• izmir'de 11-16 yaş grubuna yönelik bir uzay kampı bulunuyor. bu, nasa'nın spacecamp'inin aynısının türkiye'de kurulmuş bir kopyası ve çocukların uzay aracı simülatörleriyle tecrübe edindikleri, uydu datalarının analizini yapmak gibi egitim amaçlı değişik çalışmalar yaptıkları, zevkli bir ortamda yaşıtlarıyla vakit geçirdikleri bir nevi yaz okulu/uzay kampı imiş.

    bir haftalık programlar halinde gerçekleştiriliyor. belli bir katılım ücreti var. ayrıca başarılı olan ve maddi durumu yeterli olmayan öğrencilere burs sağlayan bir vakıfları bile varmış.
  • (bkz: bir yaşıma daha girdim)

    internet siteleri:
    http://www.spacecampturkey.com/

    burs icin basvurulacak vakfın internet sitesi:
    http://www.gftse.org/
  • yeri izmir serbest bolgededir.
  • izmir havaalanin oralardaki serbest bolge nin icinde çocukları çok mutlu eden bir merkez. yazlari bir kaç hafta ve şubat tatilinde 2 hafta açık.simulatorlerle uzay araci firlatma ve indirmeyi öğreniyorlar, kendi roketlerini yapıyorlar, teleskopla uzay seyredip mutlu oluyorlar.
  • bin tane sponsoru arasında ilk başta göze çarpan türk hava yolları ile beni (nedense) güldüren organizasyon. kış aylarında yolu izi kaybolan binlerce köyümüzün olduğu güzide vatanımız için her ne kadar fazlaca lüks gibi görünse de yine de çoştu bu deli gönül. helal olsun len.
  • içerisinde yarım bir uzay mekiği barındıran eğitim merkezidir. katılımcılar hem teorik dersler almakta hem pratik işlemler yapmaktadır. çok eğlenceli simulatörler barındırır. ay üzerinde yürüme simülatörü ve 0 yerçekim simülatörü bunlardan bazılarıdır.
    mezun olurken iki gruba ayrılıp simülatörler üzerinde gerçek bir füze kalkışı canlandırılır ve öğrenciye (ne işe yaradığını bilmediğim) bir sertifika verilir.
  • izmir serbest bölgede bulunan,çocukken eğleceli bir beş gün geçirdiğim yer.mekik simulasyonun bulunduğu,eğlenirken öğrendiğiniz yerdir ayrıyetden.bitişde de yaptığınız roketi arka bahçede(daha dogrusu kurak arazı gıbı bır yerde) fırlattıgınız,ciddi anamda kamp hayatı şeklinde herşeyin belirli saatleri olduğu kamptır.teleskopla ay'ı da görme imkanımız olmuştu.
  • açılışında gittiğim kamp. o zamanlar gerçi yarı şantiye durumundaydı ama yine de uzay mekiği-yer kontrol simulasyonu o yaşımda aklımı almıştı.
  • dünyadaki üçüncü; türkiye, ortadoğu, güneydoğu avrupa ve batı/orta asya’da bulunan tek uzay kampıdır. gurur verici.
  • 2015/2016 eğitim öğretim yılında; galileo ve apollo konseptli yeni sınıflarında, astronomi ve ay'a yolculuk dersleri işlenecek olan izmir'deki esbaş uzay kampı. rüyamsı.
hesabın var mı? giriş yap