• robert heinlein'ın fevkalade bir sözünün bitiriş cümlesi, fevkalade bir tespiti.

    bu cümle bilimum yerde, internet sitelerinde ve başka kitaplarda çıkar karşımıza.
    insan'ın çok yönlü bir varlık olduğu, kendisini tek bir işe kanalize etmekten ziyade birçok birbirinden alakasız ve nispeten zor ve karmaşık gibi görünen işleri, aklını, mantığını ve duygularını gereğince çalıştırarak başarabileceği ve başarması gerektiği gibi bir manaya sahiptir.

    tamamını okumak için: (bkz: #3177597)
  • "bir insan bez değiştirebilmeli, bir istilayı planlayabilmeli, dümen tutabilmeli, bir bina tasarlayabilmeli, bir sone yazabilmeli, muhasebe yapabilmeli, bir duvar yapabilmeli, kırık bir kemiği düzeltebilmeli, ölen birini teselli edebilmeli, emir alabilmeli, emir verebilmeli, işbirliği yapabilmeli, tek başına hareket edebilmeli, denklem çözebilmeli, yeni bir problemi inceleyebilmeli, gübre küreyebilmeli, bilgisayar programlayabilmeli, lezzetli bir yemek pişirebilmeli, etkin bir biçimde dövüşebilmeli, onuruyla ölebilmelidir.

    uzmanlaşma böcekler içindir."

    (bkz: robert heinlein)
  • bunu söyleyen kişi henüz ruby ile tanışmamıştır.
    (bkz: roboroach)
  • muazzam bir tespittir. ama abartıdır. birkaç konuda usta olmak olmak yeterlidir, fazlasında usta olmak değil. onu abartınca ustası olduğunuz konularda kendinizi geliştirmeniz zorlaşır. bilmek konusunda ise ne kadar çok konu bilmek o kadar bilgin olmak, yani haklı.
hesabın var mı? giriş yap