• star trek 3'nin resmi adı. idris elba'yı göreceğimiz film olacak. 8 temmuz 2016'da vizyona girecek.
  • yonetmenin aciklamalarina gore yeni irklar ve yeni gezegenler gorecegimiz star trek filmi. "klingonlar, romulanlar, vulcanlar hepsi guzel ama artik yeni bi seyler icat etmek lazim" diyerek girismisler. film, yeni serinin ilk 2 filminin aksine enterprise'in artik 5 yillik gorevi sirasinda geciyor olacakmis. bu da tabii yeni yeni irklar gorebilmemize olanak saglayacak.

    simon pegg'in senaryo ile iliskilendirildigini duydugumuz ilk zamanlarda cikan haberlerde "yeni star trek filmini daha az star treky yapmasi icin getirildigi senaryo ekibine" deniliyordu. tabii bunun uzerine kemik star trek camiasi huzursuz olmustu, "ne demek yani star trek'i daha az star treklestirmek?" sorusuna meydan birakiyordu bu haber. ayni zamanda genel izleyici kitlesine hitap edecek sekilde olacagi soyleniyordu.

    simdi kasitlarinin orijinal seriden bilindik tanidik irklardan ve konseptlerden uzaklasip, yani kemik star trek tayfasinin asina oldugu tarafindan uzaklasip, star trek'e asina olmayanlari da icine cekebilecek bir yonde yukarida adi gecen yeni irk ve yeni gezegen muhabbetleri ile ilerleyeceklerini umut ederek biraz "e hadi bakalim nasil olacak" yaklasimi besleyebilmek mumkun.

    yine de korkum, genel izleyici kitlesini filme cekecegiz derken son yillarin populer filmlerinden ne varsa toplayip tek bir filmde corba edecekleri yonunde. misal iron man suite benzer bir seyler gezen bir karakter, veya ne bileyim avengers'tan arak bir seyler gorursem hic sasirmayacagim.

    adam gibi bir sey olmasi halinde ise bu "5 yillik gorev" suresini bir tomar film cekerek somurmeye devam edeceklerdir herhalde. tv icin de spin-off cikar belki. (filmdeki kadroyu tv serisine ikna edebileceklerini pek sanmiyorum simdilik.)
  • açıkçası pegg'e pek güvenmiyorum. yeni soluktan kastı hepi topu yeni olay örgüsü ve yeni karakter. adam star trek'i baştan yaratmıyor neticede. pegg kendi halinde yazar ya da yönetmen ya da oyuncuyken iyi de trek'in altından kalkabilir mi bilemiyorum.
  • cıvık idris de geldiğine göre iyice siki tutacak film.

    https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/…64c0525f6c9

    hiç sevemedim şu yavşağı.
  • kendisinden 6-7 ay önce gösterime girecek star wars'un karşısında ezilecek film. çünkü high-stake diyince akıllarına sadece "daha fazla yıkım" gelen insanlar tarafından yapılacak ve star trek evreninde eğreti duracak bir başka film olacak.
    at beyinliler... bir-iki filmlik malzemeden ibaretmiş gibi reboot attılar evrene, halen utanmadan sündürmeye devam ediyorlar.

    hiçbir şekilde haberlerini açıp okumayacağım, kim kimmiş, nerelere gidilecekmiş filan umrumda değil... bu filmi böyle umarsızca gidip izlersem ömrüm kısalmaz, hatta belki teknik açıdan iyi kotarılırsa beğenirim gibime bile geliyor.

    hayaller; interstellar...
    gerçekler; guardians of the galaxy'nin yandan yemişi...
  • hayatında sadece komedi filmi yazmış simon pegg'e senaryosu emanet edilen proje. filmin genel ciddiyeti düşerken gişe gelirinin 200m dolar seviyelerinden 500m dolar seviyelerine çıkacağını tahmin etmek güç değil.
  • ilk fragmanı, star wars the force awakens filmiyle birlikte yayınlanacak filmdir.
  • almanca fragmanı sızan film. kötü duruyor.

    https://www.youtube.com/watch?v=hyz13vgx0u0

    edit: almanca ölmüş, yaşasın ingilizce fragman.

    https://www.youtube.com/watch?v=jvr4eujkag8
  • biri de çıkıp justin lin'e kardeşim bu fast & furious değil demedi mi ? adam resmen çekemediği yedinci fast & furious'u çekmiş. bu nasıl star trek. bi'de zamanında j.j. abrams'a laf ediliyordu. j.j. abrams'a laf edenler bakalım justin lin için neler diyecek.
hesabın var mı? giriş yap