*

  • 2. starwars üçlemesinin 2. filmi, 2002 yılında vizyona girecek...
  • ""galiba bu filmde anakin amidala ile evleniyor..." diye düşünenleri * yaniltan, "zamaninda keklenmişsiniz gidin budist olun" diyen bir film bu..." diye düşünenleri yaniltan, çift feyk gösteren bir film bu...
  • (bkz: star wars) (bkz: trilogy) (bkz: ankaray)
  • hakkinda bir zamanlar şöyle bir alternatif senaryo olan film... supershadow'dan arakmiş...

    star wars episode 2 : rise of the empire (imparatorluğun yükselişi) (lucas fikrini değiştirmezse yeni bölümün adı bu olacak)

    yönetmen: george lucas oyuncular: ewan mcgregor(obi-wan kenobi), ???(anakin skywalker), natalie portman(kraliçe amidala), ian mcdiarmid(senatör palpatine), samuel l.jackson(mace windu), frank oz(yoda'nın sesi), ahmet best(jar jar binks'in sesi)

    not: bu senaryo şu anda george lucas'ın bölüm 2 için hazırladığı senaryonun ana hatlarıdır ama filmin çekim aşamasına gelene kadar lucas tarafından senaryo üzerinde pek çok değişiklik yapılabilinir.

    film anakin'in jedi eğitimine odaklanır. sonra palpatine'in gittikçe kuvvetlenmesi gösterilir. klasik başlangıç sekansından sonra naboo gezegeninin yüzeyinde kraliçe amidala'nın kraliyet muhafızlarından birinin yeni sith lordu darth malice(tim roth oynayabilir)'e şifreli bir mesaj yollarken yakalanışına şahit oluruz. palpatine, kraliçe amidala'nın kendisinin şeytani yükselişini önlemeye çalıştığını öğrenince darth sidious tarafından palpatine plan dışı bırakılır (ki aslında darth sidious palpatine'in ta kendisidir) ve kendisini galaksinin imparator'u ilan eder. bu tehdit karşısında amidala coruscant'taki yoda'ya bu tehditi anlatan bir mesaj yollar. müthiş bir aksiyon sahnesi sonrasında naboo'ya kraliçe'ye yardım için giden jedi konseyi kendi gemilerinde tuzağa düşer. konsey yaddle'ı savaşçıları atlatmak ve amidala'yı zarar görmeden kurtarması için görevlendirir. gemi naboo'ya inişinde yere çakılır ve orada konseyin bazı üyeleri darth malice ve "çırağı" aura sing tarafından yokedilir. mace windu, yoda, jiron bodu(gabriel bryne oynayabilir) ve obi-wan katliamdan kaçarlar ve bölüm 1'de gördüğümüze oranla oldukça gelişmiş olan gunganların yardımıyla kraliçenin yardımına giderler. jar jar onların arasında bulunmamaktadır ama boss nass ve general tarpals hala gunganların başındadır ve jedi'lara naboo'da olan gizli şeyleri anlatırlar. darth malice ve aura sing palpatine'in şeytani planında ona yardım etmek için gezegenden ayrılırlarken gunganlar olanları anlatmaya başlarlar.

    gunganlara göre son 5 yıldır bir grup savaşçı naboo'da ıssız bir yerdeki ücra bir mağarayı ziyaret etmektedirler. sayıları git gide artmakta ve doğal hayatın çoğunu öldürmektedirler. mağaranın içinden garip sesler gelmekte ve sıkça taşıyıcı gemiler gelip bilinmeyen güçleri geldikleri yere taşımaktadırlar. kraliçenin bu olaylardan haberi yoktur ve neler olduğunu öğrenmeye çalışan her gungan öldürülmektedir. jar jar oraya gidipte kaybolan en son kişidir, ama gunganlar bir şeylerin yanlış olduğunun farkındadır.

    kraliçe ile görüştükten sonra grup (garip bir şekilde ölen amiral panaka hariç) mağaraya doğru savaşçılarla (gunganlar onlara duh-bads diyorlar) yüzleşmek için giderler. mağaraya vardıkları zaman orayı terkedilmiş bulurlar fakat buldukları deliller mağaradakilerin alderaan gezegenine doğru gittiklerini gösterir. mace windu, anakin skywalker'ın jedi eğitimini alderaan'da aldığını açıklayınca herkes telaşlanır. eğitimini tamamladıktan sonra anakin jedi yeteneklerini daha fazla geliştirmek ister. anakin savaş alanındaki yeteneklerini herkese göstermiş ve alderaan'a yaptığı yolculuk konsey için büyük bir olay olmuştur. grup anakin'i kurtarmak için çok geç kalmış olabileceklerini fark ederek alderaan'a gitmekten vazgeçer. fakat amidala ve bodu onu kurtarmak için alderaan gezegenine doğru amidala'nın yeni gemisiyle (artık silahlandırılmış ve istenildiği zaman savaş aracı olarak kullanılabiliniyor) yola çıkmaya karar verirler. tam yola çıkma üzereyken 2 hafta boyunca mağaranın derinliklerindeki hücresinden kaçmaya çalışan jar jar'la karşılaşırlar. grubun geri kalanı coruscant'a geri döner.

    coruscant'ta jedi konseyi'ndeki ölümler sebebiyle tam bir kaos yaşanmaktadır. garip bir biçimde tanıdık gelen bir jedi ile karşılaştıktan sonra palpatine'e saldırmak için bir plan yapmaya başlarlar. filmin en hatırlanacak sahnelerinden biri mace windu'nun konsey'in yaptığı yeni savaş droidi savunma sisteminin nasıl bütün droidleri tek bir düğmeye basarak etkisiz hale getirdiğini göstermesidir (bu r2d2 üzerinde test edildiğini komik bir sahnede gösteren elektromanyetik bir güç alanıdır). jedi'ların planı bir savaş droidi aracının inipte içinden savaşçı robotlar yerine zırh gitmiş insanlar saldırınca bozulur (bunlar daha sonraki bölümlerden bildiğimiz stormtrooperlar değil onların daha önceki halleridir). bölüm 1'deki naboo'daki yenilgisinden sonra darth sidious nimoudianlarla olan bütün bağlarını kesmiş (ve onların acınası droidlerinide) ve canlılardan oluşan bir ordu kurmuştur. bu saldırının başarısı ağır bir şekilde darth sidious'tan yanadır. bu savaş sahnesinde lucas'ın dijital başarısına ve anlatım tekniğinin gücüne şahit olacaksınız.

    aynı süre zarfında amidala ve bodu alderaan'a varırlar. burada bail antilles tarafından sıcak bir şekilde karşılanır ve saraya götürülürler. fakat çok geç kalmışlardır, yağmacılar bir gün önce varmışlar ve eğitim alanını ve koruyucularını tamamen yoketmişlerdir. amidala olanları görünce şoka uğrar. gizlice, anakin'e karşı özel duygular hissetmektedir ve onu kurtardıktan sonra ona karşı duygularını açıklamayı düşünmüştür. naboo ile temasa geçtikten sonra kendilerininde savaşa katılmalarının gerektiğini bilmesine rağmen garip bir duygu ona anakin'in hayatta olabileceğini söyler. kraliçe tam umutlarını yitirmiş ve üzüntüden bitmiş bir haldeyken anakin eğitim alanındaki yıkıntıların arasından sürünerek çıkar ve hocasını bulmaya çalışır. cesedini bulunca hocasının hayalet görüntüsünü (bölüm 5 ve 6'daki obi-wan gibi) karşısında görür. hocası (tom conti oynayabilir) eğitiminin son bölümünü anlatır: ölümden sonra nasıl "gücün içinde" yaşayabileceği. o sahnede jedi'ların öğrencileriyle ölümden sonra nasıl iletişim kurabildiklerini anlıyoruz. hocası aynı zamanda ona hiç bir zaman bu dersi eğitme şansı bulamadığı bir başka öğrenciden de bahseder. bu hepimizin qui-gon jinn olarak bildiği kişidir (bu da onun bölüm 1'de neden hayalet olamadığını anlamamızı sağlıyor). anakin hocasının cesedini yaktığı ateşin başında bir gece geçirir ve üzgün bir halde bir cevap bulmak için gökyüzüne bakar. bu sırada amidala ormanın içinden çıkar, birbirlerine sarılırlar ve birlikte olurlar.

    savaş! yoda ve obi-wan stormtrooperların büyük bir saldırısını savuştururlar, o sırada mace windu onların karanlık liderlerini aramaktadır. palpatine'in ofisinde yanlış bir odaya girer ve ona termal bomba saldırısı hazırlayan aura sing'le karşılaşır. coruscant senatosu büyük bir patlama ile sarsılır ve mace windu dahil herkesin öldüğünden korkulur. jedi'lar kaçışı olmamış bir şekilde köşeye sıkışmışlardır ve başka bir patlamayla bina bir kez daha sarsılır ve obi-wan ele geçirilmiş bir tankın yanına varır. bundan sonraki 3 veya 4 dakikada obi-wan tanka binip hisleri olmayan droidler olarak düşündüğü stormtrooperlardan oluşan kalabalığa ateş ederek ilerler. duman dağıldıktan sonra sebep olduğu ölümün çokluğunun veridiği bir dehşet duygusu obi-wan'ın sarar. yoda bunu görür, genç hocayı ve kurtulan az sayıdaki diğer jedi'ları katliamdan uzaklaşmaları ve kaçmaları için zorlar. savaşta aura sing'in tuzağından bir pencereden kaçan yoda ve mace windu hariç bütün konsey üyeleri öldürülmüştür. aynı zamanda daha önce karşılaştıkları tanıdık görünen jedi dumanlar dağılıp bütün jedi'lar terk ettikten sonra ortaya çıkar ve cübbesini çıkarır. yüzüne yapılmış garip ilaveler olan bir uzaylıdır. daha önce onu hiç görmememize rağmen çok tanıdık gelmektedir.

    aynı sıralarda anakin ve amidala, bodu'nun pilotluğunu yaptığı gemilerinde naboo ile iletişim kurmaya çalışmaktadırlar. iletişim kuramayınca olabilecek en kötü şeyden korkup tattooine gezegenine gitmeye ve anakin'in annesini alıp kendilerini sürekli saklanacakları bir hayata hazırlamaktadırlar. vardıkları zaman, onlara gezegenin artık tamamen hutt'ların kontrolüne geçtiğini söyleyen jabba'nın yardımcılarından oluşan mızraklı bir topluluğa rastlarlar. yakalanır ve jabba'ya götürülürler. jabba, anakin'in pod yarışlarındaki başarısını hatırlar ve eğer yeni bir genç insan pilota yeteneklerini öğretirse onları serbest bırakacağını söyler. anakin'in kabul etmekten başka bir seçeneği yoktur ve oğlanla karşılaşınca bunun umutsuz bir çaba olduğunu anlar. oğlan nefretle doludur ve köleliğe anakin'in köle olduğu zamanki yaklaşımından tam tersi şekilde yaklaşmaktadır. bu küçük oğlanın herkese meydan okuyan tavrı anakin'in yeni tarafını uyandırır, oğlana yardım etme isteği duyar. amidala ve bodu'nun, jabba'nın gazinosunda çalışmaları karşılığında yaşamalarına izin verilir. anakin'in oğlanla olan ilişkisi korkutucu bir hal almaya başlar, tam tersi olması gerekirken iyi bir hoca karmaşa yaşayan bir genç oğlandan etkilenmeye başlar. amidala, anakin'in onu korkutan yeni yanını görmeye başlar. anakin annesinin evine gidince yıllar önce öldürüldüğünü öğrenir. öfkeyle dolmuş bir haldeyken bodu'yu öldürür ve neredeyse amidala'yı da öldürmeye kalkışır. amidala gazinoda çalışan bir protokol droidinin yardımıyla kaçar (en sonunda c3p0 altın renkli kaplamasıyla bitmiş halde karşımıza çıkar).

    film the empire strikes back'in sonu gibi olaylar yarım kalmış bir halde sona erer. anakin bilinmeyen bir yere kaçmıştır, jedi konseyi savaş alanına dönmüştür, ve amidala tattooine'da tuzağa düşmüştür. filmin son vurucu sahnesi yüzünde garip ilaveler olan bir jedi'ın ortaya çıkıp bir haine karşı uyarması üzerine geri kalan konsey üyelerinin tehdite (artık gizli olmayan) karşı savaşmak için galaksinin her yanındaki ordularını toparlamaları olur. yoda ve mace windu onunla yalnız kalınca yüzünü çıkarır (maske takıyormuş) ve bu kişi bir kısmı robot ama kesinlikle ölümcül olan darth maul'dur. ekran kararır ve açılan bir ışın kılıcının sesi duyulur...

    ...devami bölüm 3'te
  • star wars serisinin prequellarinin 2002de gosterime girecek 2. bolumu. http://www.theforce.net/ adresinden fake trailer'i indirilebilen ve jedi sava$larinin had safhada olacagi muhte$em film
  • bir george lucas filmidir elbette...
  • fake traileri kalitesi sebebiyle bana pek fake gelmemis isin kilici enflasyonu olacagini tahmin ettigim herseye ragmen merakla beklenen bolum.jar jar binks olmasinda ne olursa olsun.
  • tam isminin "star wars: episode ii attack of the clones" olacağı açıklanan film.
  • bir star wars filmi icin igrenc bir isim.
  • "starwars.com is pleased to announce that star wars: episode ii attack of the clones is the full title for the next star wars film, scheduled for release in 2002.
    attack of the clones joins the phantom menace, a new hope, the empire strikes back and return of the jedi as chapter titles in the six-episode skywalker saga. it harkens back to the sense of pure fun, imagination and excitement that characterized the classic movie serials and pulp space fantasy adventures that inspired the star wars saga."
hesabın var mı? giriş yap