• bangladeş'te 1 dolara çalıştırdıkları işçilerin lanetinin spor giyim şirketlerinin üzerinde olması gereken pahalılıktır.

    1 dolara adam çalıştırıp, bez parçaları ve ileri teknoloji plastikle ürettikleri ayakkabılardan bir çift almak istersek en az 200 lirayı gözden çıkarmamız gerekiyor.

    326 liraya * satılan bir ayak kabı

    başka bir mağazada, modeller arasında fiyatı en ucuz olan bir ayak kabı

    10 liraya satsalar alıp giymeyeceğim bu ayakkabıysa ilgili mağazanın en üst katında (6. kat) sezon sonu ve seri sonu olarak indirimli satılan ayakkabılardan bir tanesi
    allah razı olsun amk indirim yapmışlar.

    evet tamam reklam, sponsorluk giderleri çok fazla, tamam mağaza giderleri var ama, bu kadar ucuza mal edilen ürünler bu kadar pahalı olmamalı.
    veya benim bu kadar para verip aldığım ayakkabı, 6 ay sonra bu hale gelmemeli ya.

    "o zaman git ucuzunu al lan fakir" diyeceksiniz. evet nispeten daha ucuz diye 130 liraya aldığım lotto ayakkabıyla yürürken squidward gibi ses çıkartıyorum aq.
  • spor giyimin modaya dönüşmesi ve bununla beraber gerçekten spor yapan insan sayısının artmasıyla birlikte nike adidas gibi markalar olum bu türkler kadar kerizi yok, daya gitsin bunlara en pahalısından diyerek iyice bokunu çıkardı bu fiyatların.

    eskiden 150 tlye "pahalı bu ya" diyerek running denen ayakkabıları almazdım. (hatta şuan halen 8 sene evvel abddeyken 60 dolara aldığım runningleri kullanıyorum.)

    şuan benzer ayakkabıların en ucuzu 300 tl oldu nerdeyse. ortalama 600 tllere satılıyor.

    nike mağazasında geçen bi running tişört gördüm. 900 tl falandı galiba.

    barbara bui mi bu, prada mı, guy laroche mi, balmain mi, ann demeulemeester mi, armani mi?? allahsızlar bu fiyatlar nedir

    5 tllik polyesteri 900 tl ye satıyor herifler şaka gibi oldu iyice. şok indiirmlerle 300 tl ye running tişört bulursan seviniyorsun.

    adidas, nike mağazası dolanırken fakir hissediyorum artık. bazı reyonlara yanaşmıyorum. 1000 tl ye şort satıyor herifler sonuçta boru değil. baya lüks marka. italyan moda devi.
  • erkek giysilerinin kadınlarınkilere oranla daha pahalı olması da düşünülesidir.
  • biz bu ayakkabıların, bu spor ürünlerinin hiç birinin üreticisi değiliz. 2008 yılında 150 liraya ayakkabı alıyorduk evet ancak dolar da 1.15tl idi o ağustos 2008'de! yani o ayakkabı 2008 yılında 130 dolardı. bugün 130 doların türk lirası karşılığı 380 lira civarı..

    yani ayakkabı ne kadar pahalı oldu, aman tanrım öldük bittik durumu değil. paramız ne biçim eridi, nasıl bir değersizleşmedir bu durumu söz konusu.

    aha bu da arşiv olarak 2008 ağustos ayı dolar kuru
  • esas sebebi tl'nin değer kaybıdır. bunu size yüzlerce ürünle kanıtlayabilirim ama linkler öleceği için yapmayacağım.

    ama örnek vereceğim. standart bir nike air max 90 an itibariyle abd'de $119+tax iken tr'de 389 tl ve $119 an itibariyle yaklaşık 340 tl yapmakta. vergiyi de eklerseniz kazıklanmadığınızı anlardınız.

    aynı iphone gibi düşünün. abd'li bir polisin, mühendisin aylık maaşının 3'te birine alabildiği telefonu aynı nitelikte bir türk aylık maaşıyla alamıyor.

    burada asıl pahalı olan şey türkiye vatandaşı olmaktır, orta doğu ülkesi olmaktır, müslüman olmaktır.
  • marka savunucu gibi görünmek istemem , zaten amacım da bu değil fakat 900 tl'ye tişört 1000 tl'ye şort alan adamda da gram akıl yoktur .

    bulunduğum şehirde pazardan daha ucuz fiyatlara şort, tişört, ayakkabı alınabiliyor nike factory mağazasından . bu konuda ciddiyim . merak edenler için fiyat vermem gerekirse 19 tl'ye tişört , 69 tl'ye eşofman takımı , 39 tl'ye en iyi kumaşından yapılan eşofman altları , 35 ve 42 tl'ye basketbol ve fitness ayakkabıları sattığı dönemler oldu . daha da açık bir örnek vermem gerekirse futbolla ilgilenenler bilir hypervenom , cr7 , tiempo gibi gayet kalburüstü futbol ayakkabılarını 49 ve 59 tl'den sattılar inanın şehirdeki tüm halısahalarda insanlar nike giyiyor .
    adidas için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim çünkü fiyat politikaları ile resmen sinek avlıyorlar .
    bir mağaza yanında nike bu fiyatlara satış yaparken sıradan bir boost ayakakkabıya 400 tl , porche dizayn diye boktan bir ayakkabıya 1200 tl fiyat yazarsan gayet normal .

    genel piyasaya hakim iki firma için durum budur . diğerleri hakkında pek fikrim yok .
  • nike ve adidas'in ozellikle ulkemizde ve diger ulkelerde oldukca pahali olmasidir. ayakkabi,t-shirt, esorfman en az 100tl den baslamaktadir.
  • adidas basket ayakkabı aldım bugün, 327 tl. bu ne şimdi?
  • hala nike adidas vb. "spor giyim" olan, ve genelde spor ile uğraşanların tercih etmediği ayakkabıları satın alanları görmemizi sağlamıştır. en son bu türev ayakkabıları sanırım lise 1'de giymiştim.

    şuan 200 tl civarına, deri, goretex veya benzer özellikle, isterseniz şık, casual isterseniz outdoor tarzında, sizi 4-5 sene götürebilecek ayakkabılar piyasada var iken, gidip bu paraları, bu polyester parçalarına vermek, üretenlerin değil sizin kabahatınız.
    (bkz: clarks)
    (bkz: keen)

    tam spor istiyorsan da
    (bkz: inov-8)
    (bkz: mizuno)
    (bkz: asics)
    (bkz: merrell)
  • barcin vs gibi urun cesiti bol olan yerlerde nadiren ucuza urun bulursunuz. mesela gecen yil 70 tl ye puma markali guzel ve rahat bir spor ayakkabi almistim. buralarda uygun fiyatli urun ciktigi anda kapisilir. zaten ayni urunu reyon gorevlisi bile aldigini belirtmisti. ızmir'de uygun fiyata spor ayakkabi, esofman vs almak isterseniz kemaraltinda, konak katli otoparki arkasina dusen kisimarda spor malzemeleri satan onlarca dukkan var. almadan once mutlaka ugrayin ve gecen sezonun indirimli urunlerine bakin. sezon urunlerinde bolca gorulen durumdur*
hesabın var mı? giriş yap