• tersine algıya ise küçük bir örnek verelim.

    "ingiltere'de "fetret dönemi" kalıbını kullanan be$ ingiliz,"türk müsün lan sen" denmek suretiyle hooliganlar tarafından büyük britanya müzesinin önünde delik de$ik edildiler.."
  • uluslararası politikada varolan düzeni değiştirmeme, mevcut düzeni sürdürme anlamına gelir. türk dış politikasından örnek verecek olursak, ilkesel olarak sınırları değiştirme eğilimi gütmeme, irrendentistpolitikadan uzak durma, diğer ülkelerin toprak bütünlüğünün sürdürülmeye çalışılması buna örnektir. bir başka anlamıyla mevcut güç dengelerini sürdürme anlamına da gelebilir. her devletin gücünü sürekli olarak arttırmak ve uluslararası sistemi değiştirmeye çalışmak istediği yanlış bir düşüncedir. çünkü uluslararası ilişkilerde güç dengesi çoğu zaman bir dengesizliği ifade eder. savaş çıkmasına en az yatkın olan durum bir çeşit güç dengesidir.
  • atalet'i yasam tarzi olarak benimsemektir.
  • bu yönde tavrı olan bir insan, mevcut düzenden memnun demektir.

    şimdi ciddi ciddi soruyorum, mevcut düzenden memnun musunuz ? akp bizi o zaman sonsuza kadar yönetsin eğer memnunsak. ha yok, partiler veya kişiler değişebilir, ama devletin anayasası vs'den memnunum mu diyorsunuz (yani uygulama kötü, düzenin kendisi iyi). o zaman evet siz devletin istediği makbul vatandaş tanımına uygun bir insansınız, tebrikler.

    ama, herkes bu sınırlarda yaşamak zorunda değil. o nedenle, mevcut yasal sistem de şahsi kanaatimce herkese en geniş özgürlükleri sağlayan, liberal bir sistem olmalı, yani değişmelidir. herkes devletin (şu an için) istediği sınırlar dahilinde yaşamak zorunda değil, devletin sınırlar bu nedenle mümkün olabildiğince geniş olmalı, herkese en geniş hak alanları tanınmalı.
  • türk dış politikasının temel ilkelerinden biridir. mevcut durumu bozmama anlamında kullanılır.
hesabın var mı? giriş yap