• ismini bizim buralarda yapilan peanut buttericeren bi tatlidan almis. en bilinen albumleri hottir. zaten okan bayulgenin calgicilari da helli alip bi guzel zagaya muzik yapmislardir.
  • neselendiren kimseler toplulugu. (bkz: blue angel)
  • kaseti -zaga muzikleri- diye satilan grup...
  • perennial favorites ve hot albumlerini severek dinledigim, son albumleri bedlam ballroom ile artik olayin suyunu cikarmis, muzik turleri konusunda karar vermemi zorlastiran grup. bahsi gecen ilk iki albumde yaptiklari muzik daha cok neo swingdir, sonraki ise eski zamanlarin rock n rolluna kaymistir.

    vokalistleri jim mathus son zamanlarda "james mathus and his knockdown society" diye bi grupla turlamaktadir amerika semalarinda. albumunu dinledim, malesef olmamis.
  • hot adlı albbumlerinin cdsinde, cdnin sabit durmasını sağlayan tırnakların arasına bakarsanız bi sürprizle karşılaşacağınız grubun ismi.
  • "the inevitable" ve "christmas caravan" adlı iki albümleri ve "sold out" isimli bir de e.p. leri de mevcuttur.
    bahsi geçen ikinci albüm tamamen klasik ecnebi yılbaşı şarkısı mantığında ama swing yapısında şarkilar içermektedir..
    ilk albümde ise kayda değer daha fazla şarkı bulunmaktadır..
    e.p. de ise cover, beste, konser versiyonları, isimsiz temalar ve isimlerini aldıkları peanut butterın reklam cıngılı olduğunu tahmin ettiğim enteresan parçalar mevcuttur..
    esas çıkışlarını hot albümü ile yapmış, perennial favourites albümünde tamamen aşmış daha sonra da saksafoncuları kenny mosher ve tom maxwell ile yollarını ayırmak durumunda kalmış, neoswingciler içinde en iyisi diyemiyeceğimiz ve fakat sıkılmadan dinleyebileceğimiz nezih bir grupturlar..
  • hot albümünde yer tutan "meant to be" adlı şarkının vokalleri eşşiz benzersiz bi daha yapılamaz gibi dünya dışından sanki, albümse bir başyapıt zaten.
  • aksamüstü müzikleri kategorisinde insanlarlarin playlistinde bulunan harika topluluk mutluluk vericidir
  • kadın vokalisti için (bkz: katherine whalen)
  • ayrılan saksafoncularının yerine bir saksafoncu (bob marley - seedorf kırması bişey), bir tromboncu ve eşkalinden umulmayacak kadar genç bir piyanist alarak yeni albümlerini çıkarmış swing grubu.. bedlam ballroom isimli bu albüm hakkında hala tam bi fikre varamadım.. fena deil gibi.. ama grup eski havasını kaybetmiş.. katherine whalen daha fazla vokal yapar olmuş.. bir "fat cat keeps getting fatter" ya da "ghost of stephen foster" ayarı şarkı yok ama idare edesi şeyler var..
hesabın var mı? giriş yap