• canı kaşar peyniri ve bal çektiği içindir. (bkz: kars kaşarı)
  • oldukça gereksiz bir istekti. gereksiz olarak nitelendirilmesi bahsi geçen şehirlerden dolayı değil. bu istek sebebiyle, sovyetler türkiyeyi korkutmuş ve adeta kendi elleriyle batının kucağına itmiştir. halt ettin stalin bey.
  • ermenistan için istemiştir. zira ermenistan da o zamanlar sovyetler birliğinin bir üyesidir.
  • (bkz: kars oblastı)
  • kars ardahan sovyetlerin kuruldugu yillarda carlik rusya kontrolundeydi. lenin ve ataturk birinci dunya savasinda dogu sinirini anlasip onayladilar. stalin ise ikinci dunya savasinda once nazilere ardindan amerikalilara yanasan turkiye ye karsi bu kozu kullanip komple bir isgal hareketi baslatmak istemislerdir. ısgal gerceklesmedi cunku sovyetler savasta yipranabilecegi kadar yiprandi ve kontrol etmesi gereken cografya artik almanya yida icine aliyordu. ayrica amerika japonya ya atom bombasi atmisti. hitlerin sudet,memel,avusturya ilhaki gibi adana ya kadar farkli yontemlerle bir ilhak dusunulmus olabilir.
  • stalin'in kafayı kırdığının en güzel kanıtıdır. napcan oğlum kars'ı?

    (bkz: kars'ın işgalden kurtuluşunu rusların kutlaması)
  • dünyanın en iyi iskan politikasını güden rusların sağlam bir hamlesidir. senin küçümsediğin kars ve ardahan, büyük ermeni krallığın kalbi olur içine erzurum'u da katarsan.

    hoş rusların derdi ermeniler değil bir şekilde doğu ülkelerine komşu olmak ve müttefik kazanmaktı, rus iran dostluğunun ortak düşmanla*19 yy da başlamıştır. ve günümüzdeki etkisi küçümsenmeyecek kadar çoktur. stalinin bu hamlesi de yüksek strateji içerir iyi niyetli kötü mizahlı suser kardeş. o kars kaşarını istiyorlar ama tost yapmak için, bil istedim *

    edit; böyle şakalı kakalı mizah yapıyosunuz ama zamanında titretti stalin bey amca. hatta ve hatta boğazlarda da üs talep etti. hem de açık açık... sonrasında bi olay olmuştu. yanlış hatırlamıyorsam amerika'da türk büyükelçisi ölünce amerika tam teçhizatlı missouri zırhlısı ile defni teslim etmeye gelmiş, ruslara inceden ayar çekmişti. sonra ismet paşa nota falan verince, resmî özür gelmiştir

    edit2; missouri zırhlısı olayını açıklayan truant10 yazara formatın hakkı teşekkürümü sunarım*
  • kim kardashian ın nenesiyle bayramlaşmak istemesinden kaynaklıdır.bu kadar da tevazu sahibidir pos bıyıklı .
  • burda önemli olan istemek değil vermemektir.
    (bkz: rus fin savaşı)
hesabın var mı? giriş yap