• moskova'nin bir takimi... (bkz: cska moskova)
  • galatasaray'in bu akşam antalya'da maç yapacaği takim ayni zamanda... (bkz: globalleşen dünya)
  • rus futbolunun son yıllardaki en büyük temsilcisi. adı spartak ile ba$layan takımlar i$çi sendikalarının takımlarıdır, ancak komünist rusya dagıldıktan sonra sendikalarla alakaları kalmamı$tır. bu yıl $ampiyonlar liginde 0 (sıfır) çekerek sevenlerini* $ok etmi$tir. rusya premier ligi'nde son 10 yılın 8'inde $ampiyon olmu$lardır.
  • eskinin sendika, şimdinin mafya klubü. moskova'nın en köklü klüplerinden. basketbolda pek adı geçmez, ama buz hokeyinde dinamo moskova, ve futbolda lokomotiv moskova ile çekişir. bu sene ligde bir başarı gösteremedi. futbol maçlarını lujniki stadında oynar.
  • rengarenk koltuklara sahip luzhniki stadında maçlarını oynayan kırmızı beyaz formalı futbol takımı. dinamo kyiv efsanesinin bitmesinden sonra, 90'lı yıllarda iyi bir kadrosu oluştu. dmitri radchenko, vladimir beschastnykh, viktor onopko, ramiz mamedov, gintaras stauce, ilia tsymbalar gibi isimler bir çoğu da galatasaray'ımıza karşı oynamıştır. ruslar "cnaptak mockba" şeklinde yazarlar.
  • inter ile oynayacakları şampiyonlar ligi maçına trafik yoğunluğu yüzünden yetişemeyeceklerini anlayıp yolun kalanını metro ile giden takım.

    spartak moskova takımı maça metroyla yetişti

    rusya'nın başkenti moskova'daki trafik sıkışıklığı nedeniyle, avrupa şampiyonlar ligi'ndeki inter milan maçına metroyu kullanarak yetişebilen spartak moskova takımı, bugün rus basınında alay konusu oldu.

    sovietsky sport gazetesi, dünkü olayı baş sayfasına taşıyarak, ''spartak moskova'ya çıkışı metro gösterdi'' başlığını kullandı.

    gazeteler, maçı izlemek için yola çıkan ruslar'ın, luzhniki olimpiyat stadyumu yolundaki trafik nedeniyle maçın başını kaçırdığını yazdı.haberlerinde oyuncu ve teknik adamların görüşlerine yer veren gazeteler, spartak moskova'nın avusturyalı oyuncusu martin stranzl'ın ''daha önce hiç moskova metrosuna binmemiştim. ne kadar kalabalık olduğunu görünce şok oldum'' dediğini yazdı.

    takım kaptanı yegor titov ise 1990'ların başından bu yana metroyu kullanmadığını belirterek, ''metrodan başka şansımız yoktu. otobüsümüz sıkışık trafikte 45 dakikada sadece 50 metre ilerleyebildi. polis de metroyu ücretsiz kullanmamıza izin verdi. çok sıcak olması dışında metroda bir sorun yaşamadık'' ifadesini kullandı.

    spartak moskova teknik direktörü vladimir fedotov ise olay sırasında en büyük korkusunun oyuncularını metroda kaybetmek olduğunu söyledi.

    fedotov, ''bazı oyuncularım metroyu bugüne kadar hiç kullanmamıştı ve kaybolabilirlerdi. hepsini tek tek takip etmek ve geride kimsenin kalmadığından emin olmak için uğraştım'' diye konuştu.

    oyun öncesi konuşmasını da metro vagonunda yapmak zorunda kaldığını belirten fedotov, geç kaldıkları için yeterli ısınma hareketi yapamadıklarını, bunun da maçın başındaki kötü oyunlarına yansıdığını kaydetti.

    http://www.sabah.com.tr/2006/11/01/spo90.html
  • rusya liginde 1992 ile 2001 yılları arasında aralıksız 9 kez $ampiyon olmu$ takımdır. son yıllarda bu üstünlüğünü cska moskova'ya kapdırmı$dır.
  • telaffuzu pek bi eglencelidir..
  • aralarinda dazlaklarin bulundugu taraftar grubunun takimi. bu taraftarlar gunumuzde hala beyaz irkin ustunlugunu savunmakta, cska moskova takimi ile buyuk gruplar halinde meydan muharebelerine girmektedirler. moskova derbilerinde cikan kavgalarda bicak kullanmak kesinlikle yasaktir, rus delikanliligina sigmaz. siddet yonu cok agir olan bu moskova derbilerinde, votka dolu siseler yarilarina kadar icilip, geriye kalan yarisi kavga esnasinda karsi tarafa atilmak suretiyle kullanilmaktadir.
hesabın var mı? giriş yap