• starbucks markali, icecekleri sicak ya da soguk tutmaya yarayan edevat. bizde var, hem de 2 tane ama cok da ise yaradiklarini soyleyemem cok soguk ya da sicak havalar haricinde. genelde kapak kisimlarindan icecegi disari akitiyorlar.

    gorunusleri guzeldir, afillidir ama almak icin starbucks'in indirimi beklenmelidir.
  • bir tane de kaan tangöze'de vardır bunlardan. ilk senelerde, konserlerinde çok sık kullanırdı. içinde ne olduğunu bilemiciim tabi.
  • solda görünce "starbucks'ta termo mu (bkz: thermodynamics) çalışılır olm? ahahah kafayı mı yediniz haylazlar??" şeklinde tepki vermemi sağlayarak gidip derhal bir çay, kahve neyse koymamın gerekliliğini göstermiş termos.
  • ise giderken dolmusta kahve krizini gidermek isteyenlerin ellerinden dusurmedigi termos.
  • ağzına kadar doldurmamakta fayda var..
    zira yeterince hava boşluğu olmadığı vakit, sıkışan hava yüzünden ilk yudumu önce alamıyorsunuz, sonra birden koskoca kaynar kahve kütlesi birden ağzınıza lop diye akıveriyo ve bademciklerinizi haşlıyo.

    temkinle yaklaşılmalı kendisine..
  • icindeki angut sivinin benim dangalak agzimi hasamat etmesi riskinden oturu kullanmadigimdir.
  • ilk yudumda dikkatli olmak gerekir evet.
    (bkz: yanan yere diş macunu sürmek/@coffee)
  • sınav gecesi yetişmesi, okunması gereken o kadar not varken uykuyu, sıcak yatağın çekiciliğini silecek bir kahve içmeye niyetlenirsin.
    bu niyetle bardak ararken starbucks termosunu görürsün. uykuyu, yatağı, şimdiyi, sonrayı, gerçeği, mantığı, geçmişi değil belki ama geleceği silen bir sturbucks bardağı... kahveyi içmeye gerek kalmaz. ne uyku kalmıştır, ne ders calışma isteği.
    (bkz: eski sevgiliden kalan eşyalar)
    (bkz: bana herşey seni hatırlatıyor)
  • çok dayanıklı olmamakla birlikte tasarımları çok cezbedici olan termoslar. fazla beklenti içinde olmamak lazım, ama sabah kahvesini işte/okulda istenilen lezzette içme ihtiyacını rahatça karşılar diye düşünüyorum.
  • kendisinden kullaniyorum bir adet.. $u tam termos dedikleri metallerden ..tam 3 senedir e$lik ediyor bana.. bir yilba$i indiriminden bir tane fiyatina iki tane almi$tim hediye ettim birisini.. $imdiye kadar hic sorun cikarmadi, yaz ki$ kullandim "bana misin?" demedi. sicagi sicak sogugu soguk tutuyor hala en az 3 saat.. onceleri makineye koymuyordum $imdi makinede yikiyorum hic bir sorun olmuyor. kitaplarla dolu cantamda $imdiye kadar bir kere acilmi$ligi yok.. orda burda surekli bi$eyler unutan bi adamim, dikkatsizimdir de ama kapagini dikkatli kapatirim, ayrica kapafin altindaki lastigi duzelterek kapatirim cunku akitabilir tam kapanmazsa.. ayrica nasil evde ipodumun ustene yanina yoresine bardak koymuyorsam cantam da ba$ka bir goze koyarim. cunku en nihayetinde termosun ustundeki $ey bir kapaktir, bu kapak benim istedigimde acip termosun icindeki siviyi icmem icin tasarlanmistir. nasil ben elimle zorlayarak aciyorsam cantamda da kitapin kapagi o karma$ada kapagin acilmasina sebep olabilir. o kapagin acilmasinin sebebi termos ya da starbucks degildir. o termos cantada ta$inmak icin degil elde ta$inmak icin yapilmi$tir. bu hikaye kedisini mikrodalgada kaynatip sonra $irkete dava acan kadinin hikayesine benzemektedir. eger acilmasindan cekiniyorsaniz $apka tarzi kapagi olan termoslardan alabilirsiniz. kapagi $apka gibi olan termoslar cantada ta$imak icin tasarlanmi$tir. zaten hikayemize konu olan plastik termoslarin isiyi tutma gibi bir ozelligi yoktur, dolayisiyla uzun sureli ta$imak icin tasarlanmami$tir.
    õzet gecersek efendim, cantisinda ta$imak isteyen icin en akilli tercih starbucks'in kapagi $apka gibi olan termoslarini kullanmaktir.. ama dogrusu yine de her zaman temkinli olup elektronik alet edevatla termosunuzu bir arada tutmamaktir. afiyet olsun efem..
hesabın var mı? giriş yap