• bir hastalık düşünün sadece kendine bakmayan ve sağlıksız insanları öldürüyo olsun bir yandan da insanların spor yapmasını engellemek isteyen bi güruh olsun
  • spor salonlarının kapalı mekân olmasıyla bir ilgisi yoktur. market de, dışarı mecburen çıkıp sonra bir iş halletmek için girdiğiniz kapalı herhangi bir mekân da kapalı mekândır. kimin ne kadar terlediğini, nereleri ellediğini bilemezsiniz, aynı spor salonları gibi. spor salonlarında artık herkes bireysel havlusunu getiriyor, her yer dezenfekte ediliyor. dolayısıyla kapatılmamalarına neden olarak bunları gösterebilirim.

    haa bence kapatılmalıdır. hem de her yer. insanlar spor salonuna gideceğim diye dışarı çıkmış oluyor, ister istemez onca insanla, mesafeli de olsa aynı ortamda bulunuyorsun. ben markette bile 5-10 dk haricinde durmamaya özen gösteriyorum. ayrıca spor salonuna gelen biri 3-4 gün sonra covid pozitif çıkabiliyor, ya da taşıyıcı olabiliyor ki bu çok daha riskli - kimin taşıyıcı olduğunu bilmeden aynı ortamda vakit geçiriyorsun. dediğim gibi spor salonları da diğer pek çok yer gibi kapatılmalıdır bence. yasak olmayıp insanların inisiyatifine bırakılan her şey, spor salonları gibi, suistimale müsaittir.
  • ben haziran'da açıldığından beri spor salonuna gidiyorum haftanın minimum 4 günü ve ne eğitmenlerde ne de müşterilerde hastalanan olmadı ama tabi bu hiç olmayacak anlamına da gelmiyor. ben yine de tedbir amacıyla sabah çok erken saatleri tercih ediyorum, kendi havlumu götürüyorum ve her alet kullanımı sonrası dezenfektanla ellerimi ve kullandığım aletleri temizliyorum. gerçi gittiğim spor salonunda da sürekli temizlik ve dezenfeksiyon yapılıyor ama tabi ne derece yeterlidir orası tartışılır. ben açıkçası spor salonlarının tamamen kapatılmasına karşıyım, çünkü vücudu sağlıklı ve dinç tutmanın yollarından biri de düzenli bir spor alışkanlığına sahip olmaktır ama belirli kısıtlamalar mutlaka getirilmeli. benim birkaç fikrim var bu konuda. mesela, ilk olarak, aynı anda salonda antrenman yapacak kişi sayısı minimuma indirilmeli. ben sabah saatlerinde gittiğimden neredeyse bomboş oluyor salon ama haftasonları ve akşam saatlerinin çok dolu olduğunu diğer üyelerden duydum. bu konuda çok acil önlemler alınmalı bence, özellikle de salgın bu kadar yayılmışken. ikinci önerim de salonların günün belirli saatlerinde kullanıma açık olması ve geriye kalan zamanlarda salonun ve ekipmanın ciddi bir biçimde havalandırılarak temizlenmesi. örneğin, sabah 07.00-10.00, 13.00-16.00, 19.00-22.00 şeklinde bölünebilir gün. bu sayede hem bütün gününü spor salonunda geçiren işsizlerin önüne geçilmiş olur hem de müşteri sirkülasyonu daha rahat takip ve kontrol edilebilir.
  • spor salonları kapatılabilir tıpkı mart ayında olduğu gibi ve bunu spor salonuna giden biri olarak söylüyorum.

    lakin gittiğim spor salonunda şimdiye kadar onaylanmış bir covid hastası çıkmadı. tabi ki asemptomatik belirti göstermeyenler olabilir ama bu risk markette, otobüste, ofiste her yerde mevcut. lakin çalıştığım şirkette herkes kendine dikkat ettiğini, kapalı ve kalabalık yerlerden uzak durduğunu belirtmesine rağmen günden güne pozitif vaka veriyoruz. ayrıca belirti göstermeden çalışanlarda aramızda olabilir ki ben bile olabilirim. kısacası hiçbir şey öyle göründüğü kadar basite indirgenemiyor.
  • eş zamanlı salonda bulunanların sayısının en fazla 6 kişi olabileceği söylendi, elimden geldiğince dikkat edip kapanıncaya kadar devam edeceğim. siz önce işyerine toplu taşımayla gidip gelmek zorunda olan insanların problemlerini çözün.
  • vaka çıkmış mı bilmiyorum ama spor salonlarından daha riski bir alan aklıma kesinlikle gelmiyor.

    ağırlığı, aleti, matı derken dokunmadığın yer kalmıyor. dokunduğun yerlerin çoğu da virüsün uzun süre yaşayabildiği metal zeminler.
    maskeyi zaten unut. biraz kardiyo yapan biri hayvan gibi soluyarak bir virüs dağıtım makinası haline geliyor.
    bu virüsün en rahat bulaştığı bir diğer yer de nemli mekanlar ki bu da soyunma odası anlamına geliyor. duşuydu, buhar odasıydı derken birçok spor salonu virüs için uygun alan sağlıyor.
  • binlerce spor salonunun giderlerini, yüzbinlerce salon çalışanının maaşlarını da sen karşılayacak mısın peki bay göt göbek?

    spor salonuna gitmeye üşenip göt göbek büyüten, kendisi üşengeçliğinden gitmediği gibi covid’i bahane ederek başka herkesinde gitmemesini arzu eden lavukların hayali salonların kapanması olmuş.

    spor salonları gerekli önlemler alındığı müddetçe riskin en az olduğu ortamlardan biri. vaka artışı önlenemezse belki kişi limit sınırlaması getirilebilinir.
  • 10 yıllık demir bağımlısı biri olarak yazıyorum: pandemi olduğu sürece spor salonlarının açık kalmasını savunan biri net geri zekalıdır. kimse kusura bakmasın.

    temizlikten ödün vermeyen spor salonları normal şartlar altında bile hijyenik bir ortam değilken, "herkes havlusunu getiriyor.", "her yer dezenfekte ediliyor." gibi argümanlarla bunu savunmak aptallık göstergesidir. ter ve nefes yoluyla meydana gelen virüs salınımı yeter de artar. evet, egzersiz yapmanın bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve bunun da kişinin virüse karşı daha dirençli olmasını sağladığı bilinmekte fakat siz hasta olmasanız bile spor salonu gibi hiçbir şekilde hijyenik kalmayan bir ortamdan virüsü taşıyarak bir yakınınıza bulaştırabilirsiniz.

    bununla birlikte spor salonlarının saat, kişi sayısı vb. düzenlemeler yapması da imkansız. benim gibi 10 yıllık bir demir bağımlısına "sen şu saatte geleceksin." diyemezsiniz. antrenman saati, yemek saati, uyku saati vs. planlı olan biri böyle uygulamalara başvuran bir spor salonunu ciddiye almaz.

    egzersiz yapmak isteyenlere önerilerim şöyle:

    vücut geliştirme yapanlar spor salonuna gitmek yerine salona verdikleri parayla kendilerine ekipman alabilirler (örneğin bende toplamda 100 kilo ağırlık plakası, olimpik bar, z bar, iki adet kısa dumbell barı, duvar barfiksi, farklı ağırlıklarda direnç bantları var. biraz yaratıcılığınızı konuşturursanız bench press gibi en temel bileşik egzersizleri rahatlıkla yaparsınız).

    vücut geliştirme yapmayanların işi daha kolay. evde ekipmansız yapabileceğiniz onlarca egzersiz var. koşu bandı, eliptik bisiklet gibi kardiyo ekipmanları olmadan da formunuzu koruyabileceğiniz antrenman sistemleri mevcut.

    ezcümle egzersiz yapmak için bahaneler üretmeyin, pandemide salonların açık kalmasını savunmak gibi aptal düşünceleri kafanızdan atın.
  • açık kalmasını isteyenlerin argümanı "heryer riskli". zeka seviyesi bu hani.

    bir de kapanmasını istiyorsun çünkü göbeklisin demiş... işte bunlar hep yazar alımına 80iq limiti koymamaktan
  • reklam olmasın ki çoğu salonda bu şekilde olduğunu tahmin ederek yazıyorum, sebiller kaldırıldı, herkes kendi havlusunu getiriyor en azından benim salonda (bkz: john reed fitness) ellerinde görevliler her kullanılan aletin, ağırlığın, koşu bantlarının vs. kullanımı biter bitmez gelip dezenfektan ile temizliyorlar.

    ayrıca aynı dezenfektanlar ile kağıt havlu var her yerde. istersen kendinde temizleyebilirsin. maske olayı isteğe bağlı ama o kadar yükün altında maske takmak imkansız. havalandırma tamamen dışarıdan alınan taze hava ile besleniyor. alan bayağı büyük bölümler ayrı ayrı tasarlanmış. aşırı bir yoğunluk oluşma imkanı yok.

    bu hastalığın tedavisi yok beyler. bazıları "şansa hasta olmamışsınız"diyebilir fakat fiziksel olarak güçlü olmak bunun tek çaresi. bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirmenin yolu spordan ve beslenmeden geçiyor. belki de spor salonunda hastalığın olmamasının nedeni budur? evde oturup götü göbeği büyüterek hastalık yenilmiyor sanırsam.

    bir de böyle düşünün?

    edit: salonlar kapatılmasın diye bir düşüncem varmış gibi bir algı oluşmuş sanki ama bence de kapatılabilir ki kapatıldı.üzerimde 10 kilo fazlayla yakalandım bulk döneminde ve 5 ay evde oturmak zorundaydım. ona rağmen çıktım koştum isyan da etmedim fakat şimdi sanki virüs yuvasıymış gibi davranılması benim canımı sıkan şey. çıkıp dışarıda yapın diyen insanlar hiç dışarıya çıkıp maske ile koşmayı spor yapmayı denediler mi acaba? ayrıca ben çalışmak zorundayım haftanın 6 günü buna rağmen haftanın 4 günü gitmeye çalışıyorum spora. 1 hafta spora gitmemeye karar verdim. 1 haftanın sonunda halsiz, bitkin, yorgun uyanmaya başladım. her gün eziyet oldu bana. ben böyle iyi hissediyorum kendimi. tek başıma yaşıyorum ve 1 yıldır neredeyse anneme ve babama sarılmayı bırakın evlerine dahi girmedim. ben kendi adıma dikkat ediyorum. eğer bu hastalık bulaşacaksa bana bulaşsın ben kendimden mesulüm. spor salonuna gelen herkes bu riski aldığını bilmeli. ben bunu bilerek gidiyorum.
hesabın var mı? giriş yap