• iki sene öncesine kadar gayet sakin kendi halinde bir yer iken şimdilerde bir masadan kalkanıyla oturanı bir olmaktadır.eşofman-ugg-sarı saç kombinasyonlu kızların ankara'daki yeni uğrak mekanı.ziraat bankası ve çağdaş market manzarası da cabası !
  • tipik bahçeli mekanı olma yolunda ilerliyor (yazar burada popüler olduğunu zanneden kız ve oğlanlardan yakınır). iş çıkışı ve öğle aralarında çok yoğun oluyor. malum çevrede üniversiteden bol ne var.
  • menüsüne nescafe 3ü1 arada bile koy(a)madan kahveciyim diye işe başlamış mekan.

    bol köpüklü latte yapmakla olmuyor bu işler. kurukahveci mehmet efendi ölümsüzdür.
  • ilk açıldığındaki tadı kalmamıştır. yeri bakımından üniversite yerleşkelerine çok yakın olduğundan bayağı kalabalık olmaktadır artık.
    aslında sorun kalabalık olması değil, o kalabalığı yaratan insanların kendince ders çalıştıklarını sanmalarıdır, masaların çoğu, soru çözmeye çalışan insan modelleriyle dolmuştur, aslında daha çok piyasa yapmaktadırlar.
    bu durumdan en çok rahatsız olan kesimde starbucks çalışanlarıdır şüphesiz. kendilerine, burası nasıl bu hale geldi? diye sorduğumda "beyefendi maalesef bizde anlayamadık! yaklaşık 10 saat oturup ders çalışan(!) müşterilerimiz var" cevabını aldım.
  • dün akşam saatlerinde bir grup trabzonspor taraftarı tarafından sözlü şekilde protesto edilen mekan. aslında direk bir protestodan da söz edemeyiz, biraz kaynatalım eğlenelim mantığıyla hareket eden arkadaşlardan oluşuyorlardı denebilir. 20-25 kişilik bir grup tarafından caddenin karşı tarafından yapılan tezahuratlarsa şu şekildeydi;

    oraya geliriz kahvenizi içeriz
    ---
    sosyeteee, sosyete şıngır mıngır sosyete (x15)
    ---
    starbucks bize mavi desene, desenee, deseneee -bordooooo- (x10)
  • 21. yüzyıl turkiyesinde hala starbucks'ta bir kahvenin on liraya satıldığını sanan yasam formlarının olduğunu gösteren starbucks şubesi.

    onun haricinde yer bulmanın inanılmaz zor olduğu, sabah 8 de oturup aksam beste kalkan tiplerin varolduğu bir mekan. havalandırması çok yetersiz. bir an önce daha büyük bir yere taşınmalı ya da içindeki müziğin sesini daha da acmalidirlar.
  • çok kalabalık, oturacak yer bulunmayan, içi daracık olan bir starbucks şubesi.
  • çok komik ya ben hakikaten gülüyorum bu mekandaki insan grubuna. içlerinde normal insanlar da var tabi ki ona lafım yok. geçen akşam yemek yedik hadi dedik üstüne bi kahve içip eve gidelim. yahu arkadaş, akşam saat 9'da kafasında güneş gözlüğü olan 5 tane erkek 3 tane de kız gördüm aklınızı seveyim ben, sizin yapacağınız şekli sikeyim. mekanın önüne sıra sıra dizilmiş bmw'ler, mercedes'ler, o arabalardan inen kıl yumağı tiplere imrenerek bakan kızlar...ha bir de o izdihamda içerde inatla ders çalışmaya çalışan tipler. şaka gibi.
  • genelikle cumartesi geceleri 22:00 gibi gidip kapanana kadar(00:30-01:00) oturup sakin bir sekilde sohbet edebildigimiz bir yer. daha erken gidince soylendigi gibi cok kalabalik ve sesli oluyor. cekirdek kahveleri cok satilmadigindan diger subelere gore 1-2 ay gorece daha eski kahveler olur raflarda. onun disinda tipik bir starbucks subesi iste. cok sey aramamak lazim.
  • gündüz vakti genç yaşlı herkesin deliler gibi akın ettiği starbucks şubesi.

    dışarıda oturacak yer bulmak resmen imkansız. masalar zaten göt göte. gözüne kestirdiğin yeni boşalmış masaya ulaşmak
    survivor performansı göstermenizi gerektirir.
    ulaştınız ama daha bitmedi. sizden önce kalkanlardan kalma boş- dolu- yarı dolu kahve bardakları öyle durur. onları alsın diye gözlerinin içine bakarsınız sallamazlar.
hesabın var mı? giriş yap