• narkoz anestezinin uygulanamayacağı hastalarda* uygulanmak zorunda kalınınan, bilincin yitirilmediği,göğüsün alt kısmından itibaren vücudun uyuşturulduğu* anestezi yöntemidir. omuriligin çok yakınına yapılan bir kaç iğneyle gerçekleştirildiği için insanı azcık tırstırır,bilinciniz yerinde olduğu için insanın kendisini felçmiş,belden aşağısını taş yada kayaymış gibi hissetmesine sebep olur ve geçirilen ameliyattan sonra uzun süre beklersiniz acaba felçmi kaldım yoksa ayaklarım geri gelecekmi şeklinde*. ama merak etmeyin önce biri sonra dieri gelior yavaş yavaş*.
  • (bkz: spinal tap)
  • cogunlukla 3. ve 4. bel omuru arasındaki boşluktan 20 - 22 numara bir igne ile girilerek beyin omur ilik sıvısı icine lokal anestezik madde enjekte edilerek meydana getirilen anestezi turu; bahsedilen bolgede omurilik su içinde yuzen lifler haline geldigininden igne ucu ile tum omurilige zarar verilmesi olasi degildir; verilen maddenin turune gore anestezi 1 - 4 saat devam eder, sayet kateter yerlestirilirse bu sure daha da uzatılabilir.
  • öncülerinden biri august bier'dir.
  • epidural anestezi sahne adını kullanarak pek meşhur olmuştur.
  • sırttan iğne olmaya sebep olan anestezi yöntemi. hani rüyanda koşarak bi yere yetişmeye çalışırsın da istediğin gibi hızlı koşamazsın ya işte onun sürekli ve şiddetli halini düşün, hah işte öyle bi şeyler hissedersin bacaklarında. önce bacaklarına bi sıcaklık iner, pipine dokunursun fakat senin değildir. kimin olduğunun da önemi yoktur. çünkü aşağıda olan biten hiçbirşey artık seni ilgilendirmiyordur. yapılan iğneden sonra ilk yarım saat bacaklarını hareket ettiremezsin. önce parmak uçları sonra ayaklar hareket etmeye başlar, dokunma hissi vardır, acı yoktur. 2 3 saat geçtikten sonra ayaklarınızda bi mutluluk hissedersin, pipinin kendine gelmesi ise hafif gıdıklanmalarla mutluluk vericidir. tebessüm edersin. acı hissetmeye başlarsın, ilk çişini yapma girişimi olumsuz ise miden bulanır başın döner.
  • bu anestezi çeşidi uygulandıktan sonraki birkaç gece uzanmadan oturarak uyunması gerekmektedir ki spinal anestezinin en kötü yanı budur kanımca.

    oturulduğu vakit çok yoğun baş ağrısına sebebiyet veriyormuş
  • bu anestezi şekli uygulandıktan sonra oluşabilecek baş ağrısını engellemek için bol miktarda sıvı ve kafeinli içecek tüketmek gerekiyor. kola, kahve, çay gibi. ağrı kesici olarak da kafein içerdiği için minoset plus önerilebilir.
  • epidural anestezi ile sıkça karıştırılan anestezi şekli..
  • belden yapılan iğneyle uygulanan anestezi çeşidi. belden aşağı bölge 1-2 dakika içinde uyuşmaya başlar, bacaklarınız ordadır fakar yerinden kaldıramazsınız, susarsınız su veren olmaz, ameliyat başlar, anestezinin etkisi geçmeye başlar, hadiseyi an be an hissedersiniz, hele de 2 saat gibi bir süre boyunca sürerse yıllardır orada öyle yattığınız hissine kapılırsınız. ameliyat biter uyuşmalar geçmeye başlar, ohh süper bitti gitti işte diye düşünecekken, gece yarısı ağrılarla uyanırsınız, sabahı zor edersiniz. sabah belden yukarı tüm bölgelerinizde bir ağrı vardır ki böylesi bir ağrıyı daha önce hiç çekmemişsinizdir. beliniz, sırtınız, kollarınız, boynunuz ve başınız çıldırmış gibi ağrımaya başlar. yerinizden kıpırdayamazsınız, hastaneye bile gidemezsiniz. doktora telefon açılır, kah milyonda bir kah yüzde bir, kah onda bir bir gibi oranlarla anlatılan komplikasyonların sende görüldüğünü söyler. ağrı kesici iğneler yapılır, ilaçlar içilir, ölümüne bir yolculukla hastaneye gidilir serum bağlanır, hiçbiri kar etmez, ağrılar geçmez. bu tam 7 gün böyle devam eder. lokal anestezinin bir türü olarak düşünülen uygulama hayatı zehir etme kabiliyetine sahiptir. önceden araştırmak, çok mecbur kalmadıkça spinal olayına hiç girmemek en doğrusudur. kişi bayramın 3. gününde, 10. günü olan ameliyatın ertesinde halen baş ağrıları çekmektedir. o derece yani.
hesabın var mı? giriş yap