• spotify'ın haftalık keşif'den sonra bizlere hediye ettiği yeni servisi. artık her cuma yeni çıkan albümlerden seçilen şarkılardan bir çalma listesi gelecekmiş. son 2-3 haftada çıkan albümlerden gelecekmiş şarkılar. (bkz: tişikkirlir spotify bey)

    (bkz: release radar)

    edit:ilk müzik radarı 5 ağustos cuma geldi. çalma listelerinin olduğu bölüme bakın.
  • yeni müzik radarı adıyla yayınlanan listedir.

    aslında spotify'ın gözat kısmındaki keşfet sekmesinde senin için yeni çıkanlar adı altında, takip ettiğiniz, son zamanlarda dinlediğiniz sanatçılara benzer sanatçıların yeni çıkan albümleri sıralanıyordu. fakat spotify yine tüketim odaklı kitlesine hitap etmek için "kim o albümleri tek tek dinleyecek?" diyenleri düşünerek o albümlerden ve yeni yayınlanan teklilerden, benzer yeni albümlerden birer şarkı toparlayarak bu sekmeyi daha rafine hale getirmeye karar vermiş, önüne hazır liste gelmeden müzik dinleyemeyenler için bulunmaz nimet olmuş. ben yine albümümü dinlerim, illa liste dinlenecekse kendim liste yaparım ama eh işte "son zamanlarda nasıl yeni şarkılar yapmışlar bakalım?" denildiğinde başvurulacak bir kaynak daha var. yine de bir şarkının yayınlandığı anı grubun kendi resmi hesaplarından heyecanla takip etmenin, bir videonun ne zaman yayınlanacağını beklemenin, sevdiğiniz grubun yeni albümü için gün saymanın, yeni çıkan bir albümü baştan sona dinlemenin tadını asla vermez, spotify çıktı, mertlik bozuldu.
  • haftalardır müzik zevkimden aykırı, leş gibi müzikleri servis eden liste.
    ve yine haftalardır listelerime tek bir parça bile ekleyemedim, yazıklar olsun.
  • süper öneriler veren listedir.
    eğer doğru parçaları beğenip, müziklerim kısmına eklerseniz, her hafta, müzik zevkinize uygun yeni parçalarla tanışabilirsiniz..
  • başlığı görünce aklıma gelen zımbırtı.
    kullanmayı bırak,varlığını bile unutmuşum...spotify'ın arayüzünü de acilen değiştirmesi gerek(!)
  • her cuma yenilenen; yeni single ve albümleri önünüze düşüren harika spotify özelliği. nasıl çalıştığını tam olarak kavrayamayanlar bok atacaktır, onlar için de not düşeyim hemen. balım, peteğim benim, eğer spotify'da hiçbir sanatçıyı takip etmemişsen bu listeye algoritmik sonuçlar çıkacaktır tabii ki. sevdiğin, yeni işlerinden haberdar olmak istediğin müzisyen ve grupların sanatçı profillerini takip edersen eğer göreceksin senin de yeni müzik radarın güzelleşecek, şenleşecek. aşkım benim.
hesabın var mı? giriş yap