• sozlu sınavda biri sizin okuldan diğer ikisi başka okullardan gelen iki hocanin karşısında önceden hazırladığınız iki konudan rastgele biri uzerinde on onbeş dakika konuşmanız gerekir. en sık kullandığım kalıp "..., denke ich" idi.
    (bkz: hey gidi gunler)
  • yazili kisminin degerlendirmesinin almanyada koln'de yapildigi sinav sonucunda alinan belge. koln'de konusulan almancayi dusununce insanin titreyerek uzaklasasi geliyor o ayri.
  • liseyi bitirmeden usenilmeyip mutlaka alinmasi gereken sey, sonra kafanizi duvarlara vurabilirsiniz yoksa...
  • almancayı süper derecede bildiğinize dair alman hükümeti tarafından elinize verilen diploma* türü.. almak kasar, zira sınav kaatları kontrol için almanya'ya gider orada her türlü falso çakılır ve diploma yerine elinize verirler.. ne işe yaradığı muamma olsa da bir tür cv karizması yaratır, mercedes'e, bmw'ye girmede faydası olduğu rivayet edilir.. ayrıca almanya'da üniversite okumak istediğinizde hazırlığı tak diye atlamanızı sağlar..
  • aldiktan sonra odanizin bi kosesinde duran ve hayatinizin geri kalanini buyuk oranda ingilizce icinde gecirdiginiz icin almancayi unutmus olunca, "aaah bi zamanlar bunu alabilmistim" diye iç geçirmenizi sağlayan belge.
  • alabilmek için 50 puanı gecebilmek gereken belge.yarım puanla kalanları seneye girersiniz ne olucak diye avuturlar.*
  • 20 yaşını dolduranların sınavına giremeyeceği belge.goethe institut'nün karşılığında dünyanın parasını istediği kendi sikindirik belgelerinden daha değerlidir, altında alman kültür bakanlığının imzası vardır.almanca eğitim veren okulların bazılarında her sene kış ayında sınavı yapılır.sonuçları ise mayıs ayında açıklanır.her okul,birden fazla tekrarlandığında para istemez.bu, sınavı kendi okullarında yapan komisyonun inisiyatifine kalmıştır.türkiye'de yapılan versiyonu stufe zwei dır(hochstufe,yükseköğrenim için).
  • benim gibi almanca konusamayan birini yarın iki almanın önünde sözlü sınav gerekçesiyle rezil edicek olan diploma.
  • sahip olanların kendi aralarında ikiye ayrıldığı belge.
    kimi der süresi 2 sene, kimi der ömür boyu...
    hala da bilmem kac sene gecerli. duvarda duruyor oyle güzel güzel.
  • hiçbir işe yaramadığı yetmiyormuş gibi bir de sözlüsüyle, gün boyu süren yazılılarıyla beni çileden çıkarmış kağıt parçası. ömrü 2 senedir fakat goethe institut adı verilen ve taksimde olduğu rivayet edilen yerden gidip yenisi alınabilir. almanyada okumak isteyen birinin abitur dururken buna kasması çok saçmadır, zira kendisinin abitur yanında değeri yok denecek kadar azdır.
hesabın var mı? giriş yap