• "bu ne ki?" diyecekler icin konuya hemen populer kulturden ornek vererek: westworld'un introsunda gordugunuz kendi kendine calan akustik piyanonun gercek dunyadaki izdusumlerinden biri olan en yeni steinway & sons bilgisayar destekli piyano.

    bu piyano duyuruldugundan ve piyasaya sunuldugundan beridir heyecanlara yelkenler acmis bir bunye olarak sozluk ahalisine bu mujdeyi duyurmayi kendimde gorev bildim de geldim!111!bi! (simdi westworld introsunda gorunce aklima geldi)

    spirio, sokaktaki adama anlatmak gerekirse midi player ile akustik piyanonun birlesimidir. tabii burada midi diyerek oldukca indirgiyorum konsepti fakat aslinda midi degil. mididen ote mididen ziyade* en buyuk fark ses elektronik aksamdan degil, bizzat akustik aksamdan uretilir. yani, tuslari tipki atalarindaki gibi -yamulmuyorsam- elektromanyetizma ile harekete gecirilen bu piyano ile steinway & sons'in yapmaya calistigi, s&s anlasmali piyanistlerinin performanslarini dijital olarak kaydedip spirio piyanolarda da caldirtabilmek. bunun icin hali hazirda ipad app'i, hatta bir katalogu bile var.

    spirio'nun atalarindan farki yuksek cozunurluklu islem yapabilmesi. burada "yuksek cozunurlukten" kasit, akustik piyanoda yapilabilecek aksiyonlarin en ince detayina kadar yeniden uretilebiliyor olmasi.

    atasi bösendorfer model 290se olan (ki bu da zamanina gore oldukca siradisi bir muhendislik urunudur) steinway & sons spirio, "e zaten var bu niye yaptin ki?" tipi dusuncelere sahip muhendislerden irak topraklardan yetisip evlerinizin salonlarina girmeyi kendinde ne icin hak goruyor olabilir?

    mesela:
    https://www.youtube.com/watch?v=fosoabt42xe

    her ne kadar cimcime suratli yuja wang'i bizzat salonunuzda agirlayip kendisinden fantastik performanslar dinlemek kadar olmasa da, bizzat yuja wang'in kaydettigi performanslari yuja wang olmadan da evdeki piyanonuzdan dinlemek icin imkan saglayan bir piyano ve platform bu spirio.

    gelecek icin uygulanabilecek bir fikir ise muhim piyanistlerin konserlerinin gercek zamanli spirio piyanolara internet uzerinden aktarilabilmesi.

    tum alet edevatlarin fiyatini dusunmezsek heyecan verici bir fikir. (fiyatina bakmadim bile zaten*)

    o kadar bosendorfer dedik, bu da ustaya saygi kusagi olsun:
    http://www.company7.com/bosendorfer/ceus.html
  • şimdi bu kızçenin kaydettiği videoyu seyrederek daha iyi anlıyoruz ki, çalanın pedal hareketlerini bile imite ediyor spirio!

    https://www.youtube.com/watch?v=8to3mf6rkua

    bi yüz yaşıma daha girmişimdir sözlük... nasıl bir icatsın sen spirio?

    tifani, stüdyoda kayıt yapıyor fakat horowitz nerde kayıt yaptı? yüz yılların birikimi mi? kafam hayli karışık!
hesabın var mı? giriş yap