• journal of the international society of sports nutrition'da yayınlanan yeni bir araştırmaya göre, aerobik egzersizden yarım saat önce kafein almak veya sert kahve içmek yağ yakımını artırabiliyor.15 erkek (ortalama 32 yaşında) 7 gün arayla dört kez egzersiz testi yaptı. 3 mg / kg'lık bir doz (vücut ağırlıklarının her kilogramı için 3 miligram) yeşil kahve çekirdeği tozu, yaklaşık güçlü bir kahveye eşdeğer veya suda çözünmüş bir plasebo aldılar. her kişi testi dört koşulun tamamında rastgele bir sırayla tamamladı ve kafein veya plaseboyu her testten 30 dakika önce sabah 8 ve akşam 5'de aldı. araştırma ekibi, aerobik antrenmandan 30 dakika önce bir doz kafein almanın günün saatinden bağımsız olarak egzersiz sırasında yağ oksidasyonunu artırdığını buldu. aynı zamanda, eşit açlık saatlerinde öğleden sonra yağ yakma oranı sabaha göre daha yüksekti. yani sporumuzu öğleden sonra kahvemizi içip 30 dk sonra yapıyoruz dostlar. edit: elim çarptı kaynak: makale
  • çok ser bir kahve içerseniz ve bunu spordan yarım saat önce yaparsanız, yağ yakımını artırmış olursunuz.

    https://popsci.com.tr/…cmek-yag-yakimini-artiriyor/
  • eski bir hocamın tavsiyesi.

    genel olarak akşamları antrenman yaptığım ve uzun yıllardır süregelen bir uyku problemim olduğu için epeyce sallamamıştım bu öneriyi. meğer ilaçmış. hele benim gibi gün içinde aktif olmayıp, ağırlık idmanının sonuna ufak da olsa bir kardiyo çalışması ekleyenler için kesinlikle yapılması gereken bir eylem bence. hem patlayıcılığı hem de dayanıklılığı arttırıyor.
  • 1 saat sonra spordan yarım saat önce yapacağım eylem. kas sızısını önlemekle kalmaz kasları besler ve en önemlisi spor boyunca enerjik kalmamızı sağlar.
  • koşudan önce kahve içmek.

    amerika'yi her defasında yeniden keşfetmeye gerek yok. hazır keşfedilen yoldan gitmek gerekir.

    ilk önce şerh düşeyim. burada bahsedilen kahve, o nescafe 3'ü bir arada dediğiniz kahve posası tamamen kimyasal olan granül kahve değil. burada bahsedilen ve işe yarayan filtre kahve gibi gerçek kafein içeren ve doğal, kimyasal olmayan kahveden bahsediliyor.

    spordan önce kahve içmek hem yağ yakımına katkısı hem de özellikle sabahın köründe başlayan yarışlardan önce kafeinin uyarıcı etkisi nedeniyle benimde kullandığım güzel bir yöntem.

    burada ikinci şerhi düşeyim. sırf ayılacağım diye 1 lt. kahveyi tüketmeyin. sonrasında yarışta wc aramayın * ve burası da çok önemli en az 1 saat önceye kadar kahveyi bitirin. kafeinin kana karışması zaman aldığı için tam yarış sırasına denk gelerek kafeinin 75-90 dakika boyunca kan dolaşımını arttırdığı zamana denk getirirsiniz.
  • salonda görmüştüm ilk bu işi. hoca, protein tozundan sonra kahve içerseniz doping gibi etki yapar fazla kilo basarsınız demişti.

    yaparım ara ara bunu bazen etkisi olur bazen olmuyor. iyi dinlenmiş bir vücutta hissediliyor etkisi galiba.
  • bir filtre kahve bile yeter ama bağımlılık yapabilir baştan söylemesi
  • hayatı yaşanabilir kılan bir kaç andan biri
  • kafeinin enerji vermek gibi bir etkisi vardır şeklinde bıdı bıdı etmeyeceğim ama ben spordan önce de sonra da kahve içerim. spor yapmasam da içerim çünkü kahveyi çok seviyorum.

    en sevdiğim kahve de 20 km bisiklet sürdükten sonra mekana gidip bir americano isteyip, bir de sigara yakıp denize bakıp içmek. bu ana bayılıyorum.

    enerji veriyor diye sevmediğiniz halde kahve içmeyin. ayrıca en azından yarım saat önce içmeniz lazım. kahve sevmiyorsanız bir tane muz yiyin o da hemen hemen aynı şey. sadece 100 kalori fazlası var.
  • bunu liseden sonra 2 senelik beden eğitimi okumuş spor hocaları çok tavsiye ediyor "sporda koşmadan önce kahve iç he, amma öyle nescafé değil, 3'ü bir arada değil haa, bayağı sıtarbıcıks'ın espiressosundan iç" diyorlar. abi bende nescafé 3'ü bir arada içecek tip varsa zaten, gel şey et beni dümdüz, hiç öyle can alıcı laflar etmene gerek yok, tövbe yarrabim...nescafé 3'ü bir arada ne ya ?

    neyse bunu önermelerinin sebebi kalp atışlarını arttırıp, kendilerinin tabiriyle metabolizmayı hızlandırmak, daha fazla yağ tükettirmek ama gerçekten tıbben etkisi nedir çok emin değilim, bende sanki sadece çarpıntı yapıyor...zaten bunu tavsiye eden spor hocası da en son " sen okumuş çocuğa benziyorsun" diyerek yanıma gelip, ingilizce bir ilaç prospektüsünü tercüme ettirmişti, böyle üzerinde kurukafalar, ölüm tehlikesi falan yazan bir şeydi, pek anlamadan çevirdim tıbbı tarafını ama 1 damladan fazla vermeyin falan yazıyordu, adam dedi " evet kardeşim doğru söylüyorlar, bu ilaç atlara veriliyor, ata 1 damla verirsen coşuyor, 2 damla verirsen ölüyor at, ben kendim yarım damla alıyorum" ... abi niye öyle bir şey yapıyorsun ? niye ata verilen ilacı içiyorsun yav? şimdi bu adam kahvenin metabolizmaya etkisi üzerine diskur verince de doğal olarak ciddiye alamıyordum... o yüzden çok da bilmiyorum konuyu ama genel olarak insan vücuduna hızlandırıcı, geliştirici etkisi olsun diye bir şeyler alınırsa mutlaka bir yan etkisi oluyor, yani ne bileyim işte kahveyi abartırsan belki ritm bozukluğu olur kalpte yani, çok güzel vücut yapacağım, yağsız olacağım derken...
hesabın var mı? giriş yap