• almanyanin gittiginiz heryerinde rastlayabileceginiz, kirmizi bir s`nin üzerinde kirmizi nokta amblemli banka adi....
  • gün gectikce daha bir sevdigim banka. elime sadece pasaportumu alip giderek hesap actirabildigim tek yer. ingiltere'de ayni i$e kalkistiginizda bi "aydan ta$ getir, acalim"* demedikleri kaliyor. (bkz: uyuz olmak)

    bir de denildigi gibi adim basi karsiniza ciktigi icin stres yapmiyorsunuz "ulan nerden bulacam ben simdi banka?" diye... ayriyetten bazi calisanlari süper yakisikli olan bankadir kendisi.
  • alman devlet bankasi...
  • logosunu dünyanın neresinde görsem tanıyacağım alaman bankası. en meşhur özelliği üzerinde logolarının bulunduğu eşantiyonlar dağıtmak. hatta diyebilirim ki bankacalıkta bile bu kadar başarılı değiller muhtemelen. kalem, silgi, defteri geçtim para cüzdanı, çanta, meyve bıçağı, tabak, şapka, iç don gibi her bir şeyi logolayıp dağıtıyorlar. bir ara alamancı akrabaların sayesinde sparkasse eşantiyonları koleksiyonuna girişmiştim ama ekipmanlar validenin hışmına uğradı. banka olduğunu bilmeyen hediyelik eşya markası sanabilir.

    http://www.sparkasse.de/
  • stadtsparkasse ve kreissparkasse olarak ikiye ayrılırlar. bu ikisinin aynı banka olmadığını unutmamak lazımdır.
  • fellik fellik deutsche bank ararken ve bir tane bile bulamazken (bkz: essen) 3 $ubesine ve sayisiz atmsine denk gelebileceginiz, almanya'nin tarti$masiz en yaygin bankasi.
  • internet bankaciligi sadece almanca olan bankadir. internet bankaciligi icin gerekli islem sifreleri ( tan ) posta yoluyla adresinize gelir. hesap acmasi, banka karti islemleri ve internet bankaciligi acilmasi sizi ugrastirmaz, kolaydir.
  • fellik fellik deutsche bank arayip bulamayanlarin ve duruma sinir olanlarin gecis yaptigi alman bankasi.

    ancak ne yazik cogu kisi bilmez* deutsche bankin türkiyedeki altin nokta uygulamasinin bir benzerine uye oldugunu ve müsterilerinin postbank, dresdner bank, commerzbank, ve hypovereinsbank atmlerini kullanabileceklerini.
  • daha düne kadar almanca "banka = sparkasse" zannettiğim kelime, aslen almanların ziraat bankalarına verdikleri ad(mış).
    5 yıl okutulan almanca kitabından bir "lieselotte's vater ist ein sparkassenleiter" cümlesi kalmış aklımda, bir de
    "das ist mein hund lumpi".
    bu ikincisinde de sparkassenin banka demek olmadığına dair bir ipucu yoktu.
    dinlemedik dersleri, çok pişmanım....
  • banka degil gercekten de adinin hakkini veren bir kredi enstütüsüdür, her sehirde özerk kuruluslari vardir ve bunlar birbirinden bagimsizdir. tipki bir sehir kumbarasidir. mesela sparkasse berlin ile sparkasse aachen tamamen farkli iki kurulustur. mesela söyle ki: berlinden, merkezi aachen'da olan hesabiniza para yatirmak icin belli bir gebühr ödemek zorundasinizdir. deutsche bank ta ise buna karsilik böyle bi uygulama yoktur, hesabiniz nerde olursa olsun deutsche bank subelerinden hesabiniza para yatirabilirsiniz.
hesabın var mı? giriş yap