• kisilere ve non-profitlere bedava ssl sertifikasi saglayan bir servis. eff gibi ozgurlukcu kurumlara da bunlar sagliyor. bir blog bile olsa sitenizi daha guvenli ve ziyaretcilerinizi daha untraceable yapmak isterseniz zaman ayirip kurmak lazim.

    http://www.startssl.com/
  • bedava ssl hizmeti onlarca domaine bedava ssl almıştım.çok ciddi bir platform kullanmadığınız müddetçe kendi kişisel siteleriniz veya blog'larınız vs vs gibi küçük sistemlerde kullanabilirsiniz bence tavsiye ederim.
    ama büyük projelerde daha güçlü ssl lisansları kullanmanızı tavsiye ederim.
  • arayüzü değişti sonunda.

    ücretsiz ssl veriyorlar ama class 1 seviyesinde. sizden üye olduğunuzda bir mail ile nerede yaşıyorsunuz, telefon ne vs gibi doğrulama maili istiyorlar.

    işin en güzel yanı ise para verdiğinizde class 2, class 3 ve eğer belgeleri doğrularsanız(israil e posta ya da kargo ile belgeleri imzalayıp gönderiyorsunuz) class 4 extended validation certificate bile veriyorlar.

    ücretsizi anlattım. ücretlileri anlatayım:
    class 2 için personel doğrulama gerekli 59 dolar veriyorsunuz. sizden kredi kartının ön yüzünü ve kimlik, ehliyet vs istiyorlar. sisteme yüklüyorsunuz. onaylanınca personel doğrulama bitiyor.

    class 3 ise şirketlere veriliyor. bir 59 dolarcık daha ödüyorsunuz. bu sefer şirket belgelerini istiyorlar. vergi levhası, ticaret sicil belgesi ve imza sirküleri ile sizin kimlik bilgilerinizin olduğu bir belge.

    class 4 ise dertli. pasaport, kimlik kartı, sözleşme, doğrulanmış banka hesabı, şirket belgeleriniz. ama bu sertifika en güçlü ve en güvenlisi. adres çubuğunda yeşil bir şekilde şirket bilginiz yazıyor olacak. bu sertifika bütün alt sertifikaları kapsıyor. 199 dolar.

    bunlar senelik ücretler.

    class 1: 1 sene geçerli sertifika veriyor.
    class 2: 2 yıl geçerli serfika veriyor.
    class 3 ve 4: 2 - 3 yıl geçerli serfifika veriyor.

    sertifika sınırınız yok! evet sınırsız sertifika alıyorsunuz. ama!!! domain whois bilgilerinde personel ya da şirket bilgileri geçmeli. telefon numarası, adresi, kayıt eden kişi adı ve şirket bilgiler. eğer bunlar yoksa 59 dolar daha istiyor. yada 199 dolar...

    ha bu arada, kontrol paneline girebilmeniz için size bir sertifika gönderecek. o sertifika bilgisayarınıza kaydediliyor. eğer format atarsanız gidiyor sertifika. sonra uğraşıyorsunuz tekrar geri hesabı almak için. sertifikayı export edip yedekleyin.

    güzel bir sistem. tavsiye ederim. adamlar her şeyi düşünmüşler.
  • 1 ocak'tan itibaren ssl sertifikası vermeyi durduruyorlarmış. sadece crl ve ocsp hizmeti vereceklermiş. tarayıcılar artık startcom'un verdiği sertifikalara güvenlik gerekçeleri ile güvenmiyormuş. yazık oldu...
hesabın var mı? giriş yap