedilen geyikleri yapanlar bir kaç entry sonrasında çat çat uçurulurdu. kimin neyi yazacağına karışamayız denileceğine, bu kirliliğe akılcı çözümler önermeye çalışmak çok daha saygı duyulası bir hareket. neyin saçma olduğunu 2016'da sözlüğe kaydolmuş salağın tekinden öğrenmeyelim bir zahmet.
hesabın var mı? giriş yap