• tenis tarihinin(tabi benim seyrettigim kisminin) en ba$arılı bayan tenischisi.keshke birakmasaydi.bi de bu aralar andre agassiyle (bkz: andre agassi) ile takiliyo....
  • aynı zamanda menejerliğini de yapan babasının başının vergiyle derde girdiği zamanlarda büyük düşüş yaşamış süper tenisçi... aranxta sanchez ile roland garros finalinde tie-break'lerle 17 puana kadar uzayan unutulmaz bir maç yapmıştır...
  • babasinin ba$i vergi muabbetinden dolayi siki$inca basin toplantisi duzenleyip inceden vatanda$liktan cikma yonunde tehdit etmi$ti almanya yi.
  • tam ismi steffanie.
    22 grand slam, 107 turnuva, dunya siralamasinda 377 hafta birincilik -ki yaklasik 7 yil eder-, 1984 olimpiyatlarında altin madalya, 1988 yilinda olimpiyat madalyasi ve 4 grand slam i (aus. open, roland garros, wimbledon, us open) alip golden slam yapmis, gelmis gecmis en hizli oyuncu...
    almanya da part time tenis hocaligi yapan babasi tarafindan 13 yasinda okuldan alinip gununun buyuk bolumunu kortlarda gecirdigi icin kendi kendine mektuplar yazacak kadar yalniz. ayrica kortlarin en zekilerinden.
    buyuk hayran kitlesine sahip. hatta gozudonmus bi hayranı steffi graf'i yendigi icin monica seles i bicaklamisti. bu olaydan sonra onu gormeye giden steffi graf monica ile birlikte aglamis. monica kitabinda bu olaydan soz ederken 'o duygusuz kadinin nasil agladigina inanamadim' der. zaten steffi ne kortlarda duygularini belli eder, ne de yenildigi maclardan sonra soyunma odasinda aglarmis.
  • 1997 yilinin baslarinda dizindeki sakatlik nedeniyle 2 yıl kadar suren bi ara verir. 1998 yilinda aus. open'da gozukse de pek basarili olamaz.
    fakat tam donusunu 1999 da yapar. martina hingisi french open 99 da hungur hungur aglatarak yener ve final macini alir. 'this memory should be the way it is' diyip fransa'da oynadigi son maci oldugunu aciklar. daha sonra 99 wimbledon da finale kadar cikar, davenport'a yenilir, tabii bu da onu wimbledon'da son gorusumuz olur. andre agassi, annesi ve kopegiyle birlikte yasamina devam eder.
  • fraulein forehanddir kendileri...
  • ic disiplini fazlasiyla gelismis, utangac denilebilicek kadar da cekingen. 30 yasinda tenisi birakirken bundan mutluluk duymus kisi.
    cocuklara yardim icin kurdugu bi vakfi var. hayvanlarla yapilan takvim cekimlerinde fotomodel fil tarafindan ayagi da ezilmisti.
    kisiligine, oyununa, zekasina ve hizina hayran oldugum biri.
    (bkz: bu konuda saatlerce konusabilirim)
  • uzun boyu ve guzel fizigi ile sakatlandigi zamanlarda almanyada bacaklarini on plana cikartan manketlere ta$ cikartan pozlar vererek aha manken olsamda i$ yaparim diyerek ic cama$iri tanitan tenisci .file dibine ve cizgiye yakin attigi kesi$ler onun en iyi bilinen vuru$laridir lakin bu vuru$larla roland garrosda martina hingisi $opara cevirerek son kupasini da almi$tir .
  • genç yaşta zirveye yükseldi, genç yaşta tenisi bıraktı. babasının vergi kaçakçılığı, evrak sahtecilği vs. sorunları olmasa daha uzun yıllar oynayabilirdi. sürekli üzgün, mahzun görünen yüz ifadesi, andre agassi ile olan mutlu beraberliğinde bile değişmedi.
    sert servis atışları, kortun iyice soluna geçip topları forhand'ine alışı ve sağ tarafını boş bırakarak oynayışı, sportmenlikten bir an bile vazgeçmeyişi tenisseverler tarafından hep hatırlanacak...
  • miss poker face.tenis aleminin gördüğü en baba bayan tenisçi.bir backhand slice atar rakibin ağzı açık kalır.bana en çok zevk veren maçı en son kazandığı roland garros finalinde martina hingisle yaptığı maçtır.şu sıralarda ya andre agassiden hamile ya da doğurdu.onların çocuğu tenisçi olursa ne biçim olur ama yaf
hesabın var mı? giriş yap