• elimde,
    "beholder 2" için %20
    "treasure hunter simulator" için %25'lik indirim kuponları olan platform.
    isteyen olursa hediye edeyim.
  • bu platformda indirmeleri 2 ile 8 arasına ayarlardım ama bir türlü indirmeye başlamıyor bu saatlerde. buna bir çözüm bulan varsa yeşillendirsin lütfen.

    edit: indirmeleri devam ettirip steam'i aç-kapa yapınca sıraya alıyor. mesaj atıp yardım eden herkese teşekkürler.
  • az önce ebemi ağlatmıştır.

    tabi dota'yı falan bırakınca online oyunlarla işimiz pek kalmadı steam'de. ancak gaza gelip rome 2 yükledim, kocaman bir overhaul mod ve birkaç tane de sub mod kurdum, büyük haritada kampanya oynuyorum.

    bu akşam geldim, steam'i açtım, oyun için yeni güncelleme var dedi, 13 mb falan. indirdi kurdu; şimdi oyuna giremiyorum. çünkü o 13 mb'lık update oyunun amına koydu resmen.

    eskiden kapatılıyordu ama meğer artık auto update kapatılmıyormuş. böyle saçma sapan bir şey mi olur?! sen o kadar workshop yapıyorsun güya, ama oyunlara güncelleme gelince o workshop'un içeriği bir anda çöp oluyor; neden, çünkü senin otomatik güncellemen oyunun dosyalarını değiştirdi. bunu engelleyemiyorsun da... 6 senelik oyuna hala update çıkıyor olabilir ama bu işten para kazanmayan, gönül işi yapan modçu belki o modu geliştirmeyi bırakmış olabilir değil mi?! geri de alamıyorsun... şaka gibi resmen ve ilgili mod oyun hakkında bir bok da değiştirmiyor aslında...
  • bkm express kampanyasıyla dijital kodları %25 indirimlidir. winter sale keyfini katlayabilirsiniz.
  • tekel pazar yeri haline gelmesi sayesinde diğer oyun geliştiricilerinin emeğinin %30'una (evet %30....yuh !!!) çökerek oyun geliştiriciliğini nerdeyse tamamen sallamış olmasının bedelini yakın vakitte epic games store ile girmek zorunda kalacağı dişli rekabet sayesinde ödeyebileceğini düşündüğüm "bir zamanların" efsanevi oyun geliştiricisi...

    not: oh olsun
  • koskoca ea bile baş edemedi steamle, epic store'un baş etmesi imkansız. insanlar şunu zor anlıyor, steam sadece bir dijital oyun distribütörü değil artık. her manasıyla sosyal medya platformu. incelemelerinden, workshoplara, fotoğraflardan, videolara hiç bir oyun platformunun gelemeyeceği, ulaşamayacağı bir arşiv niteliğinde.

    kullanımı kolay, yıllardır kullanıcıların geri dönüşleri dikkate alınarak yeni özellikler getirdi. uplay, origin, gog bunlar daha o kadar basit özellikleri entegre edemediler ki. epic store da aynısını yaşayacak.

    çoğu yayıncı şunun farkında, steam ne kadar çok pay keserse kessin, steam üzerinden satış rakamı daha fazla yani totalde, günün sonunda bir yayıncının oyununu steamde satması onun adına en karlı seçenek.

    epic store bir de exclusive oyun saçmalığına girdi ki daha ilk günden milleti soğutacak kendini. çünkü insanların oynadıkları oyunların %95'i steamde. insanların dijital oyun arkadaşları steamde, gerçek arkadaşları steamde. yani insanların steamde her istediklerine erişimi kolay.

    rekabet güzeldir kullanıcıya yarar pek tabi ki ama bu hikayenin sonunu hepimiz iyi biliyoruz ki kazanan yine steam olacak ki haklarını yemeyelim gerçek manasıyla şu ana kadar hizmet veren firmalar anlamında en kusursuza yakını steam.
  • mac os işletim sisteminde hala doğru düzgün çalışmayan bir app e sahip platform
  • bana sorarsanız epic games store'un çok sallayamayacağı günümüzün en popüler oyun platformu. çünkü egs, ea ve ubisoft'un yaptığı aynı hataya düşerek aynı kulvarda yarışmayı tercih etti. oyun sahasını tamamen değiştirecek bir planla gelmek yerine diğerlerinin uyguladığı politikaları (platforma özel oyun, yüzde farkı vs.) uygulayarak bir yere varılabileceğini düşünmüyorum - varılabilseydi uplay, origin ve gog galaxy'den bahsediyor olurduk.

    gelecekte bu dükkanın yerine ne geçebilir diye düşünürsek, müzik ve filmde spotify ve netflix'in yaptığı gibi aylık belli bir ücret karşılığında size arşivi içindeki bütün oyunlara erişim sağlanması gibi bir şey olabilir - bunu şu anda birçok firma (humble bundle ve origin yapıyor diye biliyorum) yapsa da ana iş modelleri hala oyun satma üzerine kurulu.

    valve zaten buna kayıtsız değil, nitekim bu türden bir geleceğe karşı steam play'in konumlandırıldığını görüyorum. halühazırda aynı networkteki bir makinada oyunu çalıştırıp diğer makinada bunu stream etmek ileride steam'in "abi sen oyunu al, ben kendi cloud makinalarımda çalıştırıp sana kayıpsız stream edeceğim" stratejisinin minik bir prototipi. bununla beraber linux cephesinde de proton ile son altı senede olmayan gelişmeyi altı yedi ayda yapmış olması da başka bir hamle.
  • şahsen epic games ile olan rekabetinde bir sakınca görmediğim platform. nasıl wow için hots için battlenetwork launcherını açıp oradan arkadaşlarla iletime geçilebiliyorsa, epic exclusive oyunları için de keza bu yapılabilir. reddit'teki tartışmaların odağı da bu zaten. "tüm oyunlarım steam'de, başka launcher'dan oyun açmak istemiyorum". zaten tüm gün evinde oturan çocuk iki klik daha yapmaya üşeniyor.

    onun dışında steam büyürken, kalitesinden de ödün vermeye başlamıştı. evet workshoplar, contentler, yayınlar, filmler güzel fakat ne kadar çer çöp oyun var onları da doldurdu. yapımı bitmemiş oyunlardan ergen avcısı erotik oyunlara kadar bir çok saçmalığı yığdı. bu yüzden epic games ferah bir nefes olacak gibi duruyor.
  • ne ea ne ubisoft ne de blizzard, steam ile baş etmeye çalışmadı. hepsinin tek bir amacı vardı, kendi oyunlarını kendileri satmak. asla "biz bu pazarın devi olacağız, oyuncuları bir araya getireceğiz" gibi iddiaları olmadı. olamaz da zaten.

    fakat epic bunlardan farklı bir hamle yaptı. steam gibi olma iddiası ile girdi bu pazara. neden? çünkü epic games denilen şirket şuan fortnite'dan ibaret gibi gözükse de çok eski ve köklü bir şirkettir. en basitinden unreal engine'ın sahibiler. sadece bu motor sayesinde bile birçok oyun şirketiyle hukukları var. çoğu şirketle çalışıp iş yapmışlar zamanında. bu kadar çok şirketi tanımanın yanı sıra çok düşük komisyon ücreti ile oyun yapımcılarının iyice dikkatini çekmiş durumdalar.

    elbette steam'i severiz. ama steam'in kan emici bir firma olduğunu da gözden çıkarmamak lazım. hem oyuncular açısından hem de oyun yapımcıları açısından. çok güzel ve çok para kazandıran bir ekosistem kurmayı başardı gaben. bu büyük bir başarı. fakat 7-8 yıldır mağaza açmanın planlarını yapan epic games'in de elindeki kartlar da çok kuvvetli.

    kısa vadede çok bir şey beklememek lazım ama uzun vadede steam'in yerini alırsa hiç şaşırmam.
hesabın var mı? giriş yap